Collagen Select Review & Ervaringen: Werkt het echt?

Laatst bijgewerkt: 
september 9, 2022
collagen-select
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Mensen zijn altijd op zoek naar het nieuwste wondermiddel om veroudering tegen te gaan. En daar worden kosten noch moeite voor gespaard.

Slakkencrème, botox, bijengif en facelifts: het zijn slechts een paar drastische maatregelen die mensen nemen om zo jong mogelijk te ogen.

Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook genoeg veilige en toegankelijke middelen om huidveroudering tegen te gaan, zoals Collagen Select.

Over Collagen Select

Collagen Select is een collageenpoeder dat zichtbare rimpels kan verminderen, de elasticiteit van de huid verbetert en de huid jong en fris houdt.

collagen-select

Bekijk prijs op:

Bovendien zorgen de ingrediënten voor sterke nagels en een goede pigmentatie van het haar. Zo wordt er op diverse vlakken actief bijdragen aan verjonging.

Collagen Select is een poeder dat kan worden opgelost in water. Het drankje heeft een tropische smaak, volgens de producent, en zorgt er van binnenuit voor dat de huid in optimale conditie is.

Eén verpakking bevat 150 gram en een schepje. Eén schepje is voldoende op een glas van 200 ml water per keer en het advies is om dit één keer per dag te nemen.

Als je deze instructies opvolgt, is één verpakking Collagen Select voldoende voor één maand.

Ingrediëntenlijst

Om de huidveroudering tegen te gaan, bevat Collagen Select diverse werkzame ingrediënten. Maar hoe werken deze stoffen en wat voor effect hebben ze op het lichaam? We nemen de ingrediëntenlijst onder de loep.

DracoBelle Nu

Eén van de hoofdbestanddelen van Collagen Select is DracoBelle Nu: een gepatenteerd wateroplosbaar poeder gemaakt van de Moldavische drakenkop plant. Dit ingrediënt zou eraan bijdragen dat de huid strakker en elastischer wordt gemaakt.

Verisol Collageenhydrolysaat

Het gepatenteerde Verisol collageenhydrolysaat is het werkbare collageen in Collagen Select dat ervoor zorgt dat de huid van binnenuit wordt beschermd tegen veroudering. Het verbetert de elasticiteit en verbetert de regeneratie van de huid.

Andere ingrediënten

Naast deze hoofdingrediënten bevat Collagen Select ook vitamine A, vitamine C, riboflavine, niacine, koper en biotine. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vitaminen en mineralen voor de gezondheid en het functioneren van de huid, het haar en de nagels.

Werkt het echt?

De beloften van Collagen Select zijn veelbelovend. Een poeder dat de stevigheid en het uiterlijk van de huid verbetert en actief rimpels vermindert? Dat klinkt als een wondermiddel. Maar werkt het ook echt?

Het is bekend dat collageen een ontzettend belangrijk eiwit is voor onze huid. Het zorgt voor stevigheid van zowel de huid als onze nagels, haren en zelfs botten en pezen.

Wanneer de hoeveelheid collageen in onze huid afneemt, neemt ook de stevigheid en de structuur af. Hierdoor ontstaan rimpels, groeven en een lossere huid.

De hoeveelheid collageen neemt van nature af naarmate we ouder worden, maar wordt ook beïnvloed door factoren als leefstijl, zonlicht en  voeding. We kunnen dit proces wel degelijk afremmen door collageen toe te voegen aan onze beautyregime.

Over de werking van collageen, of peptiden, in crèmes is nog niet voldoende bekend over de werkzaamheid, maar collageen supplementeren is een uitstekende manier om dit eiwit aan te vullen en de conditie van de huid, de haren en de nagels te verbeteren.

De DracoBelle Nu, oftewel het extract van de Moldavische drakenkop plant is een minder bekend ingrediënt, maar heeft ook een anti-aging werking. Deze werking is in diverse onderzoeken bewezen. Het ingrediënt verhoogt de hoeveelheid collageen in de huid en draagt zo bij aan minder rimpels en meer elasticiteit van de huid.

Er loopt momenteel een tijdelijke actie waarbij je voordeliger uitkomt dan normaal.

Klik hier en bezoek de kortingspagina >>

De overige ingrediënten in Collagen Select, zoals de vitaminen en mineralen, dragen ook stuk voor stuk bij aan een betere algehele gezondheid en vitaliteit van de huid.

Veel van deze stoffen krijgen we binnen via onze voeding of supplementen, maar in dit poeder is het een waardevolle bijdrage aan het collageen en de DracoBelle Nu.

De veiligheid van Collagen Select

Het is uiteraard ook belangrijk om te weten of het supplement veilig is in gebruik. Collagen Select is een natuurlijk supplement.

Dit houdt in dat de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. Het voordeel hiervan is dat er doorgaans veel minder bijwerkingen optreden dan bij medicatie.

Maar dat betekent uiteraard niet dat Collagen Select automatisch zonder risico’s is. De vitaminen en mineralen in het supplement zijn goed gedoseerd en vormen geen risico voor de gezondheid.

De DracoBelle Nu en de Verisol Collageenhydrolysaat zijn ook veilig in gebruik, mits de aanbevolen hoeveelheid niet wordt overschreden.

Een tekort aan collageen is niet goed voor ons lichaam, maar een overschot ook zeker niet. Uit onderzoek is gebleken dat een teveel aan collageen kan leiden tot collageenopslag in het lichaam en overmatige weefselproductie.

Het kan in ernstige situaties zelfs leiden tot tumoren en kanker. Dit is enkel alleen het gevolg van zeer hoge en langdurige doseringen.

Het gebruik van Collagen Select wordt wel afgeraden voor kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Dit komt door de toevoeging van DracoBelle Nu.

Bovendien is het raadzaam om bij het eerste gebruik alert te zijn op overgevoeligheidsreacties. Bij braken, jeuk, buikpijn, diarree, hoofdpijn en duizeligheid zal het gebruik moeten worden gestaakt.

Hoe betrouwbaar is Collagen Select

Zoals veel soortgelijke websites van voedingssupplementen oogt de website zelf erg als een advertentie. Het platform is erg verkoopgericht en de claims zijn helaas niet altijd even goed onderbouwd.

Gelukkig blijkt bij eigen onderzoek dat de positieve effecten van de ingrediënten ook door onafhankelijk onderzoek worden bevestigd.

Collagen Select is een product van Key Player Limited. Dit bedrijf kennen we ook van populaire supplementen als Testolan, Profolan, Nutrigo Lab Burner en Nutrigo Lab Strength.

Dat doet de geloofwaardigheid van het merk veel goed. Bovendien biedt Collagen Select een ‘niet goed geld terug’-garantie. Mocht je niet tevreden zijn over het product, dan heb je recht op een terugbetaling. Dat is toch prettig als klant.

Collagen Select vs. andere collageen poeders

Sinds bekend is hoeveel collageen kan bijdragen aan de vitaliteit van de huid zijn collageenpoeders enorm populair. Maar wat onderscheidt Collagen Select van andere collageenpoeders?

Allereerst is het belangrijk om op te merken dat de kwaliteit van het collageen erg belangrijk is. Er bestaan verschillende soorten collageen, zoals viscollageen en rundercollageen.

De werking van deze soorten ontloopt elkaar niet veel, maar het is wel belangrijk dat het collageen gehydrolyseerd is. Dit zorgt er namelijk voor dat het product beter wordt opgenomen in het lichaam.

De werking van het collageen is ook afhankelijk van de molecuulgrootte. In Verisol is de molecuulgrootte van de collageen peptiden nog kleiner dan in andere producten. Hierdoor wordt het product makkelijker door het lichaam geabsorbeerd en gedistribueerd.

Wat Collagen Select ook onderscheid van andere collageenpoeders is de toevoeging van andere ingrediënten. Veel collageenpoeders bevatten geen DracoBelle Nu of vitaminen en mineralen.

En dat is jammer, want juist deze ingrediënten zorgen voor nog meer effect van het collageenpoeder.

Wat zijn de ervaringen?

Omdat Collagen Select alleen via de officiële website te koop is, is het lastig om objectieve reviews van het product te vinden.

Op de website zelf zijn de ervaringen natuurlijk ontzettend positief, maar liever lezen we onafhankelijke reviews van klanten.

Online zijn tal van blogs en artikelen te lezen over Collagen Select waarin gebruikers erg enthousiast zijn over het collageenpoeder, maar helaas kan de objectiviteit van deze reviews niet worden bevestigd.

Waar te koop: de Kruidvat?

Collagen Select wordt alleen verkocht via de officiële website van het product. Helaas is het poeder dus niet verkrijgbaar bij de lokale drogisterijen, zoals de Kruidvat en de Etos.

Via de website van Collagen Select is een verpakking eenvoudig te bestellen voor € 59,-. Dit is voldoende voor één maand.

Bezoek hier de officiële website >>

Wil je het product langer gebruiken? Dan kun je ook kiezen voor een voordeelpakket. Bij een pakket van 2 verpakkingen ontvang je één verpakking gratis voor € 118,-.

Kies je liever voor een voorraad van 6 maanden? Dan ontvang je 3 artikelen gratis voor de prijs van € 177,-.

Conclusie

Als je jouw huid van binnenuit een handje wilt helpen dan is Collagen Select zeker een waardevolle toevoeging aan jouw beautyroutine.

De ingrediënten in het supplement dragen allemaal bij aan een goede gezondheid van de huid, en ook de nagels en het haar, en meer elasticiteit en vitaliteit. Collagen Select is echter geen vervanging voor een gezonde lifestyle.

Voor een jonge en gezonde huid is het ook belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen, de huid goed te verzorgen, blootstelling aan zonlicht te vermijden en voldoende goede voedingsstoffen binnen te krijgen.

1 Reacties

  1. Hallo mijn naam is Bianca Smit en ik ben 60 jaar ik gebruik inmiddels collageen select al een klein jaar en ben heel erg tevreden over het resultaat. Alleen vind ik het super vervelend dat jullie geen neutrale smaak kunnen aanbieden, die tropische smaak komt overal doorheen door je melk door de yoghurt ik vind het echt niet lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling