Iomax Afslankpillen Ervaringen: Levensgevaarlijk?

Laatst bijgewerkt: 
maart 21, 2023
2 Reacties
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

We weten dat afslankmiddelen altijd met enige voorzichtigheid moeten worden benaderd. Niet elk middel is namelijk even betrouwbaar, effectief en veilig.

Daarom delen wij in onze artikelen ook uitgebreide informatie over alle producten en ingrediënten in diverse afslankmiddelen.

Tot nu toe hebben we allerlei soorten afslanksupplementen en -middelen behandeld. Sommige producten bleken niet zo effectief te zijn, andere producten waren juist heel effectief en soms zijn er producten die we liever afraden door risicovolle ingrediënten of mogelijke bijwerkingen.

Maar nog nooit is er een middel geweest dat zoveel risico’s en misleiding veroorzaakt als Iomax.

Over Iomax

Iomax is een afslankpil dat sinds 2012 op de markt is. Het is een opvolger van Ionamin Forte, geproduceerd door Medeva Pharmaceuticals.

Dit middel was al erg omstreden, maar was wel als medicijn erkend door de FDA en EMA.

Iomax is de opvolger, maar heeft deze erkenningen niet en zal deze hoogstwaarschijnlijk ook nooit krijgen. Het middel is namelijk erg problematisch gebleken.

Iomax is een afslankproduct dat op basis van phentermine het gewichtsverlies zou moeten ondersteunen.

Hierdoor wordt het metabolisme versneld, het hongergevoel onderdrukt en het energieniveau verhoogt.

Deze stof is echter niet zonder risico’s en helaas is niet eens zeker of dit echt de werkzame stof is in het product. Daarover vertellen we graag verder in het artikel meer.

Iomax is alleen online verkrijgbaar in twee verschillende varianten. De ‘lichte’ variant heeft een dosering van 25mg en de zwaardere variant heeft een dosering van 35mg.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1,5 tablet per dag. Deze dien je in te nemen bij het ontbijt. Gedurende de dag zul je flink wat water moeten consumeren.

De ingrediëntenlijst

De ingrediëntenlijst van Iomax is om verscheidene redenen erg omstreden. Allereerst omdat deze allesbehalve volledig en eerlijk is, maar ook omdat de individuele ingrediënten nog wel wat stof doen opwaaien.

Het werkzame ingrediënt van Iomax is Phentermine. Deze stof is een psychostimulant en is verwant aan amfetamine.

Deze stoffen stimuleren het centrale zenuwstelsel en vergroten de alertheid en verhogen het energieniveau. Een bijkomend voordeel is dat het de eetlust onderdrukt en hierdoor is het populair als afslankmiddel en als ondersteuning bij het trainen.

Ook zorgt het voor een aanmaak van adrenaline, waardoor vetreserves worden aangesproken en deze worden verbrand.

Helaas is de ingrediëntenlijst van Iomax niet bekend en dus niet compleet en betrouwbaar. Hierdoor kun je geen duidelijke inschatting maken van de risico’s van het product en zul je nooit weten wat voor stoffen je binnenkrijgt.

We kunnen wel stellen dat het niet veel soeps is.

Soms worden beautyproducten of afslankproducten ineens weer enorm populair omdat een bekend persoon of een influencer er iets over heeft gezegd. Dit is ook het geval met Iomax.

Zangeres Samantha Steenwijk heeft volgens Yvonne Coldeweijer namelijk haar recente gewichtsverlies te danken aan Iomax.

Samantha Steenwijk ontkent dit in alle toonaarden, maar het nieuws heeft de afslankpillen wel weer in de spotlights gezet.

Hoe betrouwbaar is Iomax?

Eén van de redenen dat Iomax zo omstreden is, is omdat het bedrijf en het product erg onbetrouwbaar zijn. Alsof phentermine als ingrediënt nog niet heftig genoeg was, bleek uit onderzoek naar de samenstelling van de voorlopen van Iomax, Ionamin genoemd, enkele jaren geleden dat het product geen phentermine bevatte, zoals op de ingrediëntenlijst vermeld stond, maar amfetamine en cafeïne.

De pillen waren dus bedrog en heuse drugs. Je weet bij het gebruik van Iomax dus nooit zeker wat je daadwerkelijk binnenkrijgt.

Omdat de pillen bovendien verboden zijn in Nederland, is er geen controle op de producten en de ingrediënten.

De veiligheid van Iomax

Het mag duidelijk zijn dat Iomax niet veilig is in gebruik. Het product is verboden in Nederland en met goede reden. De ingrediënten in Iomax zijn niet veilig voor consumptie en kunnen allerlei vervelende bijwerkingen geven.

Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) verzamelt al jaren de bijwerkingen van Iomax. Gerapporteerde bijwerkingen zijn onder andere hartkloppingen, pijn op de borst, hoofdpijn, duizelingen, agitatie en misselijkheid.

Maar dat is niet alles. Er is namelijk ook een kans op hallucinaties, mentale problemen, flauwvallen en libidoproblemen. En deze bijwerkingen kunnen al optreden na gebruik van slechts één tablet. 

Maar dat is ook nog niet alles. Er is namelijk ook een geval bekend waarbij Iomax een subarachnoïdale bloeding heeft veroorzaakt. Dit is een bloeding in de ruimte tussen de schedel en de hersenen. Deze hersenbloeding is levensgevaarlijk en is mogelijk het resultaat geweest van een verhoogde bloeddruk door het middel.

Maar Iomax brengt nog meer risico’s met zich mee. De werkzame stof in de tabletten, phentermine, is namelijk zodanig effectief in het onderdrukken van het hongergevoel dat mensen ook daadwerkelijk vergeten te eten.

Dat lijkt misschien handig bij het afslanken, maar het kan het metabolisme flink in de war schoppen. Op de langere termijn wordt afslanken hierdoor moeilijker en dreigt het gevreesde jojo-effect.

Sowieso wordt gebruik van deze tabletten door de producenten zelf afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mensen met suikerziekte of hart- en vaatziekten, mensen met een hoge bloeddruk of patiënten die schildkliermedicijnen of bloedverdunners gebruiken.

Wat zegt de NVWA over Iomax?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is al lange tijd erg duidelijk over Iomax. Al in 2013 waarschuwde zij voor de risico’s van Iomax.

Het product is dan ook verboden in Nederland en is niet goedgekeurd als medicijn in Amerika of in Europa.

Helaas is het product wel online verkrijgbaar voor mensen die het per se willen gebruiken. Via internet is er nu eenmaal van alles te bestellen en er is een groep aanhangers van het middel.

Maar gebruik wordt absoluut afgeraden door de NVWA vanwege de gezondheidsrisico’s en de cafeïne en amfetamineachtige stoffen in het product.

Werkt het echt?

Iomax is natuurlijk om een reden zo populair, ondanks alle risico’s: het werkt als een trein. Je valt er snel door af met ontzettend veel energie en nauwelijks tot geen hongergevoelens.

Helaas betaal je een hoge prijs voor deze resultaten, namelijk je gezondheid. Er zijn tal van andere middelen op de markt die een stuk veiliger zijn in gebruik en die ook resultaten boeken.

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om Iomax te vermijden. Kies liever voor een veilig en legaal middel.

Bekijk hier de Top 5 beste afslankpillen van dit moment >>

De ervaringen met Iomax

Omdat Iomax zo omstreden is, is er volop informatie te vinden over het middel. In diverse artikelen en op allerlei fora delen mensen hun persoonlijke ervaringen met Iomax. En die zijn niet mis.

Veel mensen geven aan dat de kilo’s ervan vlogen tijdens het gebruik en er is dan ook een groep mensen die zeer te spreken is over de effectiviteit van het middel.

Maar daar tegenover zijn er ontzettend veel mensen met minder prettige ervaringen met Iomax. De eerdergenoemde bijwerkingen komen veel voor; sommige mensen vergelijken het middel met speed.

Ze waren na gebruik opgefokt, vol energie en konden niet in slaap komen. De vergelijking met pepmiddelen wordt veel gemaakt.

Al met al zijn er ontzettend veel gebruikers die het middel als onprettig ervaarden door alle bijwerkingen.

Kun je Iomax kopen op Marktplaats?

Er is veel te koop op Marktplaats, maar Iomax is niet via dit kanaal verkrijgbaar. Het afslankmiddel is ook niet via reguliere winkels en webshops te koop omdat het verboden is in Nederland.

Online wordt het echt wel verkocht. Wij raden je het niet aan om Iomax online aan te schaffen. Het middel is gevaarlijk en je weet nooit wat er in zit.

Conclusie

In drie weken tijd 6 kilo verliezen? Dat klinkt te goed om waar te zijn. In het geval van Iomax is dat ook zeker het geval.

Het pepmiddel is nauwelijks een afslankpil te noemen: het is regelrechte drugs met alle risico’s van dien. De kilo’s kunnen er misschien afvliegen, maar is dat het waard om jouw gezondheid in gevaar te brengen?

De bijwerkingen van Iomax zijn talrijk en variëren van hoofdpijn en misselijkheid tot een verhoogde bloeddruk en mentale problemen.

Ons advies? Laat Iomax zeker links liggen en kies liever voor een afslanksupplement met veilige ingrediënten die je met een gerust hart kunt gebruiken om jouw gewichtsverlies een handje te helpen. Daar doe je jouw gezondheid uiteindelijk een groot plezier mee.

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om Iomax te vermijden. Kies liever voor een veilig en legaal middel.

Bekijk hier de Top 5 beste afslankpillen van dit moment >>

2 Reacties

 1. Ik heb de oude variant gebruikt. Ionamin Forte. Werkte inderdaad als een trein. Ik voelde mij heerlijk en energiek (was wel 28 jaar geleden) ok ben toen ontzettend veel afgevallen, maar daarna kwam het als een boemerang terug. De kg kwamen weer net zo hard terug met wat extra erbij. Die pillen werken als een trein, maar niet op de langere termijn.

  1. Ja ik ook gebruikt via een sport school meer dan 25 jaar geleden
   En hielp ook echt
   Zo veel energie stond om 2 uur in de nacht me ramen te lappen

   Me vriend was zo pissed dat hij ze door de wc spoelde oh wat was ik boos

   Nu zit ik mega in de overgang en kilo’s Willen er niet af alles geprobeerd en toen kwam Samantha’
   Tja en dan denk je wil ik ook

   Maar toch houd het tegen hersenbloeding dat geeft angst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling