In Nederland kampen zo’n 1,5 miljoen mensen met hart- en vaatziekten. Ziekten aan het hart en de bloedvaten staan in […]
Er gaat niets boven een lekkere Babi Pangang met Bami na een lange dag op werk. Chinees eten is verrukkelijk en onmisbaar in de Nederlandse samenleving. Maar hoe lang kun je het bewaren? Kun je het invriezen? Hoe weet ik of het eten bedorven is? Dit artikel beantwoordt al je vragen en meer!
Het hangt er echt van af wat voor soort gerecht het is, maar over het algemeen zou het 2 of 3 goed moeten zijn na aankoop in een restaurant. Zorg er alleen voor dat je de juiste hygiënische routines volgt, zoals handen wassen voor je ingrediënten aanraakt, en bewaar ze goed in een luchtdichte verpakking ! En denk er altijd aan geen verkleurd voedsel te eten of voedsel met een ongewone geur - het kan bacteriën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Houd de richtlijnen hieronder aan:
Het is mogelijk om Chinese afhaal in te vriezen, maar het is een beetje riskant omdat je niet zeker bent hoe hygiënisch het voedsel is behandeld.
Om geen risico's te nemen kun je het beste nadat je thuis komt het gelijk invriezen. Hierdoor hebben de bacteriën minder kans om op het voedsel te verspreiden.
Ja, je kunt zelfgemaakte Chinees eten invriezen! Typisch is dat de meeste Chinese gerechten niet erg diepvries vriendelijk zijn. Als het gerecht vooral rijst of noedels bevat worden ze in de diepvries zompig; als er ei in zit dan kan dat ook een probleem zijn bij ontdooien. Zolang er vlees (of vegetarische opties) en groenten in zitten zou je na opnieuw opwarmen nog steeds een eetbare maaltijd moeten hebben
Je kunt Chinees eten invriezen door het in een luchtdichte bak te bewaren en het meteen in de vriezer te doen. Als je je maaltijd opnieuw wilt opwarmen, haal je het een paar uur voor het koken uit de vriezer.
Meestal is bedorven voedsel heel duidelijk! Je kunt het merken door eraan te ruiken. Als er een vreemde geur hangt dan betekent dat dat het eten al bedorven is. Bederf verandert de kleur en de textuur van je gerecht, dus als je bij het opnieuw opwarmen aan een van beide iets vreemds merkt
Chinees eten opnieuw opwarmen is vrij eenvoudig. Zet het een paar minuten in de magnetron, roer om en controleer of het heet genoeg is voor je het eet! Heb je geen toegang tot een magnetron, zet je gerecht in een pan en kook tot het goed warm is. Het is belangrijk dat je alle bacteriën doodt!
Als je niet zeker weet hoe lang je Chinese afhaal houdbaar is, is het beter om je aan de voorzichtige kant te houden. Het eten wordt bereid met veel kruiden en sauzen die snel kunnen bederven als je het te lang bij kamertemperatuur laat staan. Ook weet je niet hoe hygiënisch het eten is behandeld. Een goede vuistregel is 2-3 dagen in de koelkast. Eet smakelijk!
In Nederland kampen zo’n 1,5 miljoen mensen met hart- en vaatziekten. Ziekten aan het hart en de bloedvaten staan in […]
Je zult niet de eerste zijn die zich afvraagt of varkenshaas van een varken of haas afkomstig is. Varkenshaas is […]
Diepvries pizza’s zijn een welbekende favoriet bij vele mensen thuis. Van studenten die een goedkoop dinertje zoeken naar huishoudens met […]
0 Reacties