Keto Strips: Waar te koop en hoe te gebruiken

Laatst bijgewerkt: 
maart 21, 2023
0 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan het keto dieet. Het is de strengste vorm van een koolhydraatarm dieet en bij veel mensen behoorlijk succesvol. Een prachtig hulpmiddel bij dit dieet zijn keto strips (ook wel ketosticks of ketostix genooemd). In dit artikel ontdek jij wat dit is, hoe je deze kunt gebruiken en hoe nauwkeurig ze zijn.

Wat zijn Keto Strips?

Om uit te leggen wat keto strips zijn, is het handig om eerst goed te weten hoe je afvalt met het keto dieet. Als je aan dit dieet begint, is het belangrijk dat je in ketose raakt. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat in ketose raken dan is. Dit is een metabolische toestand van je lichaam. In plaats van koolhydraten wordt vet dan als brandstof gebruikt. Door aanzienlijk minder koolhydraten te gebruiken, raak je dus in ketose. Normaal gesproken is glucose (suiker) de belangrijkste energiebron, maar doordat je in ketose raakt, wordt deze toevoer beperkt. Om te weten of je in optimale ketose bent, kun je speciale strips gebruiken. Dit zijn keto strips die je gemakkelijk een paar seconden in een urinemonster kunt dompelen. Na een bepaalde tijd kun je aflezen wat de concentratie ketonen in je urine is. Een andere benaming die je voor deze strips kunt tegenkomen is keto sticks.

Hoe gebruik ik een keto strip?

Het is zeer prettig om tijdens je keto dieet deze strips te gebruiken. Op deze manier kun je immers goed in de gaten houden of jouw voedingspatroon klopt. Als je namelijk te veel koolhydraten eet, raakt je lichaam weer uit ketose. Keto strips of keto sticks zijn heel eenvoudig in gebruik. Het is echter wel belangrijk dat je voor gebruik goed de aanwijzingen op de verpakking leest. Daarnaast is het aanbevolen om de vervaldatum te controleren. Na opening zijn de meeste strips nog drie tot zes maanden werkzaam. Dus houd ook goed in de gaten hoe vaak je ze wilt gebruiken.

De volgende stappen zijn nodig voor een juist gebruik van de keto strip:

  • Plas een beetje urine in een schoon opvangbakje.
  • Zet de strip in je urine (je kunt de strip ook een halve seconde door je urinestraal halen – in dit geval is het belangrijk dat je het laatste beetje urine gebruikt en de strip nooit in een harde urinestraal houdt).
  • Overtollige urine dien je voorzichtig van de ketostix te schudden.
  • Het strookje zal van kleur gaan veranderen. Wacht net zo lang als op de verpakking staat aangegeven.
  • De laatste stap is het strookje naast de kleurenkaart op de verpakking leggen. Nu kun je gaan vergelijken.

Hieronder vind je een kleurenkaart die vertaald is naar het Nederlands. Let op: gebruik altijd de kleurenkaart van het product zelf.

ketostrip kleurenkaart

 

Uitleg waardes kleurenkaart:

  • Negatief: Geen ketonen. Je bent niet in Ketose
  • Spoor: Minimaal hoeveelheid ketonen. Je bent nauwelijks in Ketose.
  • Klein: Kleine hoeveelheid ketonen (Lichte Ketose)
  • Matig: Matige hoeveelheid ketonen (Matige Ketose)
  • Veel: Grote hoeveelheid ketonen (Sterke Ketose)

Soms gebeurt het dat er geen verkleuring optreedt. Dit betekent dat er geen ketonen in je urine zijn gevonden. Je lichaam is op dat moment waarschijnlijk nog niet in ketose. Denk dus niet dat de keto strip dan niet gewerkt heeft.

Hoe nauwkeurig zijn Keto Strips?

Een meting via deze strips is nooit 100% nauwkeurig. Een meting kan bijvoorbeeld beïnvloed worden door het vochtgehalte in je lichaam. Maar de strips kunnen zeker een goede indicatie geven. Door te testen, weet je of je op de goede manier bezig bent. Zoals eerder aangegeven is het belangrijk dat je de vervaldatum van de strips goed controleert. Als de datum verstreken is, zullen de resultaten onbetrouwbaar zijn. Ook de manier van bewaren draagt mee aan de nauwkeurigheid van de strips. Sluit bijvoorbeeld goed de deksel van het potje en zet dit op een droge en koele plaats. De nauwkeurigheid neemt ook af als de ketosticks worden blootgesteld aan zonlicht, hitte of vocht.

Voor het meten is het verstandig om dit dagelijks op een vast tijdstip te doen. Dit geeft de meest betrouwbare resultaten. Je kunt dit het beste doen in de ochtend of een aantal uren voordat je ’s avonds gaat slapen. Kies welk tijdstip het beste bij jou past en doe de test dan iedere dag op dit moment.

Waar kun je ketosticks kopen?

Als je start met een keto dieet wil je uiteraard meteen weten of je goed bezig bent. Het is dan ook verstandig dat je keto strips koopt. Op die manier meet je thuis eenvoudig of jouw lichaam in ketose is. Je kunt bij verschillende winkels deze sticks kopen. Zo kun je kiezen voor de Etos, het Kruidvat of bijvoorbeeld Holland & Barrett. Maar natuurlijk zijn er online ook voldoende mogelijkheden om de ketosticks te bestellen. Hieronder zie je een overzicht van de meest bekende webwinkels. Hier kun je snel en eenvoudig jouw keto strips bestellen.

Ketonentest 100 strips bij bol.com >>

Ketostix  Teststrips bij vitaminstore.nl >>

Ketone  Test Strips Urine bij livehelfi.com>>

Tot slot …

Als je echt serieus aan de slag wilt gaan met het ketogeen dieet is het zeker aan te bevelen om te werken met keto strips. Dit hulpmiddel is zeer vriendelijk in gebruik. Door het eenvoudig afnemen van een urinemonster kun je met zo’n stick de hoeveelheid ketonen in je urine meten. Op deze manier kun je heel nauwkeurig bepalen of jouw lichaam in ketose is. Als dit zo is, zal jouw lichaam vet als brandstof gebruiken. Logisch gevolg is dat je gaat afvallen. Dit is natuurlijk fijn voor jouw uiterlijk, maar nog belangrijker is dat het veel gezonder voor jouw lichaam is.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 18, 2023
KetoXP Ervaringen + Review: Oplichting?

Een snoepje dat beweert je te helpen afvallen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is precies […]

juni 10, 2023
Slimming Gummies: Wondermiddel of Misleidende Marketing?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om gewicht te verliezen, kom je al snel terecht bij allerlei […]

juni 3, 2023
All Day Burn: Review & Ervaringen 2024

All Day Burn is een krachtige fatburner of afslankpil die zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van hoogwaardige ingrediënten en […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling