Fatburner Kruidvat: Is het de moeite waard?

Laatst bijgewerkt: 
februari 4, 2022
0 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Ben je op zoek naar een fatburner om snel wat kilo’s kwijt te raken of om de goede voornemens in daden om te zetten? Dan kun je tegenwoordig in diverse webshops en zelfs bij de lokale drogisterij terecht voor diverse fatburners.

Winkelketen Kruidvat verkoopt een selectie aan fatburners in diverse prijsklassen. De fatburners van bekendere merken als Lucovitaal zijn wat duurder dan de fatburner van Kruidvat eigen merk.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de fatburner van Kruidvat en fatburners van andere merken? Ik neem de fatburner van Kruidvat onder de loep.

De fatburner van Kruidvat

Eén van de fatburners verkrijgbaar bij de Kruidvat is de fatburner van eigen merk. Dit potje bevat 80 capsules waarvan je er 6 per dag mag nemen. Dit potje is te koop voor slechts €7,39 per stuk.

De fatburner zou de vetverbranding ondersteunen. De werkzame ingrediënten in de capsules van de Kruidvat fatburner zijn plantensterolen, vitamine B6 en capsicum extract.

Kruidvat verkoopt echter ook fatburners van andere merken. Zo verkopen ze producten van Lucovitaal, A. Vogel en diverse andere supplementen

Daarnaast verkopen ze afslankthee. Sommige van deze merken bieden specifiek een fatburner aan, maar er zijn ook diverse aanbieders van supplementen met werkzame stoffen die het afvallen ondersteunen. Denk aan preparaten met groene thee extract, groene koffie extract of Garcinia Cambogia.

De ingrediëntenlijst

Voor dit artikel neem ik specifiek de ingrediëntenlijst van de Kruidvat fatburner onder de loep. Het supplement is aanzienlijk voordeliger dan soortgelijke supplementen. Is er dan ook een verschil qua ingrediënten op te merken?

Plantensterolen

De fatburner van Kruidvat eigen merk bevat plantensterolen als werkzame stof. Plantensterolen, ook wel bekend als fytosterolen of plantaardige sterolen, zijn in water en in alcohol oplosbare poeders die van nature voorkomen in diverse plantaardige producten.

Van deze stoffen is bekend dat ze een cholesterolverlagende werking hebben en het risico op hart- en bloedvatenaandoeningen verkleinen.

Ze verhinderen als het ware de opname van cholesterol in het lichaam. Bovendien hebben plantensterolen een beschermende werking voor de lever.

Vitamine B6

Diverse supplementen gericht op gewichtsverlies bevatten vitamine B6. Deze essentiële vitamine draagt actief bij aan een goede werking van de stofwisseling, een gezond immuunsysteem en een goed werkend zenuwstelsel.

Vitamine B6 is toegevoegd omdat het de stofwisseling een boost kan geven en zo bijdraagt aan een gezond gewicht.

Capsicum extract

Capsicum extract is een extract van rode peper. Dit middel wordt als supplement vaak toegepast om diverse problemen met het spijsverteringsstelsel te behandelen.

Capsicum extract werkt bij winderigheid, darmproblemen, maagpijn, diarree en darmkrampen. Het wordt ook toegepast bij een te hoog cholesterol en bij hart- en vaatziekten.

Werkt het echt?

Als we kijken naar de ingrediënten van de Kruidvat fatburner valt direct op hoe kort de ingrediëntenlijst is in vergelijking tot andere fatburners.

Met slechts 3 werkzame ingrediënten belooft dit niet veel goeds. De meeste supplementen die zich richten op gewichtsverlies bestaan uit verscheidene ingrediënten met elk een eigen werking.

Zo worden doorgaans hongerremmers, stimulerende ingrediënten, opnameblokkers en vochtafdrijvers gecombineerd tot één werkzaam supplement. Deze mix is niet aanwezig bij het Kruidvat supplement.

De ingrediënten die wel aanwezig zijn in deze fatburner lijken zich allemaal voornamelijk te richten op het aanpakken van cholesterol en de stofwisseling.

Alhoewel dit wel degelijk bevorderlijk kan zijn voor een gezond gewicht, biedt deze combinatie van ingrediënten vooral uitkomst voor mensen die werken aan een gezond cholesterolgehalte, al dan niet met overgewicht.

De ingrediënten zelf lijken niet erg specifiek te werken bij het verbranden van vet of het verliezen van gewicht.

Wil je een fatburner gebruiken om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om deze van de Kruidvat te vermijden. Kies liever voor een beter merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste fatburners van 2022 >>

De veiligheid van de Kruidvat fatburner

De ingrediënten in de Kruidvat fatburner zijn stuk voor stuk veilig in gebruik. De ingrediënten worden vaak in supplementen gebruikt en ook los verkocht voor gezondheidsdoeleinden.

Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend van deze stoffen. Bovendien zijn plantensterolen van nature al aanwezig in onze voeding.

Deze specifieke fatburner van Kruidvat bevat bovendien geen stimulerende ingrediënten, zoals cafeïne, waardoor deze ook geen risico vormt voor mensen met aandoeningen aan het hart of aan de bloedvaten.

Ervaringen met de Kruidvat fatburner

De Kruidvat fatburner is een supplement dat exclusief verkrijgbaar is bij drogisterijketen Kruidvat. Helaas biedt de winkel geen mogelijkheid aan tot het achterlaten van reviews bij producten.

Hierdoor kunnen klanten die de Kruidvat fatburner hebben geprobeerd hun ervaringen niet delen met anderen op de website.

De supplementen van Kruidvat worden wel enkele keren vermeld op blogs en in artikelen op fitness websites. Hier is de algemene consensus dat de fatburner de moeite absoluut niet waard is.

Men is niet onder de indruk van de ingrediënten in het supplement en de kwaliteit wordt ondermaats genoemd.

Zou ik de Kruidvat fatburner aanraden?

Alhoewel de Kruidvat fatburner een prettige prijs heeft, lever je met dit supplement wel degelijk in op kwaliteit en werkzaamheid.

Het supplement heeft slechts drie ingrediënten en geen van deze ingrediënten lijkt een erg sterke werking te hebben die bijdraagt aan gewichtsverlies.

Je bespaart met dit supplement misschien geld, maar je beknibbelt ook op resultaat. Ik adviseer dan ook te investeren in een iets duurder supplement waarvan de ingrediënten iets beter afgestemd zijn op daadwerkelijke vetverbranding en gewichtsverlies.

Wil je toch een iets goedkoper supplement proberen om de vetverbranding en gewichtsverlies te stimuleren? Dan is zelfs het Kruidvat appelazijn supplement waarschijnlijk effectiever. Dit supplement bevat appelazijn, chroom, zink en chilipeper om gewichtsverlies te bevorderen.

Wil je een fatburner gebruiken om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om deze van de Kruidvat te vermijden. Kies liever voor een beter merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste fatburners van 2022 >>

Beginnen met afvallen?
Wil je beginnen met afvallen? Maar weet je niet waar je moet starten. Dan raad ik je aan om Het Afslankprotocol van Ingrid de Ruiter te bekijken.

Ze legt je stap voor stap uit hoe je op een effectieve en duurzame manier gewicht kunt verliezen zonder jezelf uit te hongeren. 

Klik hier en bekijk Het Afslankprotocol >>
* Vandaag 190 keer bekeken

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling