De 5 Beste Keto Apps van 2024

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
5 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Wil jij ook graag op een makkelijke en gezonde manier wat overtollige kilootjes kwijtspelen? Het Keto dieet is momenteel een van de meest populaire diëten net omdat Keto erg mooie resultaten oplevert zonder sporten. Daarnaast mag je met dit dieet nog steeds lekker eten naar binnenspelen – zolang het geen koolhydraten bevat.

Toch vinden heel wat mensen een Keto dieet volgen erg moeilijk. De ene vindt het moeilijk om Keto recepten te bedenken en de ander heeft dan weer moeite met het bijhouden van de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten.

Om jouw Keto-reis wat makkelijker zijn er enkele erg goede Keto-apps op de markt. Deze Keto apps helpen je niet enkel met het bijhouden van het aantal koolhydraten dat je op een dag binnenspeelt, maar zullen je ook goede recepten aanreiken of tips geven om toch maar vol te houden.

Ben jij geïnteresseerd in zo’n Keto app? Hier hebben we alvast 5 goede apps op een rijtje gezet.

Waarom een Keto App gebruiken?

Zoals we hierboven kort vermeldden, zijn Keto-apps een geweldige manier om je dagelijkse maaltijden bij te houden, vooruit te plannen, nieuwe recepten te ontdekken, je voortgang bij te houden, een gewichtsdagboek bij te houden, boodschappenlijstjes te maken en zelfs contact te maken met andere leden van de Keto-gemeenschap als de app deze functie ondersteunt.

Bijna iedereen heeft de dag van vandaag een smartphone. Het is dan ook erg makkelijk om een Keto app op je smartphone te installeren. Deze app kan je helpen om je beter aan het dieet te houden. Daarnaast zal de vooruitgang die je boekt ook opgenomen worden in de app waardoor jij je vooruitgang beter kan visualiseren. Zo krijg je het gevoel dat je goed bezig bent en kan je vooruitgang zien op je app – ook wanneer dit niet altijd zichtbaar is in de spiegel.

5 beste Keto Apps

Volg jij een Keto Dieet? Dan hebben we hier alvast 5 goede apps op een rijtje gezet die jou kunnen helpen met het volgen van een Keto dieet. Heel wat van deze apps bieden betrouwbare virtuele hulp en informatie aan en maken het volgen van een Keto dieet over het algemeen ook een pak makkelijker. Over het algemeen raden wij altijd aan om een Keto app op je telefoon te installeren omdat zij je kunnen helpen jouw gewichtsverlies te versnellen en je voedingskeuzes te verbeteren.

1. Carb Manager (Android + iPhone)

Carb Manager is een van de beste Keto Apps op de markt. Carb Manager helpt je om je Keto dieet te blijven volgen en op een gezonde manier gewicht te verliezen. Met Carb Manager kan je een heleboel keto statistieken volgen. Ook laat de app je toe om je maaltijden en voedsel in de app in te geven. De app laat je dan weten hoeveel koolhydraten, hoeveel vet en hoeveel proteïnen je die dag gegeten hebt.

Het invoeren van je maaltijden is erg makkelijk. Zo kan je bijvoorbeeld maaltijden of voedsel zoeken op naam. Dan geef je zelf in hoeveel porties of eenheden je die dag gegeten hebt. Ook kan je het voedsel registreren door de barcode de scannen. Carb Manager heeft een erg grote database aan verschillende producten en zal jouw ingrediënt of maaltijd bijna meteen herkennen.

Je kan Carb Manager trouwens ook synchroniseren met vergelijkbare apps en zelfs je fitnesstracker. Op die manier kan jij je gezonde gewoontes in de gaten houden en je dagelijkse waterinname registreren.

Op de website van Carb Manager kan je trouwens ook Keto recepten vinden en een link naar de verkoopspagina van het Keto Diet kookboek van Carb Manager.

Download Carb Manager hier voor Android >>
Download Carb Manager hier voor iPhone >>

2. KetoDiet (Android + iPhone)

Wanneer je pas met een Keto dieet begint kan het erg moeilijk zijn om recepten te blijven verzinnen. Deze app is perfect voor zij die geïnteresseerd zijn in een Keto dieet en wat over het Keto dieet willen leren. Naast een hele hoop goede informatie kan je de app ook gebruiken om je voeding bij te houden. De app heeft namelijk een grote database aan voedingsmiddelen waar je voedingswaarde en andere details in kan opzoeken. Naast een database aan voedingswaardes kan je op KetoDiet ook een groot aantal goede en lekkere Keto recepten terugvinden die jou kunnen helpen op jouw reis naar gezichtsverlies dankzij Keto.

Download KetoDiet hier voor Android >>
Download KetoDiet hier voor iPhone >>

3. Senza (Android + iPhone)

Senza is een erg populaire app die je niet enkel helpt met je Keto dieet, maar ook met intermittent fasting. Heel wat mensen op een Keto dieet proberen de dag van vandaag ook om te vasten. Door 16 uur per dag te vasten kan men het lichaam verder stimuleren om vet af te breken om zo sneller gewicht te verliezen.

In Senza vind je heel wat verschillende tips en handleidingen over hoe je best te werk gaat om blijvende resultaten te boeken met je Keto dieet. Ook is deze app handig wanneer je weet dat koolhydraten cold turkey schrappen geen goed idee is. De app stelt op een mooie en goede manier recepten voor en geeft je handige tips of informatie wanneer je het even niet meer ziet zitten of hulp nodig hebt.

Download Senza hier voor Android >>
Download Senza hier voor iPhone >>

4. Keto (Android + iPhone)

Keto, ook bekend als Keto.app, is een app die samen met jou je persoonlijke doelen bijhoudt en een plan opstelt dat je makkelijk kan volgen. Het maakt niet uit of je probeert af te vallen of net je huidige gewicht wilt behouden: de Keto App weet precies hoe jij jouw doel kan bereiken.

De app stelt een plan op met de perfecte verhouding aan koolhydraten, vetten en eiwitten op aan de hand van jouw profiel. Hier laat je weten hoeveel je weegt, geef jij je leeftijd in en je doelgewicht. De Keto app houdt ook je gewicht bij, synchroniseert met je Fitbit app en laat je doelen stellen voor het drinken van water. De Keto app is erg handig voor zij die al wat verder staan op hun Keto reis maar toch graag wat ondersteuning hebben in het bijhouden van hun doelen en hun dagelijkse voeding.

Download Keto hier voor Android >>
Download Keto hier voor iPhone >>

5. Total Keto Diet (Android + iPhone)

Het is soms moeilijk om dag in dag uit Keto recepten te bedenken. En het laatste wat je wil doen is natuurlijk altijd hetzelfde eten. Total Keto Diet is een van de beste apps wanneer je op zoek bent naar goede en gezonde Keto-recepten. De app laat je makkelijk een hele week aan voeding uitplannen en stelt zelfs persoonlijke dieetplannen op, op basis van jouw doelen en voorkeuren. Ga je naar de winkel? Dan kan Total Keto Diet voor jou een boodschappenlijstje opstellen zodat je zeker niets vergeet!

Download Total Keto Diet hier voor Android >>
Download Total Keto Diet hier voor iPhone >>

Tot slot

Een Keto dieet schema volgen was nog nooit zo makkelijk. Er zijn namelijk verschillende apps die je helpen met het bijhouden van het aantal koolhydraten dat je die dag at, je helpen met tips en je ondersteunen door voedingsplannen op te stellen. Je hebt je eigen Keto coach met andere woorden in je broekzak zitten! Download vandaag nog een van de bovenstaande apps om aan jouw Keto avontuur te beginnen.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

5 Reacties

    1. Hoi Marchel,

      De apps zijn allemaal gratis, als je meer functionaliteit wilt kun je upgraden naar een betaalde lidmaatschap.

      Anders raad ik MyFitnessPal aan, die is gratis alleen niet geoptimaliseerd voor een ketogeen dieet.

  1. Zijn er ook apps die barcodes of op andere manier produkten herkend die in Nederland op de markt zijn om aan te geven of er slechte ingrediënten in zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 18, 2023
KetoXP Ervaringen + Review: Oplichting?

Een snoepje dat beweert je te helpen afvallen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is precies […]

juni 10, 2023
Slimming Gummies: Wondermiddel of Misleidende Marketing?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om gewicht te verliezen, kom je al snel terecht bij allerlei […]

juni 3, 2023
All Day Burn: Review & Ervaringen 2024

All Day Burn is een krachtige fatburner of afslankpil die zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van hoogwaardige ingrediënten en […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling