Modifast review: werkt het echt?

Laatst bijgewerkt: 
februari 5, 2023
2 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met het merk Modifast. Het bedrijf is een voorloper op het gebied van afslanken en één van de eerste merken die kant-en-klare producten leverde om het afslanken te ondersteunen.

Al sinds 1977 is Modifast actief en het bedrijf groeit nog steeds. De producten zijn zo bekend en populair dat ze zelfs bij de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Maar hoe werkt Modifast en hoe effectief is het? Dat onderzoeken we in dit artikel.

Wat is Modifast?

Modifast is een merk dat afslankproducten op de markt brengt om gewichtsverlies te ondersteunen. De producten van Modifast kunnen worden onderverdeeld in twee afslankprogramma’s: Modifast Intensive en Modifast Protein Shape.

Modifast Intensive is een afslankprogramma dat speciaal is ontwikkeld om effectief en verantwoord gewicht te verliezen. Het is een low calorie dieet dat de maaltijden die je normaliter eet, vervangt door maaltijdvervangers.

In deze lijn vind je diverse producten waarmee maaltijden kunnen worden vervangen. Deze producten leveren 800 kcal per dag en bevatten alle belangrijke voedingsstoffen. In deze lijn vind je onder andere shakes, puddings en warme maaltijden.

Modifast Protein Shape is een vrij recente toevoeging aan het Modifast assortiment. Sinds 2017 worden diverse producten in deze lijn aangeboden. Modifast Protein Shape is minder streng dan Modifast Intensive en is meer gericht op mensen die flexibel willen afvallen. Dit programma is erg gefocust om eiwitten.

Naast deze twee afslankprogramma’s heeft Modifast ook Weight Loss supplementen uitgebracht. Deze zijn samengesteld uit plantenextracten en dienen als aanvulling op het dieet.

Hoe werkt het?

Als je wilt afslanken met één van de Modifast afslankprogramma’s, kun je in de supermarkt, drogisterij, een online warenhuis of op de website van Modifast terecht voor het assortiment aan producten.

Je kunt deze producten los kopen, maar ook kiezen voor een alles-in-één pakket. Zo heb je direct alles in huis voor een goede start.

Maar hoe pas je deze producten in jouw dagelijkse routine in? En hoe val je er effectief mee af? Daar helpt Modifast je bij met hun uitgebreide weekmenu’s.

Zowel voor vrouwen als voor mannen vind je op de website uitgebreide weekplanningen zodat je precies weet hoe je effectief kunt afvallen met de producten van Modifast. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen fase A, B en C.

In fase A staan de producten van Modifast centraal. Je bent streng aan het diëten en consumeert enkel maaltijdvervangers.

In fase B introduceer je geleidelijk aan een lichte en evenwichtige maaltijd.

In fase C stap je over op een verantwoord voedingspatroon met Modifast maaltijdvervangers enkel ter ondersteuning.

Zo wordt de overstap naar een ‘normaal’ eetpatroon makkelijker gemaakt.

De voordelen van Modifast

Met Modifast kun je effectief en snel flink wat kilo’s verliezen, vooral als je het Modifast Intensive programma volgt. Met een zeer beperkte calorie-inname, vooral in fase A en fase B, zullen de kilo’s eraf vliegen.

Om dit gewichtsverlies vast te houden, werk je geleidelijk aan toe naar een evenwichtig ‘normaal’ dieet in fase C.

Naast snel gewichtsverlies biedt Modifast ook veel houvast. Afslanken is lastig, vooral als je geen begeleiding hebt.

Modifast biedt duidelijke schema’s en alle producten die je nodig hebt om jouw dieet tot een succes te maken. Bovendien zijn de producten makkelijk te bereiden.

Hierdoor hoef je niet veel tijd en moeite te doen voor maaltijden die het gewichtsverlies ondersteunen.

De nadelen van Modifast

Eén van de grootste nadelen van Modifast is de striktheid van het dieet. Vooral als je het Modifast Intensive programma volgt, zul je de eerste weken, in fase A en fase B, maar weinig mogen eten en drinken buiten de producten van Modifast om.

Omdat je dan maar 800 kcal of 1200 kcal per dag consumeert, is het dieet erg zwaar en moeilijk vol te houden.

Het advies van Modifast is dan ook om fase A niet langer dan 3 weken te volgen. Omdat het een crashdieet is, kun je alle gevolgen van de inname van weinig calorieën verwachten. Vermoeidheid, lusteloosheid, duizeligheid, hoofdpijn, slechte adem: het zijn slechts enkele bijwerkingen van een low calorie dieet zoals Modifast.

Een ander nadeel van het Modifast dieet is de prijs. Omdat je in zowel fase A als fase B voornamelijk Modifast producten consumeert, kun je rekenen op hogere kosten voor boodschappen dan anders.

De producten zijn tenslotte niet goedkoop en zelfs als je verder geen boodschappen in huis haalt, zul je waarschijnlijk meer geld kwijt zijn dan anders.

Werkt Modifast echt?

Modifast is al sinds 1977 actief. Het is dus veilig om te stellen dat het bedrijf een succes is. Dat kan niet als de producten niet goed zouden werken.

Modifast gaat mee met de tijd en biedt twee afslankprogramma’s aan die allebei effectief zijn bij gewichtsverlies.

Het Modifast Protein Shape programma zou minder intensief moeten zijn dan het Intensive programma, maar de calorie-inname is bij beide diëten gelijk.

In fase A van beide programma’s consumeer je slechts 800 kcal per dag en in fase B slechts 1200 kcal per dag. Met deze hoeveelheid calorieën is Modifast een heus crashdieet te noemen dat niet voor iedereen is weggelegd.

Het boekt echter wel resultaat. Als je het dieet kunt volhouden, kun je flink snel en veel afvallen met Modifast.

Hoeveel kun je afvallen met Modifast?

Hoeveel je af kunt vallen met Modifast hangt erg af van welk afslankprogramma je volgt en hoe streng je hierin bent. Het Modifast Intensive programma is, zoals de naam al doet vermoeden, erg intensief.

Maar ook het Protein Shape programma is strenger dan de introductie doet vermoeden. Met beide programma’s van Modifast kun je 1,5 tot wel 2 kilo per week verliezen.

Het gewichtsverlies hangt uiteraard wel samen met de fase van het dieet en het type programma dat je volgt. De kans op een jojo-effect is echter best groot met Modifast.

De ervaringen met Modifast

Omdat Modifast al flink wat jaren op de markt is, zijn er ook veel gebruikers die door de jaren heen hun ervaringen met de producten van Modifast hebben gedeeld.

Over het algemeen zijn mensen erg te spreken over het resultaat van het dieet. De kilo’s verdwijnen snel en dat geeft mensen de motivatie om het zware dieet vol te houden.

Wat wel meerdere keren wordt opgemerkt door gebruikers is dat de kilo’s er na het stoppen met het dieet vlug weer aanzaten.

Er wordt dan ook door diverse gebruikers benadrukt dat je het eten van ‘normaal’ eten weer geleidelijk aan moet opbouwen en dat dit wellicht nog wel het meest lastige is van het Modifast dieet.

Ook zijn er meerdere mensen die verhalen delen over darmproblemen na het volgen van een Modifast dieet. Vooral als je gevoelige darmen hebt, zullen de producten het lichaam weinig goeds brengen.

Door het gebrek aan vezels en de vloeibare vorm van de maaltijden hebben de darmen veel moeite met de overgang naar vast en vezelrijk voedsel.

Modifast in vergelijking tot andere producten

Er zijn veel afslankprogramma’s en diëten op de markt, maar Modifast weet zich van deze producten te onderscheiden door een kant-en-klaar gefaseerd programma aan te bieden dat ondersteund wordt met diverse maaltijdvervangers.

Programma’s als Protiplan en Protislank bieden dit ook aan, maar leggen voornamelijk de focus op een koolhydraatarm dieet met veel eiwitten. Modifast is in het aanbod het enige low calorie dieet.

Door het uitgebreide programma van Modifast is het dieet ook duurder dan menig ander dieet dat op de markt is.

Vooral de eerste fasen van het dieet staan de producten van Modifast centraal. Dit biedt veel gemak voor gebruikers, maar brengt ook veel kosten met zich mee.

Conclusie

Alhoewel je met behulp van de Modifast producten snel en effectief kunt afvallen, is de effectiviteit op de langere termijn nog maar de vraag. Met Modifast verander je namelijk niets aan de leefstijl.

De kans op een jojo-effect is daarom bij dit soort crashdiëten erg groot. Als je echter tijdens fase C van beide programma’s aandacht besteedt aan het opbouwen van een duurzaam dieet dat goed vol te houden is, kan het gewichtsverlies blijvend zijn.

Als je snel veel wilt afvallen, kan Modifast zeker helpen. Het dieet zal lastig vol te houden zijn door het beperkte aantal calorieën, maar als je dit kunt doorstaan, vliegen de kilo’s eraf.

Wees echter wel verantwoord met het dieet en volg de richtlijnen van Modifast goed op qua duur van het dieet en opbouw van het programma. Alleen dan is een dieet met Modifast nog enigszins verantwoord te noemen.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

2 Reacties

  1. Super bedankt voor je verslag. Ik ben er net aan begonnen en de kilo s gaan er hard af. 5 kilo na 4 dagen.
    Ik zocht naar de bij werkingen en duizeligheid noem jij ook inderdaad.

    Dus ik ga nog even door

    Groet

    Wim

  2. ik heb het 3x geprobeerd. steeds inderdaad 10 kg afvallen maar na weer "normaal" eten vlogen de kilo's er weer aan. Ondanks dat ik dacht nooit meer zo zwaar. Helaas. werkt inderdaad om af te vallen maar dan daarna....als je koolhydraten weer gaat toevoegen aan je dieet....ben je kansloos....kom je weer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 18, 2023
KetoXP Ervaringen + Review: Oplichting?

Een snoepje dat beweert je te helpen afvallen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is precies […]

juni 10, 2023
Slimming Gummies: Wondermiddel of Misleidende Marketing?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om gewicht te verliezen, kom je al snel terecht bij allerlei […]

juni 3, 2023
All Day Burn: Review & Ervaringen 2024

All Day Burn is een krachtige fatburner of afslankpil die zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van hoogwaardige ingrediënten en […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling