JointFuel360 Review & Ervaringen: Oplichting?

Laatst bijgewerkt: 
mei 16, 2022
jointfuel360
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Veel mensen kampen met toenemende gewrichtspijnen bij het ouder worden, maar ook door aandoeningen als overbelasting, artrose en trauma kan gewrichtspijn zich aandienen.

Gewrichtsklachten zijn heel vervelend; het belemmert je in bewegen en het zorgt voor veel pijn en ongemak. Helaas is er weinig te doen aan gewrichtsklachten.

Doorgaans krijgen mensen die ermee kampen pijnstilling voorgeschreven en het advies om samen met een fysiotherapeut te werken aan veilig en soepel bewegen.

Gelukkig zijn er diverse middelen op de markt om gewrichtspijnen te verlichten. Eén zo’n middel is JointFuel360.

Wij willen graag weten hoe JointFuel360 werkt en of het verlichting kan bieden aan mensen die kampen met deze klachten.

Over JointFuel360

JointFuel360 is een product ontwikkeld door Jupiter Laboratories. Jupiter Laboratories is een producent van diverse gezondheidssupplementen. Het bedrijf is gevestigd in Ierland en uit hun laboratorium zijn onder andere ook FollicleFuel en BioReset180 afkomstig.

JointFuel360 is gericht op het verlichten van gewrichtsklachten. Het product is samengesteld uit natuurlijke bestandsdelen die samen werken om de gewrichten soepel te maken.

Gebruikers kunnen ’s ochtends of ’s avonds twee capsules innemen met een glas water. Eén verpakking van het supplement bevat 60 capsules en als je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgt, kun je dus één maand met de verpakking vooruit.

De ingrediëntenlijst

Volgens de producent zou het supplement je al binnen een week verlichting kunnen bieden bij gewrichtsklachten. Is deze claim wel realistisch? Om dit te kunnen beantwoorden nemen we de samenstelling van JointFuel360 onder de loep.

Resveratol

Resveratol is een ingrediënt dat in natuurwinkels veel wordt verkocht als natuurlijk antioxidant. De stof ondersteunt de gezondheid van het hart en de bloedvaten, maar is in dit supplement opgenomen omdat het de achteruitgang van kraakbeen kan voorkomen.

Kurkuma

Kurkuma is meer dan alleen een smaakmaker in de keuken. In de traditionele Indiase geneeskunde wordt kurkuma al lang gebruikt vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen.

Tegenwoordig ontdekken we in de Westerse wereld ook steeds meer over de gunstige werking van kurkuma. We verwerken het volop in gezondheidsshots en -smoothies en diverse supplementen. In JointFuel360 supplement is kurkuma opgenomen om ontstekingen tegen te gaan.

Zwarte peperextract

Om de effectiviteit van de kurkuma te bevorderen is zwarte peperextract een must. De zwarte peper zorgt er namelijk voor dat de kurkuma beter wordt opgenomen. Bovendien heeft zwarte peper zelf ook ontstekingsremmende eigenschappen.  

Collageen (Type II)

Collageen is een eiwit dat zorgt voor de elasticiteit, de stevigheid en het herstel van onze huid, botten, spieren, gewrichten, tanden, nagels en pezen.

Het is essentieel voor de gezondheid van ons lichaam, maar de collageenproductie in ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden. Vooral collageen type II is belangrijk voor de gezondheid van ons kraakbeen.

In dit supplement is daarom collageen type II toegevoegd om de flexibiliteit van de gewrichten te bevorderen en pijnklachten te verminderen.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur wordt in veel beautyproducten gebruikt omdat het een anti-aging werking heeft en hydraterend werkt. Hyaluronzuur wordt echter ook in ziekenhuizen gebruikt bij de behandeling van pijnklachten door onder andere artrose in de vorm van een injectie.

Boswellia Serrata Extract

Boswellia Serrata extract is afkomstig van Boswellia Serrata: een plant die oorspronkelijk uit India komt waarvan het extract goed werkt om de flexibiliteit van gewrichten te bevorderen.

In de Indiase geneestradities wordt de plant al eeuwenlang gebruikt, maar tegenwoordig zie je dit extract ook steeds vaker in supplementen voor de behandeling van pijnlijke gewrichten.

Werkt het echt?

JointFuel360 bevat diverse ingrediënten die geschikt zijn voor de behandeling van pijnlijke gewrichten.

Boswellia Serrata extract en collageen zijn uitermate geschikt om de conditie van de gewrichten en het kraakbeen te bevorderen. En ingrediënten als kurkuma en zwarte peper extract zijn bewezen effectief bij ontstekingen in het lichaam.

Er zijn echter ook ingrediënten aan JointFuel360 toegevoegd waarvan de effectiviteit betwist kan worden.

Zo is hyaluronzuur wel degelijk effectief bij de behandeling van gewrichtspijnen, maar alleen wanneer dit direct wordt geïnjecteerd op de pijnlijke plek. Als supplement wordt het doorgaans alleen gebruikt ter hydratatie en verzorging van de huid.

Daarnaast mist JointFuel360 een paar belangrijke ingrediënten die onmisbaar zijn in een gewrichtssupplement. Glucosamine, Chondroïtine en MSM is nergens terug te vinden in dit supplement, terwijl deze 3 bestandsdelen erg belangrijk zijn.

Zoek je naar het beste middel tegen artrose en reuma? Dan is het verstandig om JointFuel360 te vermijden. Kies liever voor een beter product met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de beste middelen tegen artrose van dit moment >>

Is JointFuel360 gevaarlijk?

De ingrediënten in JointFuel360 zijn geen onbekenden in de medische en homeopathische wereld. De ingrediënten worden al lang, soms al eeuwenlang, gebruikt voor de behandeling van allerlei aandoeningen.

Afzonderlijk zijn de ingrediënten veilig bevonden in de doseringen die in JointFuel360 worden aangehouden. Het supplement kan dan ook zonder zorgen worden gebruikt door mannen en vrouwen van diverse leeftijden.

Bijwerkingen van JointFuel360

Alhoewel JointFuel360 veilig in gebruik is, kan het uiteraard voorkomen dat er een overgevoeligheidsreactie optreedt bij gebruikers. Eén of meerdere ingrediënten kunnen eventueel zorgen voor een allergische reactie of een bijwerking.

Zo kan zowel de resveratol als het Boswellia Serrata extract bij mensen met een gevoelige maag zorgen soms zorgen voor diarree, winderigheid en maagklachten.

En ook supplementen met collageen kunnen in zeldzame gevallen zorgen voor soortgelijke klachten en een allergische reactie.

Daarom is het advies om altijd rustig aan te beginnen met nieuwe supplementen en de reacties van het lichaam goed te monitoren. Bij aanhoudende klachten is het advies om te stoppen met het supplement.

Hoe betrouwbaar is JointFuel360?

Alhoewel JointFuel360 qua ingrediënten veelbelovend is, doet de website maar weinig betrouwbaar aan.

Alleen al de foto van ‘Jan’, de bedenker van het product, wekt argwaan. Wanneer je de foto opent heet het bestand ineens ‘Mike’, maar op andere pagina’s van JointFuel360 is hij ook bekend als Jason en Jesper.

Na een Google zoektocht is duidelijk dat de foto van ‘Jan’ gewoon een stockfoto is en dat er geen sympathiek verhaal schuilgaat achter de ontwikkeling van JointFuel360.

Ook de foto’s op de website van Jupiter Laboratories zijn niet echt van het team. Deze foto’s zijn overal op het internet te vinden en niet gerelateerd aan het bedrijf.

Jupiter Laboratories krijgt op Google wisselende reviews. Enerzijds lijken klanten erg enthousiast te zijn over hun producten, maar de negatieve reviews die ze krijgen staan daar fiks tegenover.

Mensen klagen dat ze hun producten niet ontvangen, de producten niet werken, dat ze de bestelling niet retour kunnen zenden en dat de klantenservice onbereikbaar is.

Reviews zijn of 5 sterren of 1 ster en er lijkt geen tussenweg te zijn. Dit geeft sterk de indruk dat niet alle reviews even betrouwbaar zijn.

De ervaringen met JointFuel360

Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar de ervaringen van klanten met het JointFuel360 supplement. Omdat JointFuel360 niet in reguliere online winkels wordt verkocht, zijn we voor de reviews van het product afhankelijk van de website van het merk zelf en Google.

Op de website zelf zijn klanten, zoals verwacht, erg enthousiast over de capsules. Je kunt je echter altijd afvragen hoe betrouwbaar deze reviews zijn op de website van de producent zelf.

Gelukkig zijn er volop gebruikers van het product die hun ervaringen hebben gedeeld via Google Reviews. De ervaringen met het supplement blijken hier overwegend positief te zijn.

Mensen geven aan dat JointFuel360 wel degelijk verlichting brengt van hun klachten. Gebruikers ervaren minder stijfheid, meer flexibiliteit tijdens het bewegen en minder pijnklachten. De resultaten zijn doorgaans al binnen enkele weken merkbaar.

Zoek je naar een middel tegen artrose en reuma? Dan kun je het beste JointFuel360 vermijden. Er bestaan betere en goedkopere producten.

Bekijk hier de Top 5 middelen tegen artrose van dit moment >>

Waar is JointFuel360 te koop?

JointFuel360 is te verkrijgen via de officiële webshop van JointFuel360 en Jupiter Laboratories. Hier kun je één verpakking van het supplement aanschaffen voor € 49,99.

Ben je geïnteresseerd in langduriger gebruik van het supplement, dan kun je ook een voordeelverpakking kopen.

Voor 3 verpakkingen van JointFuel360 betaal je dan € 99,98 en voor 5 verpakkingen betaal je € 149,95. De verzending bij bestelling in de webshop is altijd gratis.

JointFuel360 is helaas niet op andere plekken verkrijgbaar. Alle producten van Jupiter Laboratories worden exclusief via hun websites verkocht.

Grote online shops hebben het supplement niet in het aanbod en ook lokale winkels als Etos en Kruidvat bieden dit supplement voor soepele gewrichten niet aan in de schappen.

De conclusie

Alhoewel JointFuel360 zeker werkzame ingrediënten bevat en verlichting kan bieden bij gewrichtsklachten, ben ik niet erg enthousiast over het product.

Het bedrijf Jupiter Laboratories oogt wat onbetrouwbaar en ook de website van JointFuel360 doet zeer onbetrouwbaar aan qua informatie en foto’s. Dat wekt weinig vertrouwen voor de producten van het bedrijf.

Verder is de samenstelling van JointFuel360 erg zwak voor de prijs die je betaald. Er missen minstens 3 belangrijke ingrediënten in dit supplement.

Kamp je met vervelende gewrichtsklachten en gewrichtspijn? En ben je op zoek naar een goed werkend en betrouwbaar supplement om deze klachten te verlichten? Dan zijn er zeker betere alternatieven op de markt.

Zo kan ik persoonlijk Proflexen van harte aanbevelen om de gezondheid van botten en gewrichten te verbeteren en de mobiliteit te vergroten. 

Bekijk hier mijn review van ProFlexen >>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling