Homeopathische medicijnen tegen angst en stress

Laatst bijgewerkt: 
oktober 31, 2021
homeopatische medicijnen tegen angst en stress
Door 
Sanne de Vries
 - Psycholoog

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van homeopathische medicijnen. In tegenstelling tot reguliere medicatie zijn bijwerkingen nihil en bovendien zijn ze gemakkelijk verkrijgbaar. Uiteraard is het wel belangrijk dat je je van tevoren goed laat informeren. En koop je homeopathische medicijnen online? Check dan altijd uitgebreid de website. Koop nooit bij twijfelachtige webwinkels en onderzoek goed of je een betrouwbaar merk koopt. Heb je last van angst en stress? Ben je het zat om hiervoor reguliere medicatie te gebruiken? Overweeg dan eens een homeopathisch medicijn. Als je deze volgens voorschrift gebruikt, is dit een veilig alternatief. Bijwerkingen kunnen natuurlijk altijd optreden, maar meestal is dit alleen aan de orde bij hoge doseringen of als blijkt dat je last hebt van overgevoeligheid.

Wat is homeopathie?

Homeopathie is ook een geneeskunde, maar valt onder de alternatieve geneeskunde. Bij deze vorm van geneeskunde wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geprikkeld en geactiveerd. Binnen de homeopathie sta je als mens centraal. Want als jouw lichaam en geest niet in balans zijn, kunnen er klachten ontstaan. Je kunt ziek worden of allerlei vervelende kwalen ontwikkelen. Angst en stress zijn daar een voorbeeld van. Het is heel belangrijk om in die situatie niet alleen maar je symptomen te onderdrukken, maar juist ook je evenwicht te herstellen. Het principe van homeopathie is een middel te gebruiken waarmee je ziekteverschijnselen bestrijd die juist bij gezonde mensen die verschijnselen oproept. Dus bijvoorbeeld een stof die bij gezonde mensen ervoor zorgt dat ze last krijgen van obstipatie, wordt dan bij homeopathie gebruikt om obstipatie te bestrijden.

Klachten bij angst en stress

Steeds meer mensen hebben last van angst en stress. Dat is niet zo vreemd. Onze maatschappij is jachtig geworden en hierdoor hebben veel mensen het gevoel dat ze niet meer kunnen voldoen aan alle eisen die aan ze gesteld worden. Zowel op het werk als in het privéleven loopt de druk op, wat uiteindelijk in stress resulteert. Angst is vaak een logisch gevolg van te lang met stress leven. Kan ik het allemaal nog wel aan? Ben ik wel goed genoeg? Kan ik mijn baan behouden en blijft mijn partner bij mij? Zomaar een paar vragen waar mensen met stress mee rondlopen. Niet gek dat je daar angstig van wordt. Angst en stress kunnen dan ook vervelende klachten geven. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Benauwd gevoel
 • Vervelend gevoel in je borst
 • Hartkloppingen
 • Zweten, koude rillingen, duizeligheid en beven
 • Hoofdpijn
 • Flauwvallen
 • Doof gevoel in handen en/of voeten
 • Tintelingen
 • Misselijkheid
 • Braken of diarree
 • Maagpijn

Hulp uit de natuur

Het is beangstigend om te zien hoe steeds meer mensen van het padje raken door angst en stress. Zelfs kinderen ontkomen er niet altijd meer aan. Dit is een ongezonde situatie en het is dan ook belangrijk dat hier voldoende aandacht aan wordt geschonken. De farmaceutische industrie vaart wel bij al deze problemen, maar op langere termijn zijn zij zeker niet een oplossing. Het is daarom fijn dat de natuur ons kan helpen. Homeopathie inzetten bij angst en stress is dan ook absoluut een goed idee.

Homeopathische middelen kun je zelf kopen, maar uiteraard is er ook de optie om eens langs te gaan bij een klassieke homeopaat. Tijdens zo’n consult zul je merken dat de kracht van homeopathie ligt in de individuele benadering van de persoon. De homeopaat zal niet alleen naar je angst of stress kijken, maar ook naar de oorzaak hiervan. Als er een goed homeopathisch middel wordt gekozen, kan het mogelijk zijn dat de rust bij jou terugkeert. Je hebt meer het idee dat je het heft weer in eigen handen neemt en dat het beter lukt om je leven zo in te delen dat angst en stress daar geen invloed meer op hebben. Een aantal voordelen van homeopathische medicijnen die ingezet worden bij angst en stress zijn:

 • Natuurlijke werking en dus zul je geen last ervaren van bijwerkingen
 • Werken over het algemeen snel en zijn mild en duurzaam
 • Zijn niet op dieren getest
 • Gemaakt van natuurlijke stoffen
 • Verbeteren zelfgenezend vermogen van je lichaam

Bij homeopathie sta jij centraal en word je als mens behandeld. Dus niet alleen de focus op jouw klachten, maar de focus op lichaam én geest.

Is het veilig om homeopathische middelen online te kopen?

De verpakkingen van homeopathische medicijnen ogen vrij kaal. Sommige mensen twijfelen daardoor aan de veiligheid van het middel. Op de verpakking staat niet waar het middel voor dient en ook in de bijsluiter is dat niet te lezen. Dit komt omdat er een gebrek is aan wetenschappelijk bewijs voor de werking van deze medicijnen. Echter deze homeopathische middelen worden op een bepaalde manier geschud of verdund. Dit is om een kleine hoeveelheid van een ziekmakende stof ervoor te laten zorgen dat jouw lichaam gestimuleerd wordt om het verstoorde evenwicht te herstellen. Deze verwerkte stoffen én de procedure voor het schudden en verdunnen worden wel degelijk gecontroleerd. Als deze worden goed bevonden door het CBG, mogen homeopathische middelen online verkocht worden en is er dus een sprake van een veilige situatie. Je kunt geregistreerde homeopathische medicijnen herkennen aan een RVH-nummer.

Tot slot …

Heb jij last van angst en stress en loop je vast in het reguliere circuit? Of wil je gewoon liever geen reguliere medicatie vanwege de bijwerkingen? Overweeg dan absoluut een homeopathisch medicijn tegen angst en stress . Met behulp van een natuurlijk middel heb je veel minder kans op bijwerkingen en krijg je een prikkel tot zelfherstel. Bovendien zijn homeopathische medicijnen mild en duurzaam. Koop echter je homeopathische medicijnen tegen angst en stress altijd bij een betrouwbare webwinkel en lees voor gebruik goed de bijsluiter. Houd je aan de juiste dosering en overleg áltijd met je huisarts als je nog wél andere reguliere medicatie gebruikt. Soms kan het ene middel het andere middel namelijk belemmeren in de werking.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

augustus 18, 2023
ProRest Plus: Eerlijke Review + Ervaringen

Iedereen kent het gevoel wel; de zware druk van alledag, slapeloze nachten en constante prikkels van onze moderne wereld. Tegenwoordig […]

juli 8, 2022
LTO3 review en ervaringen: Oplichting?

In deze huidige maatschappij waar iedereen druk is en tijd een kostbaar goed is, zijn veel mensen op zoek naar […]

maart 12, 2022
Top 5 Anti-Stress Pillen Volgens De Wetenschap

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig met stress en overspanning kampt. Dat is ook niet zo gek: onze levens zijn […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling