Top 5 Beste Collageen Poeders Getest 2024

Laatst bijgewerkt: 
januari 1, 2024
collageen poeder
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

Ben jij op zoek naar hét wondermiddel om huidveroudering tegen te gaan? Dan ben je aan het juiste adres.

Collageen poeder is namelijk de nieuwste innovatie om zichtbare rimpels te verminderen, de huid te verjongen en de gezondheid van haren en nagels te verbeteren!

En in dit artikel delen we de top 5 van de beste collageen poeders van 2022.

Bovendien vertellen we je alles wat je moet weten over collageen poeder zodat jij optimaal kunt profiteren van de voordelen van dit natuurlijke supplement.

Wat is collageen poeder?

Je hebt vast wel eens van collageen gehoord, maar weet je ook precies wat het is? Collageen is een eiwit dat een ontzettend belangrijke rol speelt bij de structuur en de elasticiteit van onze huid, maar ook ons haar, de botten, spieren en pezen in ons lichaam en onze nagels.

Ons lichaam maakt in principe zelf collageen aan om de stevigheid en het functioneren van deze lichaamsonderdelen te reguleren, maar naar mate we ouder worden, neemt de natuurlijke collageenproductie af.

Dit merken we bijvoorbeeld aan de stevigheid en de elasticiteit van onze huid. We krijgen groeven en rimpels in ons gezicht en de huid is losser dan voorheen. Gelukkig kun je met collageen poeder de elasticiteit en de structuur van de huid positief beïnvloeden van binnenuit.

Waar komt collageen poeder vandaan?

Collageen wordt gewonnen uit dierlijke bronnen. Het collageen kan van vis of van rund gemaakt worden en wordt gewonnen uit pezen, botten, huiden, kraakbeen en bindweefsel van deze dieren. Het is dus dierlijk collageen dat ons collageenpeil verhoogt.

Collageen poeder is het beste te omschrijven als collageen opgebroken in heel kleine deeltjes. Dit poedervormige collageen noemen we gehydrolyseerd collageen.

Vanwege de fijne structuur kan dit collageen eenvoudig worden opgenomen en getransporteerd worden in ons lichaam. Zo kunnen we van binnenuit ons collageenpeil opschroeven.

Welke soorten collageen zijn er?

We onderscheiden drie verschillende soorten collageen. Elke soort draagt op een andere manier bij aan de gezondheid van ons lichaam en werkt bevorderlijk voor specifieke onderdelen van ons lichaam. Vooral type 1 en type 3 zijn gunstig voor de vitaliteit van onze huid. Dit is ook het type dat voornamelijk is opgenomen in collageen poeders.

 • Collageen type 1: huid, haar nagels, kraakbeen, bindweefsel, bloedvaten, pezen en gewrichtsbanden.
 • Collageen type 2: gewrichten, tussenwervelschijven, neus, luchtpijp en ribben.
 • Collageen type 3: huid, bloedvaten en weefsel.

Waarom collageen poeder gebruiken?

Naar mate we ouder worden, neemt de productie van collageen af. Maar ook door diverse externe invloeden wordt ons collageenniveau negatief beïnvloed.

Ons dieet, blootstelling aan de zon, de verzorgingsproducten die we gebruiken en de hoeveelheid vocht dat we drinken heeft allemaal effect op ons collageenpeil.

Sommige mensen kunnen wel wat ondersteuning gebruiken om de huid weer fris en vitaal te laten ogen.

Met collageen poeder kun je op natuurlijke wijze je eigen collageenniveau supplementeren en zo de huid verstevigen, rimpels verminderen en zelfs de gezondheid van de haren en de nagels verbeteren.

Werkt collageen poeder echt?

Collageen poeder is al jaren erg populair en dat is met goede reden. Collageen poeder werkt namelijk echt!

Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van collageen en daaruit is gebleken dat collageen supplementeren wel degelijk helpt om het collageenniveau op te krikken en dus om de huid te verbeteren.

Het is echter wel van belang welk type collageen er wordt gebruikt en hoe dit wordt gesupplementeerd. Het collageen molecuul is namelijk in principe te groot om opgenomen te worden in het lichaam.

Alleen gehydrolyseerd collageen, ook wel collageen peptiden genoemd, worden juist opgenomen in ons lijf.

Het is ook belangrijk om te weten dat de werking van collageen poeder wordt ondersteund door bepaalde stoffen.

Vitamine C is een ingrediënt dat vaak wordt toegevoegd aan collageen poeders omdat het de aanmaak van collageen in het lichaam stimuleert en de werkzaamheid van collageen supplementen ondersteunt.

Ditzelfde geldt voor vitamine D. Als je op zoek gaat naar een collageen poeder, kies dan bij voorkeur voor een product dat ondersteunende vitamines en mineralen bevat.

Top 5 beste collageen poeders

Als je hebt besloten om collageen poeder te gebruiken om rimpels te verminderen en de elasticiteit van de huid te verbeteren heb je ruime keuze.

Er zijn tal van collageen poeders op de markt waar je uit kunt kiezen, maar hoe kies je nu de juiste?

Om je op weg te helpen geven wij in dit artikel volop advies, maar onderstaande collageen poeders behoren wat ons betreft tot de absolute top.

1. Collagen Select

Collagen Select is een collageen poeder dat belooft rimpels te verminderen, de elasticiteit van de huid te verbeteren en de huid vitaal te houden.

collagen-select

Bekijk prijs op:

Het supplement bevat DracoBelle™ Nu, Verisol Collageenhydrolysaat, vitamine A, vitamine C, riboflavine, niacine, koper en biotine om dit effect te bewerkstelligen.

Collagen Select is op dit moment de beste geteste collageen poeder van 2023.

Vanwege de hoeveelheid aan ingrediënten wordt er op diverse vlakken gewerkt aan het verhogen van de natuurlijke collageenproductie én het supplementeren van het collageen in het lichaam.

Eén verpakking van Collagen Select bevat 150 gram collageen poeder. Het advies is om dagelijks één schepje te vermengen met water en dit op te drinken. Collagen Select is verkrijgbaar via de officiële website van het merk.

Samengevat:

 • Score: 10/10
 • Aller beste collageen poeder
 • Enige collageen poeder dat DracoBelle™ Nu bevat
 • Tevredenheidsgarantie via de officiële website

Bekijk hier de prijzen van Collagen Select >>


2. CollaVita Beauty Source

CollaVita Beauty Source is een collageen poeder van CollaVita. Dit product draagt bij aan een gezonde huid, gezond haar en gezonde nagels en vermindert rimpels en cellulitis.

colla vita

Bekijk prijs op:

De ingrediënten die hieraan bijdragen zijn gehydrolyseerd rundercollageen, hyaluronzuur, vitamine C, vitamine E, zink, selenium, vitamine D en biotine.

Eén verpakking van 165 gram bevat 2 dagelijkse doses en is voldoende voor 2 maanden. CollaVita Beauty Source is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, The Skin Company en de website van CollaVita.

Samengevat:

 • Score: 7/10
 • Voldoende voor 2 maanden

Bekijk hier de prijzen van CollaVita Beaty Source >>


3. Holland & Barrett Collageen Poeder

Het collageen poeder van het huismerk van Holland & Barrett geeft kracht, structuur en vitaliteit aan de huid, het haar, de nagels en botten en spieren.

Bekijk prijs op:

Het supplement bevat hiervoor rundercollageen peptiden, vitamine C en biotine. Eén verpakking bevat 159 gram en het advies is om dagelijks tussen de 2,6 en de 21,2 gram te nemen met een glas water. Het poeder smaakt naar sinaasappel. Eén verpakking is voldoende voor 30 tot wel 60 dagen. Dit collageen poeder is enkel verkrijgbaar bij Holland & Barrett.

Samengevat:

 • Score: 6,5/10
 • Verkrijgbaar bij Holland & Barrett

Bekijk hier de prijzen van Holland & Barrett Collageen poeder >>


4. Eclat. Vegan Collagen Booster

De Vegan Collagen Booster van Eclat. verschilt van de overige collageen poeders omdat het geen echte collageen peptiden bevat.

eclat

Bekijk prijs op:

Collageen wordt namelijk altijd gewonnen uit dierlijke bron en is dus niet vegan. Een vegan collageen booster kan echter wel ingrediënten bevatten die de natuurlijke collageenproductie ondersteunen en dat is precies van de Vegan Collagen Booster van Eclat. doet. Eén verpakking bevat 30 zakjes met collageen poeder en verschillende belangrijk vitamines en mineralen om de collageenproductie te helpen. De Vegan Collagen Booster bevat Collaboost Vegan, hyaluronzuur, vitamine C, vitamine B2, vitamine B3, biotine en magnesium. Het advies is om dagelijks één zakje te gebruiken. De Vegan Collagen Booster is verkrijgbaar via de website van Eclat., maar ook via Bol.com.

Samengevat:

 • Score: 6/10
 • Vegan-vriendelijk

Bekijk hier de prijzen van Eclat. Vegan Collagen Booster >>


5. Women’s Best True Beauty Collagen Drink

De True Beauty Collagen Drink van Women’s Best is een collageen poeder dat de vorming van rimpels vermindert, nagels versterkt, cellulitis vermindert en het haar gezond en sterk maakt.

colla vita

Bekijk prijs op:

Om dit effect te bereiken bevat de True Beauty Collagen Drink onder andere Verisol collageen, hyaluronzuur, vitamine C, biotine, vitamine B2, koper, vitamine A, vitamine B11, vitamine B12 en vitamine D.

Eén verpakking bevat voldoende collageen poeder voor 30 dagen. Het advies is om dagelijks 1 schep van 10 gram te mixen met 300 ml water.

De True Beauty Collagen Drink is verkrijgbaar via de website van Women’s Best, maar ook via Body & Fit en Bol.com.

Samengevat:

 • Score: 6/10
 • Voldoende voor 30 dagen

Bekijk hier de prijzen van Women's best true beauty collagen drink >>


Wat is het beste collageen poeder volgens de Consumentenbond?

De consumentenbond test jaarlijks duizenden producten voor ons, consumenten, zodat wij de juiste keuze kunnen maken.

Als je eens een kijkje neemt op de website van de Consumentenbond zul je bijna niks vinden over collageen poeders.

Ze hebben collageen wel eens een paar keer in hun consumentengids en nieuwsbrief vermeld maar nergens staat er concreet welk collageen poeder ze aanraden.

Er is dus op dit moment dus nog geen test gedaan naar het beste collageen poeder door de Consumentenbond.

Wees niet getreurd want bij ons komt Collagen Select het beste uit de test.

Wie weet neemt de Consumentenbond, Collagen Select ook binnenkort in hun eigen test.

Is collageen poeder gevaarlijk?

Collageen poeder is een natuurlijk product. Dit houdt in dat het aantal bijwerkingen doorgaans beperkt is en dat het product in principe voor de meeste mensen veilig is in gebruik. Toch plaatsen we hier graag een kanttekening bij.

Een tekort aan collageen in het lichaam is namelijk niet goed, maar een overschot ook zeker niet. Nu is de kans op een overschot aan collageen vrij klein.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op een dag ligt doorgaans tussen de 2,5 en de 15 gram en de meeste supplementen houden zich hier prima aan.

Toch kan het voorkomen dat iemand te veel collageenpoeder gebruikt of het product te lang gebruikt. In dit geval kan het collageen zich gaan stapelen in het lichaam.

Dit heeft overmatige weefselproductie tot gevolg en kan in zeer ernstige gevallen zelfs leiden tot tumoren en kanker. Bij normaal gebruik gebeurt dit echter niet en is collageen poeder helemaal veilig.

Wat zijn de bijwerkingen?

Collageen poeder heeft bijna geen bijwerkingen en is veilig voor alle volwassenen.

Toch kan het voorkomen dat je na gebruik last krijgt van overgevoeligheidsreacties voor bepaalde ingrediënten in het supplement.

Als je hoofdpijn, buikpijn, diarree, misselijkheid of huiduitslag ervaart, stop dan met het gebruik of stap over naar een product dat niet de stof bevat waar je heftig op reageert.

Wie kunnen collageen poeder gebruiken?

Collageen poeder is in principe geschikt voor iedereen die een extra boost nodig heeft qua elasticiteit en vitaliteit van de huid. Het is daarom geschikt voor zowel volwassen mannen als volwassen vrouwen van elke leeftijd.

Zwangere vrouwen kunnen ook collageen poeders gebruiken echter is het altijd raadzaam om het eerst aan je huisarts te vragen. In sommige collageen poeders zitten extra ingrediënten die niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

Hoelang duurt het voor je resultaat ziet?

Collageen poeder is typisch een supplement dat de tijd nodig heeft om zijn werk te doen. Verwacht dus geen resultaten binnen een week.

Doorgaans duurt het zo’n 2 tot 4 maanden voor je de positieve effecten van collageen poeder bemerkt.

Wat zijn de ervaringen met collageen poeder?

Collageen poeder is de laatste jaren een enorme hype. Steeds meer mensen, en met name vrouwen, nemen collageen om hun huid van binnenuit te verzorgen en rimpels te verminderen, maar ook om zich over het algemeen gezonder en vitaler te voelen.

De meeste gebruikers zijn laaiend enthousiast en het lijkt erop dat de hype om goede reden is. Collageen helpt goed bij het verminderen van lijntjes en rimpels in het gezicht, maar helpt ook bij het behouden van sterke nagels en gezond haar.

Bovendien ervaren veel gebruikers ook voordelen op het gebied van hun spieren en gewrichten. Deze zijn soepeler, de spierpijn is afgenomen na het sporten en gewrichtspijn is aanzienlijk verminderd.

Let hierop bij het kopen van collageen poeder

De keuze is reuze als het aankomt op collageen poeders. Gebruik dus zeker onze tips bij de aankoop van een collageen poeder en let vooral op onderstaande factoren.

Ingrediëntenlijst

Er zijn veel verschillende soorten collageen poeders op de markt en de ingrediëntenlijsten kunnen onderling flink verschillen.

Zoals we al eerder hebben opgemerkt is het van essentieel belang voor de werkzaamheid dat je een product aanschaft dat gebruik maakt van gehydrolyseerd collageen.

Niet-gehydrolyseerd collageen wordt simpelweg niet opgenomen door het lichaam. Daarnaast is het gunstig als het supplement ook aanvullende vitamines en mineralen bevat ter ondersteuning van het collageen, zoals vitamine C en vitamine D.

Prijs-kwaliteitverhouding

Het is belangrijk om te weten dat de prijs niet altijd iets zegt over de kwaliteit van het product.

Natuurlijk kun je er vanuit gaan dat heel goedkope supplementen niet de allerbeste ingrediënten zullen bevatten, maar het is zeker niet zo dat de allerduurste supplementen daarom sowieso het beste zijn.

Laat je leiden door de ingrediënten en de ervaringen van anderen en kies niet altijd voor de goedkoopste of de allerduurste.

Reviews en ervaringen

Omdat je pas na enkele maanden echt de werkzaamheid van collageen poeder kunt ervaren, ben je afhankelijk van informatie van fabrikanten bij de aanschaf van supplementen.

Deze informatie is doorgaans natuurlijk ontzettend gekleurd en niet altijd even betrouwbaar. Ga daarom op zoek naar betrouwbare reviews van klanten die het collageen poeder al eerder hebben aangeschaft. Zo kun je eenvoudig producten en hun werkzaamheid met elkaar vergelijken.

Veelgestelde vragen

We hebben in dit artikel geprobeerd om zoveel mogelijk informatie te geven over collageen poeders en onze top 5 van effectieve collageen poeders te delen.

We begrijpen dat er misschien nog vragen zijn naar aanleiding van deze informatie en daarom delen we enkele veelgestelde vragen, en de antwoorden, hieronder.

Hoe merk je of het collageen poeder werkt?

Wanneer je na enkele maanden merkt dat het collageen poeder zijn werk doet, zal de huid stralender en elastischer zijn, zullen rimpels minder zichtbaar zijn en zullen de gewrichten soepeler zijn. De haren en nagels zijn sterker een gezonder en de algehele gezondheid is toegenomen.

Hoe lang moet ik collageen poeder gebruiken?

Hoe lang je collageen poeder supplementeert, is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Je kunt tijdelijk gebruikmaken van collageen poeder om je eigen voorraad aan te vullen, maar doorgaans is het advies om collageen een vast onderdeel te maken van jouw suppletie. Naar mate je ouder wordt, neemt je eigen collageenproductie af en kun je wel wat ondersteuning gebruiken.

Heeft collageen poeder een positief effect op cellulitis?

Collageen is verantwoordelijk voor stevig, soepel en elastisch weefsel en dat geldt dus ook voor het bindweefsel en de huid op de benen, buik, billen en borsten. Dit zijn vaak de plekken waar cellulitis voorkomt. Collageen poeder kan de zichtbaarheid van cellulitis aanzienlijk verminderen.

Vanaf welke leeftijd is het verstandig om collageen te supplementeren?

In principe is collageen poeder geschikt voor elke volwassene, maar vooral vanaf je 25e neemt de natuurlijke collageenproductie af en kan suppletie uitkomst bieden om de huid soepel te houden en rimpels te voorkomen.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling