Laduti Haar Serum Ervaringen & Review: Werkt Het?

Laatst bijgewerkt: 
mei 16, 2022
laduti haarserum
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Eén van de nadelen van ouder worden is het dunner worden van ons haar. Vooral mannen kunnen last krijgen van een kalend hoofd, maar ook vrouwen kunnen kampen met haaruitval en dunner wordend haar.

Onze haargroei is een ingewikkeld proces, maar door goede verzorging en gebalanceerde voeding kunnen we onze hoofdhuid en ons haar gezond houden.

Maar is het ook mogelijk om haaruitval tegen te gaan en de haargroei te bevorderen? Als we de beloften van Laduti haar serum mogen geloven wel.

Over Laduti haar serum

Laduti is een haargroeimiddel dat de haargroei bevordert en haaruitval tegengaat. Het middel is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en bevat geen hormonen om dit effect te bereiken. Je kunt het middel dagelijks zowel overdag als ‘s nachts gebruiken en het daardoor optimaal inpassen binnen jouw dagelijkse routine.

Schud het product goed voor gebruik en breng dat 15 tot 20 druppels aan op de hoofdhuid. Centreer het vooral op de plekken waar de haargroei moet worden gestimuleerd. Masseer het serum vervolgens in met de vingertoppen.

Doe dit zo’n 3 tot 5 minuten en laat het serum dan minstens 6 uur zijn werk doen. Het serum hoeft niet meer te worden uitgewassen.

Voor een optimale werking raadt de producent aan om minstens 6 maanden gebruik te maken van het Laduti haar serum.

Laduti is een product van Lazru Cosmetics. Dit bedrijf is gevestigd in Dubai. Het is een grote speler op de cosmeticamarkt en Lazru Cosmetics heeft onder andere wenkbrauwserum en wimperserum uitgebracht.

In Europa is Lajade GmbH verantwoordelijk voor Laduti, maar over dit bedrijf is helaas niets te vinden. Het haar serum is alleen te koop via de website van Laduti en bij specifiek geselecteerde haarsalons. Eén verpakking van het haar serum kost € 89,-.

Ingrediëntenlijst

Een middel tegen haarverlies en om het haar extra te laten groeien klinkt natuurlijk fantastisch en is een uitkomst voor veel mensen die kampen met dunner wordend haar of haaruitval.

Maar welke ingrediënten zijn verantwoordelijk voor deze werking? Dat zijn er flink wat, want Laduti haar serum bevat maar liefst 60 ingrediënten!

Veel van deze ingrediënten zijn echter oliën om het haar te verzorgen. We nemen de meest opvallende ingrediënten onder de loep.

Pisum Sativum

Pisum Sativum extract, oftewel extract van erwtenspruiten, is een veelgebruikt ingrediënt in haarverzorgingsproducten. Erwtenpeptide zou de follikelstamcellen kunnen stimuleren en versterken. Hierdoor kan de haargroei worden bevorderd en haaruitval worden voorkomen.

Rhodiola Rosea extract

Rhodiola Rosea extract is een veelgebruikt ingrediënt in afslankproducten en supplementen om spiermassa te vergroten. Maar dit ingrediënt is ook een krachtig adaptogeen. Het helpt het lichaam om te gaan met stress en vermoeidheid en het bevordert het natuurlijke herstelproces.

Cafeïne

Cafeïne is een veelgebruikt ingrediënt in haarverzorgingsproducten. Dit ingrediënt kan namelijk de effecten van DHT tegengaan. DHT is een hormoon dat haarzakjes kan beschadigen en haaruitval in de hand werkt. Cafeïne gaat dit effect tegen en zorgt dat het haar langer en sterker wordt en sneller groeit.

Zingiber Officinale wortelextract

Zingiber Officinale wortelextract is het extract van de gemberwortel. Gember wordt in diverse geneestradities volop gebruikt om de gezondheid te bevorderen en heeft een effectieve ontstekingsremmende werking. In het haar serum kan dit ingrediënt actief bijdragen aan het verminderen van roos en het stimuleren van de bloedcirculatie van de hoofdhuid.

Urtica Dioica bladextract

Urtica Dioica bladextract, beter bekend als brandnetelextract, is een veelgebruikt ingrediënt in middelen tegen haaruitval. Brandnetel bevat veel nuttige voedingsstoffen en is een natuurlijke bron om het haar te versterken en verzorgen. Bovendien verzorgt het de hoofdhuid, vermindert het roos en stimuleert het de doorbloeding.

Panax Ginseng wortelextract

Panax Ginseng, oftewel ginseng extract, is een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in voedingssupplementen. Ginseng heeft een grote geneeskrachtige werking en dit extract stimuleert de haargroei en gaat haaruitval tegen.

Werkt het echt?

De hamvraag is natuurlijk of het haar serum van Laduti echt werkt. Om dit te onderzoeken, zullen we eerst meer moeten weten over hoe haar groeit en waar haaruitval door wordt veroorzaakt.

Ons haar groeit gemiddeld zo’n 0,3 tot 0,4 millimeter per dag en een enkele haar kan wel 2 tot 6 jaar lang doorgroeien. Deze haar doorloopt gedurende deze tijd een cyclus. De groeifase, ook wel bekend als de anagene fase, de overgangsfase, ook wel bekend als de katagene fase, en de rustfase, oftewel de telogene fase.

In de telogene fase stopt de haargroei en valt de haar uit. Dit is in principe niet erg. Het haar is prima in balans en voor elke uitgevallen haar groeit er weer een nieuwe haar elders.

Het kan echter zo zijn dat door stress, zwangerschap, ziekte, medicijngebruik of ondergewicht de haargroei wordt verstoord. De cyclus raakt uit balans en het haar kan in de telogene fase belanden. Maar ook externe factoren, zoals het weer, haarproducten, styling, en door kammen en drogen kan het haar beschadigd raken en breekbaar worden.

Om effectief haaruitval tegen te gaan en haargroei te bevorderen zal het middel ons haar dus moeten beschermen tegen externe invloeden, maar ook de haarcyclus moeten beïnvloeden. Bovendien is ons dagelijks dieet ook van grote invloed.

Met bepaalde vitamines en mineralen wordt ook haar van binnenuit versterkt en verzorgd. Alhoewel het haar serum van Laduti vrij veel ingrediënten bevat die de haren en de hoofdhuid verzorgen en beschermen, zijn er geen wondermiddelen in het serum aanwezig die het haar kunnen laten groeien of zelfs terug kunnen laten groeien.

Het middel is wel geschikt om het haar in goede conditie te houden en om de haaruitval die niet natuurlijk is tegen te gaan, maar het zal geen oplossing bieden bij natuurlijk dunner wordend haar.

De Laduti Haarserum werkt volgens de wetenschap niet. Gebruik liever haarvitamines, die kunnen wel helpen met haargroei.

Bekijk hier de Top 5 beste Haar Vitamines van dit moment >>

De veiligheid van Laduti haar serum

Laduti haar serum bevat zoveel ingrediënten dat het moeilijk is om uitspraken te doen over de werkzaamheid of de veiligheid van het product. De ingrediëntenlijst bevat echter geen opvallende ingrediënten.

Er zijn veel oliën, extracten en hulpstoffen in Laduti haar serum aanwezig, maar omdat deze ingrediënten alleen op de hoofdhuid en in het haar worden aangebracht, en niet worden geconsumeerd, zijn de risico’s op bijwerkingen zeer beperkt.

Hoe betrouwbaar is Laduti?

Op het eerste gezicht lijkt Laduti een betrouwbaar merk te zijn. De website ziet er professioneel uit en er zijn geen direct aanwijzingen dat het om een onbetrouwbaar bedrijf gaat. Wat echter wel opvalt, is dat er veel gebruik wordt gemaakt van ‘voor en na’ foto’s die valse verwachtingen van Laduti scheppen.

Er is geen haargroeimiddel dat haar kan laten teruggroeien op kale plekken, maar dat is wel wat Laduti insinueert.

Ook is het opvallend dat er geen manier is om direct in contact te komen met het bedrijf. Je kunt een contactverzoek indienen via het contactformulier, maar er staat geen bezoekadres, e-mailadres of telefoonnummer waarmee bezoekers contact kunnen opnemen.

Laduti is wel actief op Facebook en Instagram, maar het laatste bericht op Facebook is uit 2021. Op Instagram reageren ze ook niet op opmerkingen of vragen van klanten.

Wat zijn de ervaringen?

Omdat Laduti enkel via de eigen website en via haarsalons wordt verkocht, is het een uitdaging om objectieve ervaringen van klanten te vinden. Op de website van Laduti en op social media zijn de reacties uiteraard positief.

De meeste klanten zijn enorm over het product te spreken en zeggen zelfs dat hun haar opnieuw begint te groeien. De weinige minder positieve reacties beperken zich enkel tot de leverbaarheid van het product.

Natuurlijk is het niet alleen rozengeur en maneschijn met Laduti haar serum. Het is ook belangrijk om te weten dat veel gebruikers jeuk ervaren na het gebruik van het haar serum.

Dit komt omdat Laduti de doorbloeding van de hoofdhuid stimuleert. Ook kan er even een branderig of juist koud gevoel bij de hoofdhuid optreden na gebruik.

Conclusie

Alhoewel de beloften van Laduti haar serum veelbelovend zijn, worden de hoge verwachtingen door dit middel niet waargemaakt.

Het is nu eenmaal niet mogelijk om de haargroei zodanig te beïnvloeden dat het haar teruggroeit op plekken waar het niet meer is of het haar daadwerkelijk langer of voller wordt.

Bepaalde vitamines, mineralen en ingrediënten kunnen het haar wel verstevigen of de conditie verbeteren, maar haaruitval kan niet worden tegengegaan en verdwenen haar kan niet teruggroeien.

Laduti kan niet alleen de beloften niet waarmaken, maar het gebruik van het haar serum is ook nog eens zeer onprettig. Jeuk, een branderige hoofdhuid en zelfs een kloppend gevoel aan het hoofd zijn allemaal bijwerkingen die het gevolg zijn van het serum.

Volgens de producent hoort dit erbij en is het een teken dat het middel werkt, maar dit zijn toch vrij vervelende bijwerkingen. Bovendien zal aan het begin het haar zelfs uitvallen. Dat lijkt ons zeer onwenselijk voor een middel dat haarverlies zou moeten tegengaan.

Als je jouw haar wilt verstevigen en haaruitval wilt verminderen, kunnen wij alleen maar aanraden om Laduti over te slaan.

Gebruik liever haarvitamines om het haar van binnenuit te verzorgen en zorgt voor een beautyroutine waarbij het haar de verzorging krijgt die het nodig heeft.

Een goede massage met een olie die veilig in het haar kan worden gebruikt is een uitstekende vervanging voor het haar serum van Laduti.

De Laduti Haarserum werkt volgens de wetenschap niet. Gebruik liever haarvitamines, die kunnen wel helpen met haargroei.

Bekijk hier de Top 5 beste Haar Vitamines van dit moment >>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 25, 2022
Top 5 Beste Collageen Poeders Getest 2024

Ben jij op zoek naar hét wondermiddel om huidveroudering tegen te gaan? Dan ben je aan het juiste adres. Collageen […]

juni 25, 2022
Collagen Select Review & Ervaringen: Werkt het echt?

Mensen zijn altijd op zoek naar het nieuwste wondermiddel om veroudering tegen te gaan. En daar worden kosten noch moeite […]

maart 22, 2022
5 Beste Middelen Tegen Acne Die Echt Werken

Van alle huidproblemen komt acne het meest voor. Ontzettend veel mensen, jong en oud, kampen dagelijks met acne. Het tast […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling