De 5 beste lustopwekkende middelen voor haar

Laatst bijgewerkt: 
juni 26, 2022
lustopwekkend middel
Door 
Peter van de Berg
 - Seksuoloog

Het vrouwelijk libido is in diverse culturen al eeuwen een mysterie. Ook in de moderne Westerse wereld beginnen we de vrouwelijke seksualiteit pas net te ontdekken.

Lang heerste het idee van vrouwen een lage seksdrive hadden en veel minder zin in seks zouden hebben dan mannen. Tegenwoordig weten we wel beter.

Het vrouwelijk libido doet niet onder voor het mannelijk libido, maar diverse factoren kunnen de zin in seks wel beïnvloeden. Dit kan zowel een negatief als positief effect hebben.

In dit artikel nemen we lustopwekkers voor vrouwen onder de loep. Wat zijn lustopwekkende middelen en welke middelen werken nu echt voor het vrouwelijk libido?

Wat is een lustopwekkend middel?

Een lustopwekkend middel is een product dat het libido verhoogt en het seksueel genot vergroot. Een lustopwekker wordt ook wel een afrodisiacum genoemd, naar de Griekse godin van de liefde Aphrodite.

De moderne lustopwekkende middelen zijn voornamelijk in de vorm van supplementen verkrijgbaar. Deze supplementen bestaan uit diverse ingrediënten die effectief bijdragen aan een hogere seksdrive, een betere doorbloeding, meer ontspanning en meer gevoeligheid bij aanraking.

Werken lustopwekkers echt voor vrouwen?

Door de tijd heen zijn er diverse verhalen en overtuigingen over lustopwekkende middelen. Voedingsproducten als oesters, champagne, asperges en chocola zouden lustgevoelens bij mannen en vrouwen op kunnen wekken. Van producten als chocola, Spaanse vlieg en oesters is echter nooit aangetoond dat het de seksdrive verhoogt.

Er bestaan echter wel degelijk lustopwekkende stoffen in de natuur die een rol spelen bij de opwinding. Deze stoffen zijn vaak als supplement verkrijgbaar, zowel als enkel ingrediënt als in combinatie met andere werkzame stoffen.

Top 5 lustopwekkende middelen voor haar

Er zijn flink wat lustopwekkende middelen verkrijgbaar op natuurlijke basis die de vrouwelijke seksdrive een flinke boost kunnen geven. De top 5 van beste lustopwekkende middelen zetten wij op een rij.

1. Femin Plus

Femin Plus is een supplement dat bestaat uit diverse natuurlijke ingrediënten die samen werken aan de seksuele opwinding van de vrouw.

Het supplement vergroot het libido, verbetert de bloedstoevoer naar de geslachtsdelen, vermindert vermoeidheid, verbetert de vagina hydratatie en versnelt de opwinding.

Bekijk prijs op:

Al deze factoren spelen een enorm belangrijke rol in de vrouwelijke opwinding en door al deze factoren te beïnvloeden, wordt het libido op een goede manier verhoogt.

Femin Plus bevat diverse ingrediënten die op de één of andere manier een rol spelen in de vrouwelijke opwinding. L-Arganine, zwarte peper extract en ginkgo biloba blad extract dragen allemaal bij aan een betere doorbloeding en dus een grotere gevoeligheid van de geslachtsorganen.

Fenugesol, een merknaam voor fenegriekzaad, helpt bij de productie van testosteron en verhoogt het libido. Cacaozaad extract zorgt voor een opkikker en meer energie en minder vermoeidheid terwijl damiana extract vaginale droogte tegengaat.

De ginseng en de maca zijn toegevoegd omdat het bekende afrodisiaca zijn die gunstig werken voor de vrouwelijke seksualiteit.

Femin Plus is te koop via de officiële website van het supplement. Het wordt verkocht in verpakkingen van 60 capsules van € 44,- per stuk. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules per dag. Eén verpakking biedt dus voldoende capsules voor een maand.

Samengevat:

 • Score: 10/10
 • Beste lustopwekkend middel voor vrouwen
 • Verhoogd de libido
 • Meer opwinding

Bekijk hier de prijzen van Femin Plus >>


2. Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een natuurlijk ingrediënt dat een positief effect heeft op de gezondheid. Het product wordt gemaakt van de bladeren van de Japanse notenboom, oftewel de ginkgo biloba. Deze bladeren worden gedroogd en daarna worden de actieve stoffen uit de bladeren onttrokken.

Ginkgo biloba wordt als los supplement of als ingrediënt in een supplement veelvuldig gebruikt en verkocht. Het extract heeft namelijk positieve effecten op het geheugen en het concentratievermogen. Als lustopwekkend middel wordt ginkgo biloba echter gebruikt omdat het de bloedsomloop positief beïnvloedt.

Ginkgo biloba wordt bij diverse natuurgezondheidswinkels en drogisterijen verkocht als supplement. Dit kan in combinatie zijn met andere ingrediënten, maar ook als een op zichzelf staand product. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ginkgo biloba varieert tussen de 120 mg en 240 mg per dag.

Samengevat:

 • Score: 7/10
 • Verhoogd de bloedsomloop naar de vagina
 • In veel winkels te koop

3. Ginseng

Ginseng is de naam voor een product dat wordt gewonnen uit de wortels van diverse soorten uit de klimopfamilie. Er zijn negen soorten planten in de Panax familie en het zijn deze planten die diverse medicinale eigenschappen krijgen toegewezen. Het zouden de ginsenosides in de plant zijn die zo’n gunstige werking hebben op onze gezondheid.

Ginseng is een ingrediënt dat al eeuwen wordt gebruikt als geneesmiddel tegen diverse kwalen. Het staat bekend om de positieve werking op het zenuwstelsel, het kan worden gebruikt om infecties te bestrijden en het verlaagt het cholesterol en de bloedsuikerspiegel.

Bovendien heeft ginseng ook een positief effect op onze cognitie. Zo kan het de concentratie verhogen, de mentale prestaties verbeteren en het stressniveau verlagen.

Ginseng wordt gebruikt in libido verhogende middelen omdat het de bloedsomloop stimuleert en het stressniveau verlaagt.

Ginseng is zowel als op zichzelf staand supplement te verkrijgen als in een supplement met meerdere ingrediënten bij gezondheidswinkels en drogisterijen. De veilige dagelijkse hoeveelheid van ginseng varieert van 100 mg per dag tot 600 mg per dag.

Samengevat:

 • Score: 7/10
 • Verhoogd de libido en verlaagd stress
 • Te koop bij de Kruidvat

4. Fenegriek

Fenegriek kennen we allemaal als ingrediënt in de keuken, maar het extract van fenegriekzaden heeft nog veel meer toepassingen. Zo werd dit extract al in het oude Mesopotamië, India en China gebruikt in de geneeskunde. Fenegriek is een plantje uit de vlinderbloemfamilie. De zaden van de plant worden gebruikt om mee te koken of om fenegriekzaad extract van te maken.

Het extract van fenegriekzaad wordt van oudsher al gebruikt voor allerlei medische kwalen. Het zou luchtwegproblemen, indigestie, keelpijn, huidproblemen en libidoproblemen kunnen oplossen.

Fenegriek wordt in libido verhogende middelen gebruikt omdat het het testosteron een boost geeft. De zaden bevatten namelijk veel steroïde saponinen. Deze stoffen kunnen in het lichaam worden omgezet in testosteron. Het geslachtshormoon testosteron speelt een belangrijke rol bij zowel het mannelijk als het vrouwelijk libido.

Fenegriek wordt veel in supplementen verwerkt, maar is ook als zelfstandig product verkrijgbaar bij drogisterijen en gezondheidswinkels. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fenegriekzaad extract voor libidoverhoging is 300 mg per dag.

Samengevat:

 • Score: 6,5/10
 • Wekt lust op bij vrouwen
 • Te koop in poeder vorm of in capsules

5. Maca

Maca is de laatste jaren erg populair als superfood, maar daarvoor kreeg het ook al superkrachten toegeschreven vanwege de positieve effecten op het libido en de vruchtbaarheid. Macapoeder wordt gewonnen uit knollen uit de kruisbloemenfamilie. De knollen groeien in Peru en zijn nauw verwant aan broccoli en bloemkool.

Maca heeft een positieve werking op spieropbouw en op de conditie, maar het is voornamelijk bekend vanwege de gunstige werking op de vruchtbaarheid en het libido. Maca heeft bovendien gunstige effecten op het stresssysteem van ons lichaam.

Maca wordt in diverse libido verhogende middelen gebruikt, maar is ook als zelfstandig supplement of in poedervorm verkrijgbaar bij gezondheidswinkels, drogisterijen en zelfs supermarkten. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ligt tussen de 300 mg en 500 mg per dag.

Samengevat:

 • Score: 6/10
 • Verhoogd libido
 • Te koop in poeder vorm of in capsules

Zijn lustopwekkende middelen veilig?

De lustopwekkende middelen die we in dit artikel bespreken bestaan stuk voor stuk uit natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten zijn veilig bevonden en worden al lange tijd zonder problemen gebruikt door mensen wereldwijd. Er kunnen uiteraard wel wat kanttekeningen geplaatst worden bij sommige ingrediënten.

Stoffen als ginkgo biloba, die de bloedsomloop beïnvloeden, worden afgeraden voor mensen die bloedverdunners gebruiken. Daarnaast kunnen sommige stoffen die doorwerken op de hormonen, zoals Maca en fenegriek, een kruiswerking hebben met medicatie die de hormoonhuishouding reguleren. Hier zal rekening mee moeten worden gehouden.

Bovendien worden lustopwekkende middelen voor vrouwen afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of vrouwen die borstvoeding geven.

Hebben lustopwekkende middelen bijwerkingen?

Alhoewel lustopwekkende middelen veilig in gebruik zijn, kunnen ze wel bepaalde bijwerkingen hebben. Deze kunnen worden veroorzaakt door een overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen in het middel, maar ook door een te hoge dosering of een onwennigheid met de stof in kwestie.

Ginkgo biloba en ginseng kunnen in sommige gevallen leiden tot maag- en darmklachten. Ginkgo biloba kan ook hoofdpijn, duizeligheid, huiduitslag en jeuk veroorzaken.

Ginseng kan, vooral in hoge doseringen, leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn, nervositeit en hartkloppingen. Van ginseng is bovendien bekend dat het de glucosestofwisseling kan verbeteren en dus invloed kan hebben op de bloedsuikerspiegel. Gebruikers die diabetes hebben, zullen hier rekening mee moeten houden.

Hoelang duurt het voordat je resultaat merkt?

Als je besluit gebruik te maken van lustopwekkende middelen om het libido te verhogen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat merken. In veel gevallen merk je na ongeveer een week een positief resultaat van de supplementen in dit artikel.

De stoffen hebben hun werk kunnen doen en de doorbloeding is verbeterd, je zult meer ontspannen zijn en de gevoeligheid zal al iets zijn toegenomen.

Uiteraard is het met deze middelen zo dat het effect nog beter zal zijn bij langer gebruik. Als je optimaal wilt profiteren van deze lustopwekkende middelen, kun je deze het beste minstens een maand gebruiken.

Wat kun je nog meer doen om het libido te verhogen?

Je libido verhogen met de besproken middelen in dit artikel is uiteraard één manier. Er zijn nog tal van andere dingen die je kunt proberen om de zin in seks te verhogen en het plezier te vergroten. 

Gezonde voeding

Voor een goede gezondheid is gebalanceerd en gevarieerd eten heel belangrijk, maar ook voor het libido is dit essentieel. Diverse mineralen en vitaminen in onze voeding spelen een belangrijke rol in de hormoonhuishouding en dus een gezond libido.

Voldoende beweging

Voor een goede conditie is regelmatig beweging onmisbaar. Bovendien helpt sporten bij het reduceren van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid. Maar sporten verhoogt ook het testosteronniveau van mannen en vrouwen.  

Goede nachtrust

Goed slapen is essentieel om overdag goed te kunnen functioneren, maar ook om het libido op peil te houden. Een slechte nachtrust heeft namelijk direct effect op ons stressniveau en onze hormoonhuishouding.

Ontspannen

Stress en spanning is funest voor de seksdrive. Door tijd te maken voor ontspanning kun je de rust en het plezier terugvinden in seks.

Conclusie

Als je als vrouw kampt met een laag libido betekent dit absoluut niet het einde van jouw seksleven. Er zijn tal van manieren om het libido een boost te geven. Door goed voor jezelf te zorgen, gevarieerd en gebalanceerd te eten, voldoende te slapen en veel te bewegen kun je jouw libido op natuurlijk wijze ondersteunen.

Mocht je toch nog wat extra hulp nodig hebben, dan heb je volop keuze uit lustopwekkende middelen die het libido een handje helpen door de doorbloeding te stimuleren, de vaginale hydratatie te verbeteren, het stressniveau te verminderen en de gevoeligheid te vergroten. Zo kun je weer met volle teugen genieten van seks.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

november 30, 2022
Viagra voor vrouwen: Werkt het echt? Pas op!

Over de seksualiteit van vrouwen bestaan veel misvattingen. Eén van de meest hardnekkige misvattingen is ongetwijfeld dat vrouwen een laag […]

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling