Calmanax Review en Ervaringen: Werkt Het Echt?

Laatst bijgewerkt: 
maart 22, 2022
calmanax
Door 
Sanne de Vries
 - Psycholoog

Iedereen ervaart wel eens gevoelens van somberheid en stress. Het is onderdeel van het leven en heel normaal.

Een verhuizing, een drukke baan, een scheiding, een belangrijke presentatie: het zijn allemaal redenen om meer stress of somberheid te ervaren dan gebruikelijk.

Doorgaans zijn deze emoties niet van blijvende aard. We ervaren een periode van somberheid of verhoogde stress en deze negatieve gevoelens worden uiteindelijk minder.

Wanneer gevoelens van angst, stress en somberheid echter langer aanhouden, of voor veel ongemak zorgen, is het prettig als je hiervoor wat extra ondersteuning hebt. Een product als Calmanax kan dan uitkomst bieden.

Over Calmanax

Calmanax is een product dat kan worden gebruikt ter ondersteuning bij periodes met verhoogde stress of neerslachtige gevoelens. Het biedt verlichting bij stemmingsproblemen, stressgevoelens, spanning en somberheid.

Naast de verlichting van gevoelens van somberheid en spanning kan Calmanax gebruikers ook op positieve manieren ondersteunen. Zo biedt Calmanax ondersteuning bij ontspanning en kan het zorgen voor extra concentratie. Calmanax biedt ondersteuning op drie manieren: fysiek, cognitief én emotioneel.

Fysieke ondersteuning
Calmanax helpt op diverse manieren op fysiek niveau. Zo kan het product het energieniveau ondersteunen en vermoeidheid verminderen. Calmanax draagt bovendien bij aan een normale spierfunctie.

Cognitieve ondersteuning
Veel problemen met stress en stemmingen zijn niet enkel fysiek en emotioneel. Ook cognitief hebben we het zwaar in emotionele periodes. Calmanax kan uitkomst bieden om de concentratie en de aandacht te verhogen.

Emotionele ondersteuning
Om emotionele periodes, met stress, sombere stemmingen en gevoelens van gejaagdheid, goed door te komen, kan Calmanax ondersteuning bieden. Het middel kan bijdragen aan een positievere stemming en een beter emotioneel evenwicht.

De ingrediëntenlijst

Een middel dat zowel fysiek, emotioneel als cognitief ondersteuning biedt bij stressklachten en stemmingsproblematiek heeft natuurlijk bepaalde werkzaam stoffen.

De claims van Calmanax beloven veel, maar welke stoffen in het middel zorgen er nu precies voor dat het werkzaam is? We nemen de ingrediëntenlijst onder de loep.

Op de ingrediëntenlijst van Calmanax staat een nutri-complex genaamd Crosaffryl. Dit is een combinatie van onder andere saffraan-extract, magnesium en diverse B-vitamines.

Wat zijn deze stoffen en wat kunnen ze betekenen voor de mentale, fysieke en cognitieve gezondheid?

Saffraan-extract

Saffraan is een vrij bekend keukeningrediënt uit de Spaanse en Arabische keuken. Daar wordt het gebruikt om gerecht een intense kleur en smaak te geven.

Saffraan is afkomstig van de Crocus Sativus bloem. De bloem bloeit slechts enkele dagen en de saffraandraadjes worden handmatig geoogst in deze periode. Elke bloem bevat slechts 3 draden dus het is een intensieve klus voor een zeer waardevol product. Daarom wordt saffraan ook wel ‘het rode goud’ genoemd.

Het saffraan-extract in Calmanax wordt gemaakt van deze saffraan en is sterk geconcentreerd. Maar wat draagt saffraan-extract bij aan een middel voor stemmings- en stressproblemen?

Er wordt van saffraan gezegd dat het actieve componenten bevat die ontspannend en stemmingsverbeterend werken. In de traditionele geneeskunde wordt saffraan al eeuwen gebruikt bij uiteenlopende aandoeningen.

Tegenwoordig bevatten veel voedingssupplementen saffraan vanwege de antidepressieve werking van de stoffen crocine, crocetine en safranal.

Magnesium

Veel voedingssupplementen en multivitaminen bevatten magnesium in meer of mindere mate. En dat is niet zonder reden.

Magnesium heeft namelijk heel veel voordelen voor onze fysieke en mentale gezondheid. Magnesium staat bekend om de spierondersteunende werking en het speelt een belangrijke rol bij het overdragen van zenuwprikkels. Het kan vermoeidheid en gevoelens van lusteloosheid bovendien verminderen.

Er zijn diverse magnesiumsamenstellingen die worden gebruikt in supplementen en lang niet alle samenstellingen kunnen even goed door ons lichaam worden opgenomen.

In Calmanax wordt gebruik gemaakt van magnesiumcitraat. Dit is goed opneembaar voor ons lichaam.

B-vitamines

Voor een optimale gezondheid zijn mineralen en vitamines essentieel.

Er zijn 13 verschillende stoffen die de naam vitamine hebben en 8 soorten daarvan zijn de zogeheten B-vitamines.

Deze vitamines dragen bij aan een goede werking van spieren, hersenen en het zenuwenstelsel (vitamine B1, B3, B8 en B12), het gezond houden van de huid (vitamine B2 en B3), het vrijmaken van energie uit onze voeding (vitamine B3, B5 en B8), een goed afweersysteem (vitamine B6), het regelen van onze hormonen (vitamine B6), de aanmaak van rode en witte bloedcellen (vitamine B11 en B12) en een goede werking van het lichaam (vitamine B1 en B12).

Maar B-vitamines spelen ook een belangrijke rol bij onze mentale gezondheid.

Ze zijn essentieel voor een goed energieniveau en vitamines B1, B3, B6, B8, B11 en B12 dragen bij een goed functioneren van ons geheugen, onze concentratie en ons redeneringsvermogen.

Bovendien werkt vitamine B5 actief mee in onze weerbaarheid tegen stress. Calmanax bevat vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11 en vitamine B12.

Werkt het echt?

De ingrediëntenlijst belooft veel goeds, maar werkt Calmanax echt zoals het belooft?

De ingrediënten van Calmanax zijn veelgebruikte ingrediënten in voedingssupplementen en in de traditionele geneeskunde.

De positieve werking van saffraan, magnesium en B-vitamines is niet te ontkennen en wordt door veel wetenschappelijke onderzoeken onderschreven.

Daarom was ik ook zeer benieuwd naar wat Calmanax zou kunnen betekenen voor mijn gevoelens van stress en somberheid.

Zoek je naar het beste rustgevende middel?

Bekijk hier de Top 5 natuurlijke kalmeringsmiddelen >>

Mijn ervaringen met Calmanax

Calmanax is verkrijgbaar in verpakkingen met 30 capsules. Deze capsules zijn van een flink formaat dus je zult hier wel goed tegen moeten kunnen.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1 capsule per dag. Het wordt aangeraden op de capsules ’s ochtends in te nemen met een glas water, bij voorkeur tijdens of na het ontbijt. Eventueel kan het gebruik worden opgehoogd naar 2 capsules per dag, maar het is raadzaam om het eerst te proberen met 1 capsule per dag.

Het wordt geadviseerd om de capsules minimaal 4 tot 6 weken te gebruiken. Pas dan hebben alle actieve stoffen in de capsules hun maximale werking bereikt.

Ik heb Calmanax genomen zoals werd aangeraden op de verpakking. Elke ochtend nam ik een capsule in bij het ontbijt en ik heb geduldig de periode afgewacht op de gewenste resultaten.

Helaas vielen deze resultaten bij mij tegen. Ik ervaarde niet de verlichting van klachten zoals deze gedeeld worden door andere gebruikers. Na enkele weken gebruik ben ik daarom gestopt met de capsules.

Voor mij persoonlijk heeft Restilen goed gewerkt, dit is een natuurlijke kalmeringsmiddel die je kunt krijgen zonder recept. Ik heb er een review over geschreven, lees hier mijn ervaring met Restilen.

Wat zeggen andere over Calmanax?

Dat de capsules bij mij niet het gewenste resultaat hadden, betekent natuurlijk niet dat Calmanax niet effectief kan zijn.

Over het algemeen zijn de ervaringen met Calmanax overwegend positief te noemen. Mensen die het middel hebben gebruikt geven aan er erg tevreden over te zijn. De capsules werken al eerder dan verwacht en de dagelijkse dosering van slechts 1 capsule bevalt mensen goed.

Gebruikers ervaren minder humeurschommelingen, minder sombere gevoelens en minder stressgevoelens. Het feit dat Calmanax niet verslavend werkt, zoals voor veel reguliere antidepressieve middelen wel geldt, wordt ook regelmatig opgemerkt als groot voordeel. Dit maakt het middel namelijk bij uitstek geschikt voor tijdelijk gebruik tijdens spannende periodes.

Is Calmanax de moeite waard?

Dan de hamvraag: is Calmanax de moeite waard? Dat hangt heel erg af van de persoon en van de intensiteit en frequentie van de klachten.

Calmanax bevat genoeg werkzame stoffen om verlichting te kunnen bieden bij diverse fysieke en mentale klachten, maar het is geen wondermiddel.

Voor iemand die zeer regelmatig kampt met somberheid, angstklachten, stemmingsschommelingen en stress is een middel als Calmanax wellicht niet geschikt. Een gesprek met een arts en een behandeling met antidepressiva en therapie zijn dan eerder een gepaste oplossing.

Maar voor mensen die zo nu en dan kampen met stress en somberheid kan het middel zeker verlichting bieden. Mensen met deze klachten die Calmanax hebben geprobeerd, zijn er zeer over te spreken en raden het absoluut aan.

Heb je last van stress en/of angst? Zoek je naar het beste natuurlijke middel?

Bekijk hier de beste kalmeringsmiddelen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling