Detoxen met Nuubu Pleisters: Zin of Onzin?

Laatst bijgewerkt: 
maart 21, 2023
9 Reacties
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

In deze drukke samenleving zorgen stress, angsten, stemmingsproblemen en overbelasting voor steeds meer mentale en fysieke problemen. Meer en meer mensen kampen met depressies, angstproblemen, burn-out en diverse onverklaarbare medische klachten.

Binnen de reguliere gezondheidszorg kunnen veel mensen met deze klachten niet terecht. Het advies is vaak om rust te nemen. De westerse medische wereld is duidelijk niet bekend met deze problemen of de oplossingen ervoor. Daarom zoeken steeds meer mensen hun heil in niet-westerse geneesmethoden.

Vooral de Ayurvedische geneeskunde en traditionele Japanse en Chinese behandelmethoden worden steeds populairder. De detox pleisters van Nuubu zijn daar een voorbeeld van.

In dit review artikel gaan we de Nuube Detox Pleisters bespreken. We zullen het hebben over de effectiviteit van dit product en over de ervaringen met de Nuubu Pleisters.

Over Nuubu pleisters

Nuubu pleisters zijn pleisters die onder de voeten worden geplakt tijdens de nacht. De geheime Japanse kruidenkuur die verwerkt is in de pleisters zorgt voor een bijzondere detox tijdens de slaap. Deze unieke mix van kruiden zou uitkomst bieden bij diverse kwalen. Zo helpt het de nachtrust, vermindert het stress en angst en zorgt het voor een betere algehele gesteldheid.

Nuubu is onderdeel van UAB Ekomlita. Dit bedrijf is een multibrand reseller die wereldwijd actief is in het online aanbieden van een zeer divers aanbod aan producten. Het bedrijf heeft dus zelf geen medische achtergrond of welzijnsachtergrond. De focus is vooral e-commerce en dat is duidelijk merkbaar op hun eigen website en op de website van Nuubu.

De pleisters van Nuubu zouden zijn bedacht door de Amerikaanse Dennis. Dit is te lezen in een artikel op de website van Nuubu. Vanwege diverse fysieke en mentale klachten kon Dennis het werk niet meer aan en koos hij voor een retraite in Japan. Hier ontdekte hij de genezende werking van detox pleisters. Met deze opgedane wijsheid lanceerde hij Nuubu. Het klinkt als een prachtig verhaal, ware het niet dat deze identieke pleisters ook te koop zijn op AliExpress.

Hoe werken de detox pleisters?

De werking van Nuubu pleisters is gebaseerd op eeuwenoude traditionele Japanse geneeskunst. Hierbij wordt uitgegaan van de 360 acupunctuurpunten in het lichaam.

Meer dan 60 van deze acupunctuurpunten zijn te vinden in de zolen van onze voeten. Door meer aandacht te besteden aan onze voeten, kunnen we onze gezondheid flink verbeteren.

De pleisters van Nuubu combineren deze wetenschap met traditionele kruidenkennis om diverse opgebouwde giftstoffen uit het lichaam te onttrekken. Deze gifstoffen zijn verantwoordelijk voor heel veel van onze fysieke en mentale klachten, van slapeloosheid tot aan huidproblemen.

De ingrediëntenlijst

De detox pleisters van Nuubu beloven veel goeds, maar waar bestaat dat geheimzinnige Japanse kruidenmengsel dan uit? Op de website van Nuubu is gelukkig informatie te vinden over de werkzame kruiden van de pleisters. Ik neem deze ingrediënten onder de loep.

De bladeren van loquat is een vrucht uit de rozenfamilie, hebben medicinale waarde. Ze worden toegepast voor de behandeling van bronchitis, leveraandoeningen, diabetes en zelfs kanker. In dit kruidenmengsel wordt het blad van de loquat vrucht gebruikt vanwege de antibacteriële werking en het aroma.

Vitamine C heeft veel voordelen voor onze gezondheid. Het is een sterke antioxidant die goed is voor ons immuunsysteem. Vanwege deze werking in vitamine C opgenomen in het kruidenmengsel.

Houtazijn wordt al eeuwen gebruikt als antibacterieel middel voor de behandeling van allerlei kwaaltjes en in het huishouden. In de Nuubu pleisters is houtazijn opgenomen vanwege de antibacteriële werking en om vocht en afval uit de poriën te absorberen.

Toermalijn ken je misschien wel als edelsteen, maar als mineraal wordt het ook wel toegepast in ontgiftingskuren zoals deze. Het werkt versterkend voor de nieren en de lever. Bovendien wordt van toermalijn gezegd dat het energiebanen reinigt omdat het negatieve energie afvoert.

Bamboe azijn is een veelgebruikt ingrediënt in detox pleisters. Het zou een positief effect hebben op de bloedcirculatie en de reproductie van nuttige micro-organismen moeten bevorderen.

Dextrine is een vezelsupplement dat je misschien wel bekend voorkomt. Het wordt toegevoegd aan veel producten, van voedingsmiddelen tot enveloppen. In dit product wordt het gebruikt om de overige ingrediënten te ondersteunen. Gezien de werking van dextrine dient het waarschijnlijk als bindmiddel voor de kruiden.

Houttuynia Cordata Thunb staat ook wel bekend als de moerasanemoon, is een plant die binnen veel alternatieve geneeswijzen wordt gebruikt vanwege de ontgiftende werking. In dit kruidenmengsel is het ook toegevoegd vanwege de antivirale en antibacteriële eigenschappen.

Anion staat ook wel bekend als negatieve ion poeder, is een ingrediënt dat aan het kruidenmengsel is toegevoegd om de PH-waarden te herstellen tot gezonde waarden en om het zuurstofniveau in het bloed te verbeteren.

De veiligheid van Nuubu pleisters

In tegenstelling tot veel andere behandelmethoden, supplementen en gezondheid verbeterende middelen brengen de Nuubu pleisters geen veiligheidsrisico’s met zich mee.

Het kruidenmengsel wordt niet ingenomen en daarom hebben deze geen mogelijke bijwerkingen.

Veel populaire ontgiftingsmethoden kunnen vervelende gevolgen hebben, denk aan het oraal innemen van klei of azijn, maar van detox pleisters zijn geen bijwerkingen bekend.

Werkt het echt?

Natuurlijk zijn de beloften van de Nuubu pleisters veelbelovend, maar werken de pleisters echt zo goed als beloofd wordt? De website maakt me weinig hoopvol. Het heeft een hoog fake news gehalte met kleurrijke reclames en veel overdreven succesverhalen.

De pleisters van Nuubu zijn op de website van het merk zelf te koop, maar blijken ook op websites als AliExpress verkrijgbaar te zijn voor aanzienlijk minder geld.

De pleisters worden verkocht in verpakkingen van 10 pleisters en de bedoeling is om deze pleisters enkele nachten achter elkaar te gebruiken.

De pleisters worden op de voetzolen geplakt en gedurende de nacht gedragen. Na de nacht verwijder je de pleisters en was je de voeten.

Na de eerste nacht zou de pleister zwart verkleurd moeten zijn, vanwege de gifstoffen, maar deze verkleuring neemt elke nacht af. Dit toont aan dat de pleisters hun werk "goed" hebben gedaan.

Echter zal deze verkleuring altijd plaatst vinden en zijn het niet de gifstoffen die uit je lichaam zijn onttrokken. Je kunt het zien als een marketing trucje.

De ingrediënten van de Nuubu pleisters zijn veelvoorkomend in soortgelijke producten. Alhoewel sommige ingrediënten op zichzelf staand wel enige positieve werking hebben, zoals het blad van loquat en vitamine C, is deze werking alleen bewezen bij oraal gebruik.

Van kruidenmengsels als deze is niet aangetoond dat het een positief effect heeft op de gezondheid. Veel van de ingrediënten kunnen zelfs niet door de huid worden opgenomen. De huid zal hoogstens erg goed gedesinfecteerd worden, maar een ontgiftend effect? Daar ben ik niet zo zeker van.

Kun je afvallen met de Nuubu pleisters?

Je kunt met de Nuubu pleisters niet afvallen. De ingrediënten in dit product zullen niet door de huid worden opgenomen. Verder zullen de ingrediënten überhaupt niet helpen bij het afvallen.

Als je wilt afvallen moet je echt een strict dieet volgen en meer bewegen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van afslankpillen, deze zullen het afvallen prettiger maken.

Bekijk hier de beste afslankpillen van dit moment >>

Ervaringen met Nuubu pleisters

De detox pleisters van Nuubu beloven veel goeds voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid, maar hoeveel van die claims zijn waar? Om de werkzaamheid van de Nuubu pleisters te beoordelen, ging ik op zoek naar ervaringen van gebruikers.

Op de website van Nuubu zelf vind je volop positieve ervaringsverhalen. Je verwacht ook niets anders op de website van het product zelf.

Gebruikers geven aan de pleisters prettig in gebruik te vinden en zich daadwerkelijk beter te voelen na gebruik. Echter, omdat de website hier en daar ongeloofwaardig en zelfs misleidend aanvoelt, vertrouw ik persoonlijk deze reviews niet volledig.

Op een website als Trustpilot zijn de reviews niet heel veel duidelijk. Hier variëren de ervaringen met de detox pleisters van uitstekend tot zeer slecht. Vooral de laatste tijd krijgt het bedrijf veel negatieve reviews. Mensen waarschuwen dat het een scam is, dat ze zijn opgelicht en dat het product niet werkt.

De positieve reviews die op de website te vinden zijn, doen hier en daar onecht aan. Sommige mensen geven aan wel degelijk positieve ervaringen met het product te hebben, maar de vraag is in hoeverre dit niet het resultaat is van een placebo-effect.

Nuubu pleisters bij de Kruidvat te koop?

Wil je graag de Nuubu pleisters aanschaffen? Dan ben je bij de Kruidvat niet op het juiste adres.

De Kruidvat verkoopt geen enkele pleister die helpt met het ontgiften van je lichaam. Je zult wel andere detox middelen vinden, maar de Nuubu pleisters, die zullen nooit in de schappen komen.

Je zult dus maar een bestelling op de website van Nuubu moeten plaatsen. Betaal dan met Klarna, zodat je alleen betaald als het daadwerkelijk wordt geleverd.

Anders kan je ook op AliExpress de Nuubu pleisters aanschaffen. Je krijgt identieke pleisters voor een fractie van de prijs die Nuubu hanteert. Echter staat de leuke logo van Nuubu er niet op.

Hoe betrouwbaar is Nuubu?

Ik merkte het al eerder op: de website van Nuubu wekt niet erg veel vertrouwen. De informatie is erg misleidend en veel aspecten, van de foto’s tot aan de reviews, lijken nep te zijn.

Het bedrijf zelf is ook slecht te traceren. Het telefoonnummer op de website is een nummer in Amerika en dit telefoonnummer wordt op hun diverse websites gebruikt. Er is dus geen lokaal telefoonnummer beschikbaar van de klantenservice. Als je wat rondzoekt online krijgt de klantenservice, en het bedrijf zelf, vrij slechte beoordelingen.

Het meest opvallende van Nuubu is echter het ‘verhaal’ van de oprichting. Als we de website mogen geloven is Nuubu een idee van de Amerikaanse Dennis. Hij wil graag zijn opgedane wijsheid delen met de wereld en lanceerde Nuubu.

Het is dan ook frappant dat de pleisters verkocht worden op AliExpress voor een fractie van de prijs die op de website van Nuubu zelf wordt gehanteerd.

Zijn de Nuubu pleisters een aanrader?

Wat mij betreft zijn de Nuubu pleisters, of andere ontgiftingspleisters, het geld en de moeite niet waard.

De effectiviteit van de pleisters kan niet worden aangetoond en deze kosten bovendien aardig wat geld.

Wil je toch aan de slag gaan met detox pleisters? Schaf deze dan een stuk goedkoper aan via AliExpress. Het product is identiek, maar een stuk goedkoper.

Maar persoonlijk ben ik niet overtuigd van de ontgiftende werking van deze pleisters.

Er zijn betere middelen te koop die helpen met ontgiften. Van alle producten die we hebben getest is Detoxyn het beste.

Bekijk hier de kortingspagina van Detoxyn >>

9 Reacties

 1. De valse hoop geven, om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Dat is het gewoon !! Advies ga gewoon wandelen en eet gezond. Dat extraatje moet een traktatie blijven, maar geen gewoonte. Dit is mijn advies.

 2. We zijn er ook ingetuind , wat een smerige oplichting. De pleisters geplakt 5 nachten , resultaat vieze plakkerige voeten
  Nee. schande dit soort zwendel, alleen opgelicht voor 60 euro

 3. Was er bijna ook ingetuind, zulke mooie beloftes! Maar dankzij jullie reacties heb ik mijn gezonde verstand gebruikt en de pleisters gelaten voor wat ze zijn: rommel dus....

 4. Hoi ik heb ook besteld dacht het mij ook zal helpen ik kan ze retouren maar weet niet hoe ze hebben geen rekeningnummer van mij is iemands die kan helpen om het stopen en terug te sturen als je moet bellen is het naar de verenig de staten

 5. Merkwaardig is dat Google via hun systeem ook reclame maken voor nu u met z.g. Wetenschappelijke verwijzingen naar een medisch instituut dat vervolgens niet goed traceerbaar is. Ook Google moet dus kennelijk als onbetrouwbaar worden gezien.

 6. Uit nieuwsgierigheid deze voet pleisters besteld.

  Maar er is 0.0 werking. Als je de pleisters besprenkeld met water worden ze ook zwart. Dus totaal geen werking dat ze je zouden detoxen. Het is ook wetenschappelijk totaal NIET bewezen. Het reageert alleen op wat voet transpiratie, vocht dus

  Laat je niet in de mailing nemen. Mocht je ook nieuwgierig zijn, ik heb nog wat pleisters over, tegen een kleine vergoeding kun je ze overnemen.
  Ook de bestelling online kun je NIET aanpassen of verwijderen. Beetje aggressieve manier van verkoop, gewoon door je strot duwen. In de hoop dat he ze niet retour wilt sturen. Wat zeer moeilijk gaat.
  Daarnaast veel ongewenste mail, gewoon geblokkeerd. Anders kom je er niet van af

 7. Chinese troep, agressieve manier van verkopen, annuleren kan niet, ze sturen het gewoon op, retour moet jezelf betalen, mail contact slecht, als je wil annuleren geven ze je 50% korting om niet te annuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 18, 2023
KetoXP Ervaringen + Review: Oplichting?

Een snoepje dat beweert je te helpen afvallen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is precies […]

juni 10, 2023
Slimming Gummies: Wondermiddel of Misleidende Marketing?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om gewicht te verliezen, kom je al snel terecht bij allerlei […]

juni 3, 2023
All Day Burn: Review & Ervaringen 2024

All Day Burn is een krachtige fatburner of afslankpil die zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van hoogwaardige ingrediënten en […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling