Libido Verhogen Man? De beste tips en middelen

Laatst bijgewerkt: 
november 13, 2022
libido verhogen man
Door 
Peter van de Berg
 - Seksuoloog

Er bestaat een hardnekkige misvatting dat mannen altijd zin hebben in seks. Elke man zou een zeer hoge seksdrive hebben, terwijl vrouwen daarentegen een minder hoog libido hebben. Dit is echter helemaal niet waar.

De seksdrive van mensen is geheel afhankelijk van de persoon, de omstandigheden en allerlei andere factoren. Het kan dus ook voorkomen dat mannen, tijdelijk of langdurig, een lager libido hebben.

Dat is heel natuurlijk en is in principe geen enkel probleem. Wanneer je dit als man echter als lastig ervaart, zijn er gelukkig genoeg methodes om het libido te verhogen.

In dit artikel vertellen we je alles over het libido van de man, de factoren die hierop van invloed zijn en hoe het libido kan worden verhoogd.

Wat is libido?

Libido is een ander woord voor seksuele behoefte of seksdrive. Het woord stamt uit het Latijn en betekent lust, wens of verlangen.

Iedereen heeft een libido, maar het libido is niet bij iedereen even hoog. We spreken van een laag libido wanneer iemand weinig zin heeft in seks. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn.

Sommige mensen hebben nu eenmaal een lage seksdrive of geen actieve seksdrive en identificeren zichzelf als aseksueel.

Wanneer het libido echter ineens verandert of langere tijd lager is dan men gewend is, kan er iets anders aan de hand zijn.

Oorzaken laag libido bij mannen

Er zijn tal van oorzaken te identificeren voor een verandering in het libido van mannen. Sommige oorzaken zijn fysiek of psychisch, maar ook omgevingsinvloeden moeten zeker niet onderschat worden. Hieronder delen we enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de seksdrive.

Stress

Je verwacht het misschien niet direct, maar stress kan een grote invloed hebben op zowel het mannelijk als het vrouwelijk libido. Door stress wordt het hormoon cortisol aangemaakt. Van dit hormoon is bekend dat het een negatieve invloed heeft op het libido. Daarnaast is ontspanning tijdens de seks heel belangrijk en laat ontspannen nu net heel lastig zijn met stress.

Onzekerheid

Mannen en vrouwen zijn allemaal wel eens onzeker over zichzelf. Deze onzekerheid kan echter een negatief effect hebben op de seksdrive. Door zorgen en onzekerheid is het moeilijker om te ontspannen en kunnen zelfs erectieproblemen ontstaan.

Hormonen

Hormonen spelen een belangrijke rol in het seksleven van mannen en vrouwen. Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon dat veel belangrijke functies heeft in het lichaam. Het zorgt namelijk voor mannelijke geslachtskenmerken, spiermassa én het speelt een essentiële rol bij de seksuele opwinding. Een tekort aan testosteron, om welke reden dan ook, kan dan ook direct het libido verlagen.

Leeftijd

Uit recente onderzoeken is gebleken dat het testosteronniveau van mannen vanaf een jaar of 30 begint af te nemen. Hierdoor neemt de zin in seks ook af. Door het ouder worden wordt het libido dus ook beïnvloedt.

Medicatie

Problemen met het libido kunnen ook worden veroorzaakt door medicijnen. Van verschillende medicijnen is bekend dat ze het libido van zowel mannen als vrouwen beïnvloeden. Dit is onder andere bekend van bloeddrukmedicijnen en antidepressiva. Lees altijd de bijsluiter van medicijnen om te weten of het een negatief effect heeft op het libido.

Fysieke of mentale problemen

Ook door fysieke en mentale problemen kan het libido worden beïnvloed. Angstproblemen en stemmingsstoornissen kunnen de seksdrive sterk verlagen, maar er zijn ook diverse fysieke aandoeningen en problemen waar het libido onder lijdt.

Ziektes als reuma, diabetes en hart- en vaatziekten, erectieproblemen en overgewicht kunnen allemaal een laag libido tot gevolg hebben. Overleg in deze gevallen altijd met een arts om tot een oplossing te komen.

Hoe kun je het libido verhogen?

Wanneer een laag libido als hinderlijk wordt ervaren, zijn er diverse manieren beschikbaar om de seksdrive te vergroten. Laat dit wel altijd uit eigen motivatie zijn.

Goed slapen

Oververmoeidheid is een echte libidokiller. Een gebrek aan energie, concentratie en een verhoogd stressniveau werken echt averechts voor de seksdrive. Bovendien is een slechte nachtrust over het algemeen al heel erg ongezond voor onze fysieke en mentale gesteldheid. Door goed te slapen, zorg je voor een gezond energiepeil en een lager stressniveau.

Gezonde voeding

We weten dat het belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten. Ook voor onze seksdrive is een gebalanceerd dieet ontzettend relevant. Er zijn namelijk allerlei vitamines en mineralen in onze voeding die de hormoonhuishouding, het energiepeil en de stressniveaus reguleren. Met ongezonde voeding kunnen we het libido negatief beïnvloeden, maar door gezonde voeding kunnen we het juist opkrikken.

Minder met alcohol

Men denkt vaak dat alcohol gunstig is voor het libido. Je wordt er tenslotte ontspannen en losjes van. Het tegendeel is echter waar. Alcohol kan de aanmaak van testosteron negatief beïnvloeden en ook tijdelijke erectieproblemen veroorzaken.

Regelmatig bewegen

Het is voor onze algehele gezondheid belangrijk om regelmatig te bewegen, maar ook ons seksleven is erbij gebaat. Door fysiek goed in vorm te blijven, verminder je stress, verhoog je het testosteronniveau en boost je het libido.

Ontspannen

Zowel op het werk als thuis ervaren we tegenwoordig ontzettend veel druk en stress. Dit heeft helaas direct een effect op onze seksdrive. Om het libido te boosten, is het belangrijk om actief te werken aan ontspanning.

Wanneer is het handig om naar een dokter te gaan?

Een laag libido is op zich natuurlijk geen enkel probleem. Geen enkele man is hetzelfde en ook geen enkel libido is hetzelfde. Zelfs gedurende de levensloop fluctueert het libido.

Wanneer je echter problemen ondervindt van het lage libido, en met de tips in dit artikel geen verbeteringen bemerkt, kun je contact opnemen met de huisarts.

Door de problemen hier bespreekbaar te maken, werk je samen naar een oplossing toe. De huisarts kan bovendien beoordelen of er geen medische oorzaak ten grondslag ligt aan de problemen.

Het beste libidoverhogende middel voor mannen

Wil je jouw libido graag boosten met een libidoverhogend middel? Dan zijn er tal van producten op de markt om hierbij te helpen. Maar hoe onderscheid je het kaf van het koren?

Wij vertellen je graag over een goede libidoverhogende middel voor mannen: Testolan.

Testolan

Bekijk prijs op:

Testolan is een testosteronbooster speciaal voor mannen. Het supplement bevat diverse natuurlijke ingrediënten die het testosteronniveau positief beïnvloeden, waaronder fenegriekzaadextract, macawortelextract, Koreaanse ginsengwortelextract, ashwaganda extract, asparaginezuur en granaatappelzaadextract.

Het supplement zorgt er op een natuurlijke manier voor dat het testosteronniveau wordt verhoogd en zo het libido wordt geboost.  Daarnaast ondersteunt het product bij het opbouwen van spiermassa en meer energie.

Lees hier onze uitgebreide review van Testolan >>

Testolan is verkrijgbaar in verpakkingen met 120 capsules. Het advies is om tweemaaldaags 2 capsules in te nemen met een flink glas water. Het product is via diverse online shops verkrijgbaar, waaronder de website van Testolan zelf en Bol.com.

Conclusie

Wanneer je als man een laag libido hebt, en dit als vervelend ervaart, kun je op allerlei manieren het libido verhogen. Een gezonde leefstijl met weinig stress, voldoende slaap en genoeg beweging doet vaak al wonderen voor het seksleven.

Mocht je jouw libido een handje willen helpen met een libidoverhogend middel, dan bieden Testosteron boosters een oplossing. Deze supplementen verhogen het testosteronniveau van de man op een natuurlijke manier waardoor het libido positief wordt beïnvloed.

Bekijk hier de Top 5 beste Testosteron Pillen van dit moment >>

Mocht je blijvend problemen ondervinden met het libido of je zorgen maken over een mogelijk fysieke of mentale oorzaak van de problemen, overleg dan altijd met de huisarts.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

november 30, 2022
Viagra voor vrouwen: Werkt het echt? Pas op!

Over de seksualiteit van vrouwen bestaan veel misvattingen. Eén van de meest hardnekkige misvattingen is ongetwijfeld dat vrouwen een laag […]

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling