8 Beste Huismiddelen tegen een hoge bloeddruk

Laatst bijgewerkt: 
november 24, 2022
huismiddel tegen hoge bloeddruk
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Steeds meer mensen in Nederland kampen met een hoge bloeddruk. Gemiddeld heeft 1 op de 4 Nederlanders een te hoge bloeddruk. Veel mensen merken er niets van, maar een hoge bloeddruk kan verstrekkende gevolgen hebben.

Door gezond te eten, voldoende te bewegen, gewicht te verliezen en te stoppen met roken kun je zelf al veel doen om de bloeddruk te verlagen.

Heb je toch nog wat hulp nodig bij de hoge bloeddruk? Dan zijn er diverse supplementen verkrijgbaar tegen een hoge bloeddruk.

In dit artikel bespreken we de 8 beste huismiddelen tegen een hoge bloeddruk.

Wat is een hoge bloeddruk?

De bloeddruk van een persoon kan gedurende de dag flink schommelen. Een bloeddruk van 120/80 wordt beschouwd als een ideale bloeddruk, maar iets hoger of iets lager komt zeker voor. De bloeddruk staat namelijk continu onder invloed van wat we doen. We spreken pas van een hoge bloeddruk wanneer deze 140/90 of hoger is. Wanneer de bloeddruk 180/110 is spreken we van een ernstig verhoogde bloeddruk.

Waarom een hoge bloeddruk niet gezond is

Een hoge bloeddruk staat ook wel bekend als een stille aandoening. Als je lijdt aan een hoge bloeddruk merk je daar lange tijd niets van. Toch staan de bloedvaten onder hoge druk en kan het lichaam flinke schade oplopen.

Een hoge bloeddruk kan leiden tot schade aan de hersenen, het hart, de nieren en de grote bloedvaten. Mogelijk klachten die je kunt ervaren bij een hoge bloeddruk zijn hoofdpijn, misselijkheid, verwardheid, stuipen, wazig zicht en kortademigheid.

Deze klachten doen zich vaak pas voor als er sprake is van een zeer hoge bloeddruk of een langdurig hoge bloeddruk.

Verschillende vormen van hoge bloeddruk

We onderscheiden diverse vormen van hoge bloeddruk. Bij primaire hypertensie, de vorm die het meest voorkomt, spelen erfelijke factoren een grote rol en lijken externe factoren weinig invloed te hebben op het verloop van de bloeddruk.

Bij secundaire hypertensie wordt de stijging van de bloeddruk veroorzaakt door een oorzaak die niet erfelijk is. Factoren als stress, ziektes en zoutinname spelen hier mogelijk een rol in.

Een hoge bloeddruk kan ook voorkomen bij zwangere vrouwen. We noemen dit zwangerschapshypertensie.

Wat verstaan we onder huismiddelen?

Om diverse aandoeningen te voorkomen, of zelfs te genezen, maken veel mensen gebruik van huismiddelen.

Huismiddelen zijn remedies tegen ziektes en symptomen die niet worden voorgeschreven door een arts. Dit kunnen supplementen zijn, maar ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tegen allerlei kwalen.

Kruiden, specerijen en andere ingrediënten kunnen hiervoor volop worden toegepast.

Het zijn dus geen medicijnen, maar de middelen kunnen wel degelijk verlichting of oplossing bieden.

Werken deze huismiddelen echt?

Om een hoge bloeddruk te voorkomen of te verbeteren is het belangrijk om je leefstijl onder de loep te nemen. Natuurlijk zijn er medicijnen verkrijgbaar om de bloeddruk te verlagen, maar als je de oorzaak niet aanpakt, zijn medicijnen slechts symptoombestrijding.

Diverse huismiddelen kunnen actief bijdragen aan het effectief verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de gezondheid.

Niet elk huismiddel zal even effectief zijn. Er doen veel fabels de rondte en het is soms lastig om het kaf van het koren te scheiden.

Wij tippen de 8 beste huismiddelen om de bloeddruk te verbeteren en de gezondheid te bevorderen.

De top 8 huismiddelen tegen hoge bloeddruk

Er zijn veel verschillende huismiddelen, zowel zelf te maken als in de drogisterij te koop, om een hoge bloeddruk te behandelen. Ze werken echter lang niet allemaal even effectief. Daarom geven wij een overzicht van de 8 beste huismiddelen tegen een hoge bloeddruk.

1. Lipid Control Plus

Lipid Control Plus

Bekijk prijs op:

Lipid Control Plus is een 100% natuurlijk voedingssupplement dat gericht is op het behouden en herstellen van een gezond cholesterolgehalte, een goede werking van het hart en de bloedvaten en een goede bloedcirculatie.

Het kan ook helpen bij het ondersteunen van een gezonde bloeddruk. Lipid Control Plus bevat onder andere Hepura, Oli-Ola, kurkuma, artisjokblad extract, choline, bioperine en knoflookextract om deze werking te creëren. Het advies is om dagelijks 2 capsules in te nemen met een glas water.

Bekijk hier de prijzen van Lipid Control Plus >>


2. Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal dat we doorgaans via onze voeding binnenkrijgen. Het zit in noten en zaden, groenten, peulvruchten, vlees, vis, melkproducten en volkorenproducten. Magnesium draagt bij aan gezonde botten en spieren en een goede werking van het hart en de bloedvaten. Boven kan magnesium, wanneer het in de juiste hoeveelheid wordt geconsumeerd of wordt gesupplementeerd, zorgen voor een verlaging van de bloeddruk.

3. L-arginine

L-arginine is een van nature voorkomende aminozuur dat een stimulerende werking heeft en de bloedvaten verwijdt. Hierdoor is het aminozuur populair onder krachtsporters, maar het kan ook zeker gunstig zijn voor mensen met een hoge bloeddruk. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat L-arginine de bloeddruk kan verlagen.

4. B-vitamines

B-vitamines spelen een belangrijke rol in onze gezondheid. Onder andere vitamine B1 en vitamine B12 spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van ons hart en de bloedvaten en kunnen invloed uitoefenen op de bloeddruk. Deze vitamines krijgen we via ons dieet binnen door melkproducten, vlees, vis, ei, groente en graanproducten, maar ze zijn ook te supplementeren.

5. Knoflook

De meeste mensen kennen knoflook alleen als smaakmaker in de keuken, maar dit ingrediënt heeft een lange geschiedenis binnen diverse traditionele geneeswijzen. Knoflook wordt vaak gebruikt om het hart en de bloedvaten gezond te houden. Het werkt dan ook bloeddrukverlagend, vooral als je het een dagelijks onderdeel maakt van jouw dieet. Je kunt knoflook echter ook supplementeren. Bovendien bevat knoflook heel veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine C, seleen, koper en calcium.

6. Probiotica

De laatste jaren ontdekken we steeds meer over de gunstige effecten van probiotica op onze gezondheid. We weten ondertussen dat probiotica niet alleen positief werken op onze darmgezondheid, maar ook de mondgezondheid en zelfs de gezondheid van ons hart en de bloedvaten kan verbeteren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat suppletie met diverse probiotica-stammen de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen.

7. Visolie

Het gebruik van visolie om de gezondheid te bevorderen is niets nieuws. Visolie is in capsules of als vloeistof verkrijgbaar om de gezondheid te bevorderen. Visolie bevat volop omega 3 vetzuren die we nodig hebben voor een goede gezondheid van het hart, de bloedvaten en de bloeddruk.

Daarbij is het ook belangrijk voor het functioneren en de ontwikkeling van de hersenen en de gewrichten. Zelfs het Voedingscentrum adviseert het gebruik van visolie als er niet voldoende omega 3 uit de voeding kan worden gehaald.

8. Vitamine D

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor onze gezondheid die we zelf kunnen aanmaken onder invloed van zonlicht. Helaas krijgen veel Nederlanders jaarlijks te weinig zonlicht om voldoende vitamine D aan te maken. Veel mensen kampen dan ook met een tekort, met alle gevolgen van dien.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een hoge bloeddruk vaker een laag vitamine D niveau hebben en dat mensen met een gezonde bloeddruk vaker een hoger vitamine D niveau hebben. Vitamine D supplementeren kan dus zeker helpen bij een gezonde bloeddruk.

Zijn huismiddelen veilig in gebruik?

Bovengenoemde huismiddelen zijn stuk voor stuk 100% natuurlijk en veilig in gebruik. Het is echter wel belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan te houden.

Een teveel aan bepaalde stoffen kan namelijk een ongewenst effect geven. Een teveel aan magnesium of visolie kan bijvoorbeeld zorgen voor darmklachten, L-arginine kan ook maag- en darmklachten veroorzaken en een overschot aan vitamine B6 kan leiden tot zenuwklachten.

Voor wie zijn deze middelen geschikt?

Omdat huismiddelen voor bijna iedereen beschikbaar zijn, toegankelijk zijn en 100% natuurlijk zijn, kunnen de meeste mensen gebruik maken van deze middelen. De supplementen en ingrediënten zijn bij elke supermarkt, drogisterij of gezondheidswinkel te koop en dat maakt huismiddelen zo interessant voor een grote groep mensen.

Let wel: huismiddelen zijn een goede remedie om de bloeddruk gezond te houden of iets te verlagen. Het is geen vervanging van een bezoek aan de arts of het innemen van medicatie.

Heb je een erg verhoogde bloeddruk? Overleg dan altijd eerst met je arts voor je overgaat tot het gebruik van huismiddelen en stop zeker niet met voorgeschreven medicatie.

Hoe snel kun je resultaat verwachten?

Hoe snel je resultaat mag verwachten van een huismiddel hangt enorm af van welk middel je gebruikt. Doorgaans hebben de meeste ingrediënten al vanaf het eerste gebruik een gunstig effect op de gezondheid, maar om de bloeddruk effectief te verlagen, zul je het supplement of het ingrediënt minstens enkele weken moeten gebruiken.

Wat kun je nog meer doen tegen hoge bloeddruk?

Je kunt een erfelijke aanleg hebben voor een hoge bloeddruk om een hoge bloeddruk krijgen door een aandoening, maar dat betekent niet dat je er niets tegen kunt doen.

Een hoge bloeddruk is te verlagen door bepaalde veranderingen in leefstijl door te voeren. Factoren als overgewicht en een ongezond dieet hebben een negatief effect op onze gezondheid én onze bloeddruk.

Door af te vallen, gezonder te eten en meer te bewegen voel jij je fitter, energieker én gaat de bloeddruk omlaag. Ook is het altijd verstandig om te stoppen met roken.

Roken heeft ontzettend veel negatieve effecten op de gezondheid, waarvan een hoge bloeddruk er slechts één is.

Conclusie

Laten we vooropstellen dat een pil tegen een hoge bloeddruk geen wondermiddel is. Een hoge bloeddruk is geen aandoening om te bestrijden, maar een symptoom van een onderliggend probleem.

Door een verandering in leefstijl kun je jouw gezondheid verbeteren en de bloeddruk effectief verlagen. Dit is gezonder en veiliger dan welk supplement dan ook.

Mocht je toch gebruik willen maken van een huismiddel om de bloeddruk een handje te helpen dan heb je gelukkig ruime keuze. De 8 huismiddelen die we in dit artikel hebben besproken zijn stuk voor stuk aanraders van betrouwbare producenten en met daadwerkelijk werkzame ingrediënten.

Lipid Control Plus is de beste huismiddel tegen een hoge bloeddruk

Bekijk hier de kortingspagina van Lipid Control Plus >>

Houd je altijd aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een optimale werking en overleg met een arts als je al gebruik maakt van bloeddrukverlagende medicijnen of als je een onderliggende medische aandoening hebt.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

november 29, 2022
5 Praktische Tips om je testosteron te verhogen

Testosteron associëren we in onze samenleving vaak met mannelijkheid. Het wordt gezien als hét hormoon verantwoordelijk voor ruzies, koppigheid, zelfvertrouwen […]

november 29, 2022
Testosteron Verhogen Vrouw: 5 tips die echt werken!

Als je denkt aan testosteron denk je waarschijnlijk direct aan een man. Testosteron wordt in onze samenleving geassocieerd met mannelijkheid, […]

november 22, 2022
Dormidina kopen Nederland? Opgelet 2024

Wist dat je maar liefst één op de vijf Nederlanders regelmatig last heeft van slaapproblemen? Ze vinden het moeilijk om […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling