Hoe laat je je haar sneller groeien in één week

Laatst bijgewerkt: 
december 22, 2021
je haar sneller laten groeien in een week
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Veel vrouwen en mannen dromen van een weelderige bos haar. In reclames, films en op televisie lijkt het allemaal zo moeiteloos te gaan. Iedereen heeft een gezonde bos haar waar ze maar weinig moeite voor hoeven te doen. Helaas is de realiteit voor veel mensen wel anders.

Veel mensen kampen met haaruitval, broos haar, futloos haar en haar dat maar niet wil groeien. Wil jij graag gezond en vol haar? Dan delen wij enkele tips waarmee jij jouw haar sneller kunt laten groeien in één week.

Hoe snel groeit haar?

Sommige mensen hebben het idee dat hun haar nauwelijks langer wordt. En dat terwijl andere mensen bijna om de week hun haarpunten laten bijverven omdat het haar zo snel bijgroeit.

De haren op ons hoofd groeien gemiddeld zo’n 0,3 of 0,4 millimeter per dag. Dat lijkt misschien niet veel, maar dat is toch bijna een centimeter per maand, of 3 millimeter per week.

Bij sommige mensen groeit het haar iets sneller dan bij anderen en lang niet iedereen kan dezelfde lengte haar bereiken. Voor veel vrouwen is de maximale haarlengte zo’n 80 centimeter lang.

Met goede verzorging en veel aandacht kun je dit natuurlijk wel beïnvloeden, maar haar heeft zo zijn beperkingen. Een haar is niet zozeer beperkt in hoe lang deze kan worden, maar wel in de groeicyclus.

Haren groeien gemiddeld zo’n 2 tot 6 jaar door. Hoe lang jouw haar doorgroeit, is grotendeels genetisch bepaald. Na 2 tot 6 jaar vallen de haren uit. Gelukkig komen er ook altijd weer nieuwe haren bij. Daarom merk je doorgaans maar weinig van dit proces, behalve dan dat de haren zo nu en dan uitvallen. Door deze haarcyclus is het wel lastig om echt lang haar te laten groeien.

Tips om de haargroei te stimuleren

Heb je het idee dat jouw haar heel langzaam groeit of wil je jouw haarlengte een boost geven? Dan kun je gebruik maken van onze tips om de haargroei te stimuleren. Met deze tips kun je jouw haar in slechts één week al sneller laten groeien.

Eet gezond

Jazeker, zelfs jouw eetpatroon heeft invloed op de groei van het haar. Als je gezond eet met voldoende vitamines en mineralen, krijgt jouw haar van binnenuit voldoende voedingstoffen om goed te groeien.

Vooral ijzer, zink, vitamine B8 en omega-3 hebben een gunstig effect op het haar. Maar proteïnen zijn ook onmisbaar voor een gezonde haardos.

Haarvitamines

Het is moeilijk om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen met alleen je voeding. Je kunt dan gebruik maken van haarvitamines.

Deze supplementen bevatten de belangrijkste vitamines, mineralen en extracten die de haargroei stimuleren. Hierdoor krijg je meer haar en minder haaruitval.

Was je haar minder vaak

Veel mensen wassen hun haar dagelijks, maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo goed is voor ons haar en voor onze huid? De shampoo droogt het haar namelijk uit. En dat terwijl die natuurlijk oliën ons haar juist zo gezond houden.

Bouw het aantal wasbeurten daarom geleidelijk af. Doorgaans is twee keer per week genoeg, maar volg vooral de behoeften van jouw haar hierin. Voor kroeshaar is één wasbeurt per week vaak al genoeg.

Vermijd stijlen en krullen

Veel mensen maken op dagelijkse basis gebruik van een krultang of een stijltang om hun haar in model te brengen. Het zal niet als een verrassing komen dat dit niet zo goed is voor je haar.

Door de hitte van deze stijltangen wordt het haar beschadigd. Hierdoor breken de haren sneller af en wordt het moeilijk om het haar langer te laten groeien.

Geniet van een hoofdhuidmassage

Een massage van de hoofdhuid is niet alleen heerlijk ontspannend, maar het kan ook de groei van de haren bevorderen. Een goede hoofdhuidmassage stimuleert de doorbloeding en zo de haargroei.

Gebruik castorolie

Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, wordt al ontzettend lang gebruikt om haaruitval tegen te gaan en de haargroei te stimuleren. Deze olie is enorm hydraterend en kan wonderen doen voor jouw haar.

Je kunt castorolie toevoegen aan jouw shampooroutine, gebruiken als haarolie of haarmasker of aanbrengen op de punten van het haar. Ontdek vooral wat voor jou het prettigst is en het beste werkt.

Kam het haar voorzichtig

Veel mannen en vrouwen nemen te weinig tijd voor het kammen van het haar en doen dit bovendien veel te ruw. Het haar is vrij broos en een ruwe kambeurt kan leiden tot diverse beschadigde en gebroken haren.

Kam de haren met een zachte borstel of een grove kam met zorg en aandacht en vermijd het kammen van nat haar zo veel mogelijk.

Spoel het haar met koud water

Na een wasbeurt is het altijd slim om het haar na te spoelen met koud water. Zo sluiten de haarschubben zich goed en blijft jouw haar sterker. Bovendien wordt het haar direct glanzender en gezonder na een spoeling met koud water.

Gebruik conditioner

Het advies is om minder vaak shampoo te gebruiken, maar juist wel vaker conditioner te gebruiken. Conditioner gebruik je op de uiteinden van je haar. Het brengt een beschermende laag aan en geeft jouw haar zo de kans om goed door te groeien zonder snel beschadigd te worden.

Gebruik een haarmasker

Gezichts- en haarmaskers zijn tegenwoordig erg populair, maar hoe effectief zijn deze eigenlijk? Een haarmasker kan wel degelijk een gunstig effect hebben op het haar.

Eens per week een haarmasker voedt het haar intensief en houd je haar sterk en gezond. Neem er goed de tijd voor zodat alle voedingstoffen optimaal in het haar kunnen trekken.

Droog het haar voorzichtig

Droog jij jouw haar altijd af door met een handdoek door het haar te wrijven? Of draag jij liever een handdoek op het hoofd? Dan kun je daar vanaf nu beter mee stoppen.

Beide droogmethoden zijn namelijk niet zo gezond voor het haar. Het haar raakt hierdoor snel beschadigd en kan snel afbreken. Het is verstandiger om het haar heel voorzichtig te drogen.

Houd je haar gezond

Om je haar goed te laten groeien, is het belangrijk om het regelmatig bij te laten knippen. Dit klinkt tegenstrijdig, maar een goede knipbeurt kan de haargroei echt stimuleren. Door de dode punten bij te laten werken, houd je jouw haar in goede gezondheid.

Trage haargroei

Mocht je, ondanks alle tips die wij hierboven hebben gegeven, het idee hebben dat jouw haar echt niet wil groeien? Dan raden wij je aan om toch eens een afspraak te maken bij de haarspecialist of een consult aan te vragen bij de huisarts.

Het kan namelijk zijn dat er een andere oorzaak is voor jouw gestagneerde haargroei. Er zijn diverse redenen en aandoeningen die ervoor kunnen zorgen dat het haar minder snel of helemaal niet groeit of juist uitvalt.

Wil jouw haar al geruime tijd helemaal niet meer groeien? Dan kan dit worden veroorzaakt door telogeen effluvium.

De haargroei verloopt in een haarcyclus. De groeifase, ook wel de anagene fase genoemd, wordt opgevolgd door de overgangsfase, de katagene fase. Hierna vindt de rustfase plaats, de telogene fase.

In deze laatste fase stopt de haargroei en valt het haar uit. Deze cyclus gebeurt van nature en is prima in balans.

Echter, factoren als stress, ondergewicht, zwangerschap, bevalling, ziekte of medicijngebruik kunnen de haarcyclus beïnvloeden. De haren stoppen dan met groeien en kunnen gaan uitvallen.

Het haar belandt, door deze invloeden, in de telogene fase. Wanneer hier sprake van is, is het raadzaam om met een arts te overleggen.

Doorgaans hervat de haarcyclus zich vanzelf wanneer de stressor wordt opgelost of er voldoende tijd is verstreken, maar soms is hier hulp bij nodig.

Conclusie

Wil jij jouw haar in slechts één week sneller laten groeien? Dan zijn er een heleboel dingen die je zelf kunt doen om de conditie van jouw haar te bevorderen en de haargroei te stimuleren.

Het is hierbij belangrijk om goed voor het haar te zorgen en de tijd te nemen voor de dagelijkse routines. Wees je echter ook bewust van je eetpatroon. Wat je op een dag eet en drinkt is net zo belangrijk voor jouw haar als de shampoo en conditioner die je gebruikt.

Met deze tips werk je elke dag weer aan een gezonde bos met glanzend en sterk haar.

Heb je last van haaruitval en weinig haargroei? Wil je meer volume en glans in je haar?

Bekijk hier de beste haarvitamines die op dit moment verkrijgbaar zijn.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 25, 2022
Top 5 Beste Collageen Poeders Getest 2024

Ben jij op zoek naar hét wondermiddel om huidveroudering tegen te gaan? Dan ben je aan het juiste adres. Collageen […]

juni 25, 2022
Collagen Select Review & Ervaringen: Werkt het echt?

Mensen zijn altijd op zoek naar het nieuwste wondermiddel om veroudering tegen te gaan. En daar worden kosten noch moeite […]

mei 16, 2022
Laduti Haar Serum Ervaringen & Review: Werkt Het?

Eén van de nadelen van ouder worden is het dunner worden van ons haar. Vooral mannen kunnen last krijgen van […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling