Libido Verhogen Vrouw? De beste tips en middelen

Laatst bijgewerkt: 
november 30, 2022
banaan libido roze
Door 
Peter van de Berg
 - Seksuoloog

Hoe vaak heb jij zin in seks? Dat klinkt misschien als een gekke vraag, maar het is een belangrijke vraag om te stellen aan een partner of date.

Niet ieder persoon heeft namelijk evenveel zin in seks. De behoefte aan seks verschilt van persoon tot persoon, maar is ook van heel veel andere factoren afhankelijk. Onder mannen heeft 16% zo af en toe minder zin in seks. Onder vrouwen is dat maar liefst 45%.

Een lager libido komt voor onder zowel mannen als vrouwen, maar vooral veel vrouwen kampen hiermee. Wat kun je als vrouw doen om het libido te verhogen? In dit artikel vind je de beste middelen en tips om het libido te verhogen.

Wat is libido?

Je hebt de term libido vast wel eens eerder gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? Libido staat voor seksuele behoefte. Het is een Latijns woord dat lust, verlangen of wens betekent. Libido is dus een synoniem voor seksdrive.

We spreken van een laag libido wanneer er sprake is van een lage seksdrive, oftewel weinig zin in seks. Een hoog libido daarentegen betekent dat er veel verlangen is naar seks, oftewel een hoge seksdrive.

Verschillen in libido tussen mannen en vrouwen

Er bestaat een grote misvatting in de Westerse wereld dat vrouwen een minder hoog libido hebben dan mannen. Een actieve seksdrive zou iets mannelijks zijn en vrouwen worden geacht van nature een lager libido te hebben.

Laten we deze misvatting direct de wereld uit helpen: mannen en vrouwen hebben allebei een actieve seksdrive. Dit libido kan echter flink fluctueren door de jaren heen en staat onder invloed van veel verschillende factoren. Deze factoren kunnen van invloed zijn op libidoverschillen tussen mannen en vrouwen.

Oorzaken van laag libido bij vrouwen

Vrouwen krijgen al van oudsher een laag libido toegeschreven. We weten echter tegenwoordig dat vrouwen wel degelijk een actieve seksdrive hebben. Deze seksdrive staat echter onder invloed van veel verschillende factoren en kan dus flink veranderen. Er zijn diverse redenen aan te wijzen voor een laag libido bij vrouwen.

Verschil in hormooncyclus

De hormooncyclus van een vrouw verloopt heel anders dan die van een man. De man is voor de seksuele opwinding vooral afhankelijk van testosteron. Door de jaren heen neemt dit hormoon echter af. Mede hierdoor is de seksuele drive van mannen in hun twintiger jaren doorgaans het hoogst.

Bij vrouwen is de seksdrive afhankelijk van zowel testosteron als oestrogeen en progesteron. De meeste vrouwen ervaren pas vanaf hun dertigste een toename in libido. De seksuele piek van mannen en vrouwen loopt dus niet gelijk.

Hormonen

Een seksuele piek veroorzaakt door hormonen is een goede reden voor een verhoogd of verlaagd libido, maar ook de hormoonhuishouding in het algemeen is van grote invloed op het vrouwelijk libido. Testosteron speelt hierbij ook voor vrouwen een belangrijke rol, maar ook de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron zijn essentieel.

Oestrogeen staat erom bekend de seksdrive te verhogen terwijl progesteron deze juist verlaagt. Deze twee hormonen fluctueren gedurende de maandelijkse hormooncyclus, maar kunnen ook worden beïnvloed door diverse andere factoren.

Menstruatiecyclus

Tijdens de menstruatiecyclus vindt er doorgaans een verschuiving van het libido plaats. Rond de ovulatie piekt het oestrogeen in het lichaam en is de seksdrive doorgaans veel hoger dan wanneer het progesterongehalte hoger is. Dat het vrouwelijk libido piekt tijdens de ovulatie is evolutionair gezien ook heel slim.

Overgang

Wanneer een vrouw in de overgang komt, vindt er een flinke verandering plaats in de hormoonhuishouding. Doorgaans neemt de hormoonproductie af waardoor het libido flink kan afnemen.

Stress

Stress is enorm impactvol op ons dagelijks leven. We weten dat stress allerlei fysieke en mentale klachten kan veroorzaken, maar het heeft ook een flink effect op ons libido. Door stress kan het libido negatief worden beïnvloed.

Door stress wordt het hormoon cortisol aangemaakt. Dit hormoon kan het libido verlagen. Daarnaast kan stress ook de seksdrive onderdrukken omdat het moeilijk is om te ontspannen en om uit het hoofd te komen.

Onzekerheid

Zowel mannen en vrouwen zijn wel eens onzeker. Dit kan betrekking hebben op het lichaam of op de seksuele prestaties. Zorgen en onzekerheid hierover kunnen het libido negatief beïnvloeden.

Medicijngebruik

Van diverse medicijnen is bekend dat ze het libido van zowel mannen als vrouwen negatief kunnen beïnvloeden. In sommige gevallen is dit van tijdelijke aard, maar sommige medicijnen kunnen bij langdurig gebruik veel effect hebben op het libido. De anticonceptiepil, antidepressiva en bloeddrukmedicijnen, allen veelgebruikt door vrouwen, hebben bewezen effect op de hoogte van het libido.

Op natuurlijke wijze het libido verhogen

Een laag libido is op zich uiteraard geen probleem. Wanneer er geen behoefte is aan seks kun je prima door het leven met een verlaagde seksdrive. Wanneer je echter wel geïnteresseerd bent in intimiteit dan kunnen onderstaande tips helpen bij het op natuurlijke wijze verhogen van het libido.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is belangrijk voor de algehele gezondheid, maar is ook van invloed op het libido. Diverse mineralen en vitamines ondersteunen de hormoonhuishouding en dus een gezond libido. Beperkt ook vooral de alcoholinname. Men denkt doorgaans dat alcohol zorgt voor een hogere seksdrive, maar de consumptie van alcohol heeft juist een negatief effect op het libido.

Een goede nachtrust

Voldoende slaap is ontzettend belangrijk voor onze algehele gesteldheid, maar is ook belangrijk voor ons libido. Een slechte nachtrust heeft invloed op onze hormoonhuishouden, stressniveaus en energiepeil. Al deze factoren zijn op hun beurt ontzettend belangrijk voor onze zin in seks.

Beweging

Ook regelmatig bewegen is belangrijk voor de algemene gezondheid én het libido. Tijdens het sporten verhoog je namelijk op natuurlijke wijze het testosteronniveau in het lichaam. Dit gebeurt bij zowel mannen en vrouwen en heeft direct invloed op de seksdrive.

Masturbatie

Masturbatie is voor zowel mannen als vrouwen een fantastisch middel om te voorzien in seksuele behoeften en om te ontdekken wat als plezier wordt ervaren. Bovendien beïnvloedt masturberen op positieve wijze de hormoonhuishouding.

Ontspannen

We staan in het dagelijks leven onder veel druk en al deze stress heeft veel invloed op onze seksdrive. Door actief te ontspannen kunnen we de spanning uit ons lijf bannen en de rust en de prikkel voor seks terugvinden.

Het beste libido verhogende middel voor vrouwen

Met bovenstaande tips in het achterhoofd zijn er al veel manieren om het libido te verhogen door kleine aanpassingen te maken in het dagelijks leven. Maar er is meer dat je als vrouw kunt doen om het libido te verhogen. Zo zijn er ook diverse libido verhogende middelen op de markt.

Bekijk prijs op:

Eén van de meest populaire middelen om het libido van vrouwen te verhogen is Femin Plus. Dit lustopwekkend middel is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en verhoogt het seksuele verlangen, versnelt de opwinding, vermindert vermoeidheid en verbetert de vaginale hydratatie. Het supplement pakt dus niet alleen het libido aan, maar verbetert ook diverse andere aspecten die mogelijk een negatief effect kunnen hebben op het libido.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 2 capsules per dag en één verpakking van Femin Plus bevat 60 capsules. Het middel is niet geschikt voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Conclusie

Een laag libido is volledig natuurlijk; zowel mannen als vrouwen kampen zo nu en dan met een lagere seksdrive en dat hoort bij het leven. Wanneer je echter het libido wilt verhogen, zijn er tal van oplossingen om hiermee aan de slag te gaan.

Een goede basis om de sekslust te verhogen is om jezelf een gezonde leefstijl aan te meten met voldoende rust, weinig stress, een gebalanceerd dieet en genoeg beweging.

Om het libido nog een handje te helpen kan lustopwekkend middel ook zeker uitkomst bieden. Een laag libido is dus zeker niet iets waar jij je bij neer hoeft te leggen.

Bekijk hier de Top 5 lustopwekkende middelen van dit moment >>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

november 30, 2022
Viagra voor vrouwen: Werkt het echt? Pas op!

Over de seksualiteit van vrouwen bestaan veel misvattingen. Eén van de meest hardnekkige misvattingen is ongetwijfeld dat vrouwen een laag […]

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling