Afvallen met Herbalife: zin of onzin?

Laatst bijgewerkt: 
april 21, 2022
0 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Eenvoudig afvallen met maaltijdvervangers en voedingssupplementen: het klinkt als een droom voor velen. Geen calorieën tellen, uren sporten en honger lijden, maar simpelweg de juiste producten toevoegen aan het dagelijks dieet om de kilo’s snel en blijvend te verliezen.

Dit is precies wat Herbalife haar klanten belooft. Maar hoe effectief is afvallen met Herbalife? En hoe werkt dit bedrijf eigenlijk?

Over Herbalife

Herbalife is al meer dan 40 jaar actief binnen de wereld van dieetvoeding en voedingssupplementen. Het bedrijf is in 1980 opgericht in Amerika en is tegenwoordig actief in meer dan 90 landen wereldwijd.

In het aanbod van Herbalife vind je onder andere maaltijdshakes, sportvoeding, sportrepen, dranken en voedingssupplementen. Deze producten zijn niet gewoon in de winkel te koop of online te bestellen, maar alleen verkrijgbaar via één van de Herbalife Nutrition Distributeurs.

Wat Herbalife onderscheid van andere aanbieders is dat het bedrijf niet alleen een aanbieder van maaltijdvervangende producten en voedingssupplementen is, maar ook een community is.

Het netwerk van Herbalife strekt wereldwijd en dat is ook één van de redenen waarom Herbalife zoveel bekendheid heeft weten op te bouwen. Omdat de producten enkel te koop zijn via de Herbalife Nutrition Distributeurs, heeft het netwerk zo groot kunnen worden.

Is Herbalife een piramidespel?

Herbalife maakt dus gebruik van Herbalife Nutrition Distributeurs voor de verkoop en marketing van de producten. Deze distributeur is een ‘expert’ op het gebied van de producten en voeding en kan in overleg met klanten een persoonlijk voedingsplan en doel opstellen.

Aan de hand van dit plan kunnen de producten worden afgenomen. Zo krijgt iedereen een persoonlijk advies en begeleiding bij het afvallen en in vorm komen.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar het klinkt ook erg als een MLM.

Multi-Level Marketing (MLM) is een verkoopconstructie waarbij je als klant producten kunt kopen via een specifiek contactpersoon.

Deze contactpersoon koopt zelf de producten aan bij het bedrijf en distribueert ze in zijn of haar omgeving. Ben je enthousiast over de producten? Dan kun je ze zelf ook verkopen binnen jouw kennissenkring. Zo ontstaat er een piramidespel.

Elke verkoper kan weer nieuwe verkopers werven en zo ontstaat er een netwerk van verkopers die allemaal proberen hun producten te verkopen om geld te verdienen en hun inleg terug te verdienen.

Helaas zijn het vaak alleen de mensen aan de top die daadwerkelijk verdienen met deze constructie. De meeste verkopers hebben geluk als ze hun eigen aankopen terugverdienen.

Bovendien loop je met deze constructie een groot risico op misinformatie. Niet elke verkoper wordt tenslotte professioneel en uitvoerig opgeleid en ingelicht over de producten en over het bedrijf.

Is Herbalife een piramidespel? Volgens de definitie wel en ook volgens de wet van diverse landen. In zowel België als de Verenigde Staten is Herbalife beschuldigd van piramideverkoop. En in beide landen is dit tegen de wet. Ze vallen daarmee in dezelfde categorie als bedrijven zoals Tupperware, Young Living en Amway.

Hoe betrouwbaar is Herbalife?

Dat brengt ons bij het volgende punt: hoe betrouwbaar is Herbalife dan eigenlijk?

Als je veel verschillende verkopers hebt die de producten van Herbalife in hun kennissenkring aan de man brengen, hoeveel controle is er dan nog op de kwaliteit van de producten en de informatie die ze verspreiden?

Daarnaast is een MLM in essentie al een onbetrouwbare constructie die vooral gunstig is voor de kopstukken van het bedrijf.

De producten zijn in orde, maar de manier waarop ze aan de man worden gebracht, is op zijn minst dubieus te noemen. Toch bestaat het bedrijf al vele jaren en is het een gevestigde naam in de afslankbranche.

Werkt afvallen met Herbalife echt?

Alle informatie over betrouwbaarheid, piramidespellen en onkundige verkopers terzijde: werken de producten van Herbalife überhaupt om af te vallen?

Dat hangt uiteraard helemaal af van hoe je de producten gebruikt. Veel producten van Herbalife passen uitstekend in een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet. Van dit type dieet is bekend dat het effectief is bij gewichtsverlies.

De shakes, en andere producten van Herbalife, bestaan voor een groot deel uit eiwitten en hierdoor dragen ze mogelijk bij aan gewichtsverlies.

Het is daarbij uiteraard wel afhankelijk van wat voor andere producten er worden gegeten tijdens het dieet.

Is afvallen met Herbalife wel gezond?

Of Herbalife goed of slecht is voor de gezondheid is ook weer afhankelijk van de algehele lifestyle.

Als je slechts één shake of enkele producten gebruikt, zullen de producten van Herbalife maar weinig effect hebben op de gezondheid.

Als je echter jouw hele dagmenu opbouwt uit Herbalife producten, is het een ander verhaal.

De producten van Herbalife bestaan uit veel eiwitten en veel toegevoegde vitamines en mineralen. Het is echter geen vervanging voor een volwaardig dieet.

Bij langdurig gebruik van overwegend Herbalife producten kun je mogelijk bepaalde tekorten opbouwen, zoals een tekort aan vezels.

Bovendien bevatten andere proteïneshakes op de markt effectief meer eiwitten en net zoveel voedingswaarden.

Wat zijn de ervaringen?

Over Herbalife lopen de ervaringen van gebruikers erg uiteen. De mensen die te spreken zijn over de producten en de werking van Herbalife vinden de shakes prettig smaken en zijn daadwerkelijk afgevallen door de producten.

Vooral het motto ‘keep it fun’ spreekt aan en geeft ruimte om naast de producten van Herbalife ook ‘gewone’ maaltijden te eten. Zo kun je afvallen op jouw tempo en op jouw manier.

Dit is ook direct één van de grootste nadelen die wordt genoemd van Herbalife: het is te vrijblijvend. Ja, je kunt volop gebruikmaken van maaltijdvervangers en shakes en zo afvallen. Maar Herbalife biedt geen dieetplan of kader waarvan je houvast hebt. Het komt daarom heel erg aan op zelfdiscipline en dit is bij het afvallen erg lastig.

Naast deze vrijblijvendheid zijn ook de neveneffecten van een dieet met Herbalife veelgenoemde minpunten. Duizeligheid, hartkloppingen en een slap gevoel worden veelvuldig genoemd. Maar dat kan ook een neveneffect zijn van een calorietekort.

Herbalife is erg prijzig

Eén van de meest gehoorde opmerkingen over Herbalife is dat de producten erg prijzig zijn. Dit klopt inderdaad: voor de populaire Formula 1 Shakes betaal je maar liefst € 50,95 voor 550 gram en voor een instant theedrank betaal je € 31,65 voor 50 gram.

Die prijzen zijn niet mis, zelfs niet als je ze vergelijkt met soortgelijke producten van andere merken. Zijn de producten deze prijzen dan waard?

Als je de ingrediëntenlijsten onder de loep neemt en deze vergelijkt met de ingrediënten in producten van andere merken, is de conclusie: nee.

Er wordt vaak gekozen voor goedkopere ingrediënten, zoals soja-eiwitten in plaats van whey-eiwitten, en de producten bevatten veel onnodige toevoegingen. 

Conclusie

Als je wilt afvallen met behulp van een online platform met tips en kant-en-klare producten, dan zijn er betere alternatieven dan Herbalife.

Het merk maakt gebruik van een ingewikkelde marketing- en verkoopconstructie waarbij de toegankelijkheid van de producten beperkt is en alleen de topmensen binnen het bedrijf echt gebaat zijn.

Bovendien zijn de producten niet onderscheidend genoeg van de concurrentie om de hype of de prijs echt waard te zijn.

Wil je gebruikmaken van eiwitshakes, afslanksupplementen of andere maaltijdvervangers? Dan zijn er tal van  betaalbaardere en toegankelijkere opties.

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 18, 2023
KetoXP Ervaringen + Review: Oplichting?

Een snoepje dat beweert je te helpen afvallen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is precies […]

juni 10, 2023
Slimming Gummies: Wondermiddel of Misleidende Marketing?

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om gewicht te verliezen, kom je al snel terecht bij allerlei […]

juni 3, 2023
All Day Burn: Review & Ervaringen 2024

All Day Burn is een krachtige fatburner of afslankpil die zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van hoogwaardige ingrediënten en […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling