PhenQ Review en Ervaringen: oplichting?

Laatst bijgewerkt: 
maart 21, 2023
2 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Opgeslagen vet verdwijnt als sneeuw voor de zon, de eetlust wordt verminderd en gewicht verliezen wordt makkelijker dan ooit. Dat zijn slechts enkele beloften van de afslankpil PhenQ.

Dit product is één van de meest populaire afslankproducten van dit moment en dat is niet verwonderlijk met zulke beloften.

Snel afslanken zonder honger en energieverlies klinkt natuurlijk fantastisch, maar hoe realistisch zijn deze uitspraken? En hoe betrouwbaar is PhenQ? Daar vertellen we je in dit artikel alles over.

Over PhenQ

Bij de naam PhenQ denk je misschien niet direct aan een afslankproduct, maar dat is toch precies wat PhenQ is.

Het product valt onder de afslankpillen: middelen die het gewichtsverlies ondersteunen door de vetverbranding en de spijsvertering te stimuleren, het energieniveau op peil te houden en de eetlust te onderdrukken.

Het is een categorie die steeds populairder wordt en het aanbod neemt dan ook in rap tempo toe. PhenQ is één van de populairste producten in deze categorie.

PhenQ wordt geproduceerd en geleverd in Europa door Wolfson Brands (UK) Limited. Dit is een bedrijf met diverse beauty en wellness producten onder hun paraplu, waaronder bauer., Smart Protein en Crazy Nutrition. Via de website kun je contact opnemen met deze producent via e-mail of via het telefoonnummer op de site.

De afslankcapsules van PhenQ zijn online te bestellen via de officiële website van het merk. PhenQ bevat 60 capsules per verpakking.

Het advies is om 2 capsules per dag in te nemen: één bij het ontbijt en één bij de lunch. Je neemt de capsules in met een flink glas water. Eén verpakking is dus genoeg voor een kuur van een maand.

Ingrediëntenlijst

Maar welke ingrediënten zijn verantwoordelijk voor deze boost van de vetverbranding, de spijsvertering, het humeur en het energiepeil? We nemen een kijkje op de ingrediëntenlijst en leggen uit welke ingrediënten de capsules bevatten en hoe deze werken.

α-Lacys Reset®

α-Lacys Reset® is een specifieke formule bestaande uit alpha-liponzuur, cysteïne en magnesium. Deze stoffen werken samen om de spijsvertering en de thermogenese te boosten. Hierdoor wordt vet sneller verbrand en val je sneller af.

Capsimax poeder

Capsimax poeder is een mix van capsicum, piperine, cafeïne en niacine. Van capsicumplanten, oftewel peperplanten, en piperine is bekend dat ze de vetverbranding stimuleren door de thermogene eigenschappen. Bovendien helpt het tegen verstoppingen. De cafeïne in het product zorgt voor een boost aan energie en zorgt bovendien voor een vermindering van de eetlust.

Chromium picolinate

PhenQ bevat ook chromium picolinate, een organische chroomverbinding. Dit is een mineraal dat normaliter al aanwezig is in onze voeding. Het ondersteunt het lichaam bij het reguleren van het bloedsuikerniveau. Door chromium picolinate wordt de hunkering naar zoetigheid tijdens het afvallen onderdrukt en dat maakt een dieet een stuk aangenamer.

Cafeïne

Veel afslankproducten bevatten cafeïne. Deze stof helpt namelijk om het energiepeil hoog te houden, zelfs bij een verminderde inname van calorieën. Zo ga je vermoeidheid en slapheid tegen en heb je meer energie om in beweging te blijven om calorieën te verbranden. Maar dat is niet het enige voordeel van cafeïne. De stof helpt namelijk ook actief bij het afvallen door het stimuleren van de spijsvertering en het onderdrukken van de eetlust.

L-carnitine

Veel afslanksupplementen maken gebruik van L-carnitine. Deze aminozuurverbinding transporteert vetzuren en verbrandt deze voor energie. Zo wordt de vetverbranding actief gestimuleerd en het afslankproces versneld.

Nopal

PhenQ bevat ook nopal: een product afkomstig van de nopal cactus. Dit ingrediënt levert veel vezels en zorgt dus voor een vol gevoel. Hierdoor neemt het hongergevoel af en wordt het afslanken eenvoudiger. Bovendien stimuleert het een gezonde darmbeweging en stoelgang.

De veiligheid van PhenQ

De ingrediënten van PhenQ zijn stuk voor stuk veelvoorkomende stoffen in afslankproducten. Nopal is misschien niet direct een bekend ingrediënt, maar het is een bron van vezels.

Andere supplementen gebruiken andere bronnen van vezels, zoals groene gerst, maar de werking is hetzelfde. Ze dragen allemaal bij aan het gewichtsverlies en ze zijn veilig in gebruik, mits de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet wordt overschreven.

Het spreekt enorm voor het bedrijf dat er diverse veiligheidswaarschuwingen op de website staan. Zo wordt het gebruik van de capsules afgeraden na 15.00 uur vanwege de cafeïne in het product.

Ook wordt mensen met een gevoeligheid voor cafeïne afgeraden om gedurende de kuur cafeïnehoudende dranken te consumeren. Dit is het eerste merk afslankpillen waarbij wij deze waarschuwing heb gelezen.

Naast enige oplettendheid vanwege de cafeïne in het product is gebruik van PhenQ ook afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Mensen onder de 18 jaar mogen het product ook niet gebruiken en heb je een medische aandoening of gebruik je medicatie? Raadpleeg dan altijd eerst een arts voor je PhenQ gebruikt.

Hoe betrouwbaar is PhenQ?

De website van PhenQ vertoont veel overeenkomsten met soortgelijke websites. Er wordt gebruik gemaakt van opvallende beloften, voor-en-na foto’s, ‘wetenschappelijk’ onderzoek en unieke aanbiedingen.

De website is heel verkoopgericht en doet niet zo betrouwbaar aan. Toch valt op dat de informatie op de website, in tegenstelling tot die van veel andere merken, erg compleet en eerlijk is.

Er wordt duidelijk melding gemaakt van de mogelijk risico’s van het product voor specifieke groepen en er is zelfs sprake van een niet-goed-geld-terug garantie.

De ingrediënten van PhenQ zijn stuk voor stuk in orde. Ze worden veel gebruikt in afslankproducten en de werking ervan is bewezen.

Het zal echter niet op korte termijn leiden tot een enorme metamorfose, zoals wel wordt beloofd op de website. Dit product zal het gewichtsverlies ondersteunen bij een gezond dieet en voldoende beweging.

Wat kost het?

PhenQ is verkrijgbaar via de officiële website van het merk. Hier kun je één verpakking kopen tegen een (permanent?) gereduceerde prijs van € 65,95.

Wil je echter langer gebruik maken van PhenQ, dan kun je ook kiezen voor een voordeelpakket. Bij aanschaf van 2 verpakkingen krijg je namelijk één verpakking gratis voor een prijs van € 129,95.

En bij aanschaf van 3 verpakkingen krijg je 2 verpakkingen gratis én een pot Advana Cleanse voor € 174,95. De verzending is altijd gratis, ongeacht hoeveel verpakkingen je aanschaft.

Werkt het echt?

En dan nu de belangrijkste vraag: werkt PhenQ echt? Na het reviewen van de ingrediëntenlijst kunnen we stellen dat de stoffen in PhenQ wel degelijk ondersteunend werken bij het afslanken.

Ze ondersteunen de spijsvertering, boosten de vetverbranding, leveren energie en onderdrukken hongergevoelens. Het zijn echter geen wonderingrediënten: de kilo’s zullen er niet vanaf vliegen. Maar het werkt wel.

De makers van PhenQ hebben wel zodanig veel vertrouwen in hun product dat ze een 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie aanbieden op de website.

Mocht je na 60 dagen niet tevreden zijn met het product, dan kun je jouw aankoopprijs terugvragen door 2 lege potten PhenQ te retourneren.

Dat is voor gebruikers wel een geruststellende gedachte. Maar of PhenQ deze belofte kan nakomen, is een vraag die wij niet kunnen beantwoorden.

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om PhenQ te vermijden. Kies liever voor een betrouwbaar merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste afslankpillen van dit moment >>

Wat zijn de ervaringen?

Omdat PhenQ enkel via de eigen website verkrijgbaar is, zijn er geen klantreviews beschikbaar. De reviews op de website zijn uiteraard lovend, maar erg objectief zijn deze niet.

Bij onderzoek naar de ervaringen met PhenQ stuitten we op enorm veel gekleurde reviews en, naar ons idee, gesponsorde content op ogenschijnlijk betrouwbare websites. We hebben dus geen objectieve reviews van het product kunnen vinden.

Op de websites waar wordt geschreven over PhenQ wordt de werkzaamheid van de afslankcapsules onderschreven. Het stimuleert de vetverbranding en het draagt bij aan gewichtsverlies.

Wel wordt er hier en daar melding gemaakt van enkele bijwerkingen. Hoofdpijn, misselijkheid, slaapproblemen en zelfs hartkloppingen zijn mogelijke effecten van het slikken van de pillen.

Deze bijwerkingen zijn veelal het resultaat van een overgevoeligheid voor één van de ingrediënten, zoals cafeïne.

Vaak verdwijnen deze bijwerkingen na enkele dagen, maar het is iets waar gebruikers rekening mee moeten houden.

Ook wordt opgemerkt dat de pillen vrij groot zijn en daarom niet zo eenvoudig door te slikken zijn.

Conclusie

Succesvol en blijvend gewichtsverlies is altijd een kwestie van doorzetten met een gezond en gevarieerd dieet en voldoende beweging. Geen enkel supplement kan daar verandering in brengen, wat de beloften ook zijn.

Wel kan een afslankpil dit proces ondersteunen en versnellen en dat is precies wat PhenQ doet. Door de vetverbranding en spijsvertering te stimuleren, hongergevoelens te verminderen en het energieniveau te boosten, wordt een dieet met voldoende beweging een stuk makkelijker vol te houden.

Er zijn echter veel afslanksupplementen op de markt die dit effect hebben. Weet PhenQ zich hiervan te onderscheiden? Naar onze mening niet.

De ingrediënten in PhenQ zijn stuk voor stuk veelvoorkomend in dit type product, ongeacht de ingewikkelde namen en gepatenteerde formules.

Wat PhenQ wel onderscheidt, is de prijs. Je betaald € 65,95 voor een klein potje. Ik vind dit persoonlijk een afschuwelijk hoge prijs voor een supplement van deze kwaliteit.

Wil je gebruik maken van een afslanksupplement om jouw gewichtsverlies een handje te helpen? Dan zijn er diverse alternatieven op de markt die voordeliger zijn in aanschaf en minstens zo goed werken.

Bovendien zijn deze afslanksupplementen doorgaans beter verkrijgbaar en zijn er meer onafhankelijke bronnen en objectieve reviews beschikbaar om zelf een oordeel te vellen over het product. Dat geeft toch een geruster gevoel.

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om PhenQ te vermijden. Kies liever voor een betrouwbaar merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste afslankpillen van dit moment >>

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling