Dermaroller Gebruiken voor Haargroei + Ervaringen

Laatst bijgewerkt: 
augustus 22, 2022
dermaroller haargroei
Door 
Sophie van Lent
 - Gezondheidsadviseur

Je hebt het vast wel een keer voorbij zien komen: een roller voor het gezicht, maar dan met tientallen naaldjes. Veel vinden het maar een eng uitziend apparaatje.

Kan dat wel goed zijn voor de huid?

Echter blijkt de dermaroller een effectieve oplossing te zijn.

Niet alleen behandeld de dermaroller huidbeschadigingen of littekens, maar ook haarverlies en haargroei is te verbeteren met gebruik van deze roller. Dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben.

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een schoonheidsinstrument dat gebruik wordt voor micro-needlingtherapie. Het instrument heeft een handvat aan de ene kant, en een roller met vele kleine, fijne naaldjes aan de andere kant.

Het ziet er misschien uit als de nieuwste trend op het gebied van skincare/beauty, maar daadwerkelijk bestaat de dermaroller al meer dan 50 jaar en is tot op vandaag nog steeds verder aan het ontwikkelen.

Door de naaldjes over de huidoppervlakte te rollen, worden er kleine wondjes gecreëerd die de productie van collageen en elastine bevorderden.

Dit zorgt onder andere voor het verminderen van huidaandoeningen zoals littekens, hyperpigmentatie, rimpels en texuur. Ook kan gebruik van een dermaroller de huid verstevigen en stimuleren.

Werkt een dermaroller voor haargroei?

Met behulp van een dermaroller wordt de hoofdhuid gemasseerd en de doorbloeding verhoogd. Uit onderzoek blijkt dat verhoogde doorbloeding naar de hoofdhuid leidt tot het versnellen van groeien en verdikken van de haren. Dus ja, het gebruik van deze roller helpt wel degelijk met de haargroei.

Verhoogde doorbloeding naar de hoofdhuid betekent dat de dermaroller in het voordeel van de haargroei werkt, door de haarzakjes te voorzien van zuurstof en goede voedingsstoffen. Het resultaat hiervan zijn dikkere, individuele haartjes.

Het tweede waar een dermaroller mee helpt, is het stimuleren van de aanmaak van collageen.

Collageen voorkomt haaruitval en ondersteund nieuwe haargroei. Ook verdikt collageen zich rond de haarzakjes, wat ervoor zorgt dat je nieuwe haar sterker terug groeit.

Heb je last van haaruitval en weinig haargroei? Wil je meer volume en glans in je haar?

Dan is het beter om haarvitamines te nemen i.p.v. een dermaroller te gebruiken.

Bekijk hier de Top 5 beste haarvitamines die op dit moment verkrijgbaar zijn >>

Hoe kies je de juiste dermaroller voor haargroei?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten tijdens het kiezen van een dermaroller:

Houd rekening met de lengte van de naaldjes op de dermaroller

Naaldjes tussen 0.5-1.5mm geven het beste effect op je haar. Deze micronaaldjes activeren de haargroei door zo lichtjes te prikken als nodig is, om haaruitval te voorkomen en de haargoei te stimuleren.

Rollers met naaldjes langer dan 1.5mm zijn niet te adviseren thuis te gebruiken, omdat deze beschadiging kunnen veroorzaken. Schaf deze dus niet zelf aan en laat het gebruik van deze rollers over aan getrainde professionals.

Zoek naar een dermaroller met een gebogen handvat

Een dermaroller met een gebogen handvat ligt fijner in de hand. Dit zorgt voor een comfortabele grip zodat je precies weet hoeveel druk je kan zetten om ervoor te zorgen dat de dermaroller werkt.

Druk niet te hard door! Lichtjes druk zetten is genoeg om de dermaroller effectief zijn werk te laten doen.

Kijk naar het materiaal waar de naaldjes van zijn gemaakt

Dermarollers komen met stainless steel of titamium naaldjes. Titanium zal langer meegaan aangezien het materiaal sterker is dan stainless steel. Dit betekend dat de naaldjes langer scherp zullen blijven. Echter zijn naaldjes gemaakt van stainless steel meer steriel.

Hoe gebruik je een dermaroller?

Begin altijd met een dermaroller die gedesinfecteerd en ontsmet is is. Dit kun je doen door de roller 10 minuutjes in 70% isopropyl alcohol te laten weken en daarna goed op te laten drogen.

Vergeet niet om ook na gebruik de roller schoon te maken! Het is aan te raden de dermaroller te gebruiken wanneer het haar droog is, aangezien nat haar ervoor kan zorgen dat het haar trekt en vast komt te zitten.

Verdeel je haar in scheidingen. Breng een aantal druppeltjes olie aan op de lijn van de scheiding en masseer het in.

Begin met rollen aan het begin van de haarlijn en werk naar achteren toe. Rol van voor naar achter, van links naar rechts en diagonaal.

Aan te raden is om meerdere keren over elk stuk te rollen, om er zeker van te zijn dat de hoofdhuid voldoende wordt bedekt en gestimuleerd.

Nadat je klaar bent met het behandelen van de hoofdhuid, kan je eventueel nog een beetje olie gebruiken als nazorg. Maak hem na gebruik ook weer goed schoon.

Wacht tenminste 24 uur met het stylen of kleuren van het haar na het gebruiken van de dermaroller. Dit zorgt ervoor dat er geen bacteriën in de wondjes komen.

Hoe vaak dermarollen?

Het is niet nodig om de dermaroller meer dan 1 keer per week te gebruiken. Het zal geen betere resultaten opleveren en kan alleen maar risico van bijwerkingen vergroten. 1 sessie elke 3 weken is efficiënt genoeg om haargroei te bevorderen en resultaat te merken.

Bijwerkingen van dermarollen op het hoofd

Dermarollen is in principe vrij veilig. Toch zijn er een aantal kleine bijwerkingen die meestal na een paar dagen wegtrekken. Bijwerkingen zijn onder andere:

  • Pijn
  • Roodheid
  • Irritatie
  • Zwelling

Ook kan de hoofdhuid gevoelig zijn voor de zon na behandeling. Het is aan te raden daarom zonnebrandcrème te gebruiken na de behandeling. Een pet of muts kan ook helpen met het beschermen van de hoofdhuid tegen de zon.

Het risico van infectie is niet groot, maar toch wel aanwezig tijdens het dermarollen van de hoofdhuid aangezien de naaldjes kleine wondjes creëren.

Voor vanzelfsprekende redenen is het niet slim om een dermaroller te gebruiken als je last hebt van acne.

Wat zijn de ervaringen?

Het dermarollen/mirconeedling is vooral erg populair onder de mannen die last hebben van haarverlies. Het allereerste onderzoek 2013 in Mumbai onderzocht de resultaten van microneedling onder 100 mannen. Volgens onderzoekers zagen deelnemers duidelijke veranderingen in het aantal toename van haartjes op de hoofdheid en algemene tevredenheid van de deelnemers.

Acht maanden na het onderzoek merkten deelnemers nog steeds positief verschil en resultaat. Je zult geen cosmetisch groot verschil zien, maar wel duidelijke verbetering van de haargroei.

Ook bij de mensen thuis heeft dermarolling een positieve impact gemaakt op de haargroei. Echter zal verschil niet van de ene op andere dag te merken zijn. Het is belangrijk om de dermaroller op lange termijn en consistent te gebruiken.

Conclusie

Dermarollen is bewezen wel zeker effectief te zijn voor het bevorderen van de haargroei.

Toch kunnen er risico’s aan deze behandeling vast zitten, zeker wanneer dit thuis wordt gedaan.

Daarom is het altijd te adviseren om door een professional behandeld te worden als je er nog over twijfelt. Hierdoor word je door de juiste opgeleide mensen geïnformeerd en behandeld.

Ook kan je dan zelf beslissen of dit een geschikte behandeling is en heb je de mogelijkheid om alles te vragen om eventueel thuis aan de slag te gaan.

Heb je last van haaruitval en weinig haargroei? Wil je meer volume en glans in je haar?

Bekijk hier de beste haarvitamines die op dit moment verkrijgbaar zijn.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

juni 25, 2022
Top 5 Beste Collageen Poeders Getest 2024

Ben jij op zoek naar hét wondermiddel om huidveroudering tegen te gaan? Dan ben je aan het juiste adres. Collageen […]

juni 25, 2022
Collagen Select Review & Ervaringen: Werkt het echt?

Mensen zijn altijd op zoek naar het nieuwste wondermiddel om veroudering tegen te gaan. En daar worden kosten noch moeite […]

mei 16, 2022
Laduti Haar Serum Ervaringen & Review: Werkt Het?

Eén van de nadelen van ouder worden is het dunner worden van ons haar. Vooral mannen kunnen last krijgen van […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling