Alpilean afslankpillen: wonderpil of oplichting?

Laatst bijgewerkt: 
februari 19, 2023
0 Reacties
Door 
Jasmijn Dijkstra
 - Voedingsdeskundige

In Nederland kampt de helft van de volwassenen met overgewicht. Bijna 14 procent van de volwassenen heeft ernstig overgewicht, ook wel obesitas genoemd. Dit overgewicht kan voor de nodige ongemakken zorgen, maar heeft ook veel impact op de algemene gezondheid. Afvallen is daarom niet alleen een trend, maar voor veel mensen ook extreem belangrijk voor de gezondheid.

Ondanks dat zoveel mensen afslankpogingen ondernemen neemt het aantal mensen met overgewicht en obesitas nauwelijks af. Afslanken blijkt nu eenmaal niet zo eenvoudig te zijn. Daarom worden er diverse middelen op de markt gebracht om gewichtsverlies een handje te helpen en diëten makkelijker te maken om vol te houden. Afslankpillen zijn daarbij enorm populair en het aanbod is erg ruim. Eén zo’n afslankpil is Alpilean. Hoe werken Alpilean afslankpillen en doen ze echt wat ze beloven voor gewichtsverlies? Wij nemen deze afslankpillen onder de loep.

Over Alpilean

Alpilean is een voedingssupplement dat helpt bij het behalen en behouden van een gezond gewicht. Deze afslankpil doet dat op basis van het beïnvloeden van de innerlijke lichaamstemperatuur. De ingrediënten in het supplement zorgen ervoor dat de lichaamstemperatuur wordt verhoogd waardoor het metabolisme een boost krijgt en weer naar behoren gaat werken.

Alpilean bevat maar liefst zes verschillende voedingsstoffen die bijdragen aan het reguleren van de lichaamstemperatuur. Deze ingrediënten zijn helemaal natuurlijk en bovendien plantaardig en niet genetisch gemodificeerd. Eén verpakking van Alpilean bevat 30 capsules. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is één capsule. Deze neem je bij voorkeur met een groot glas water in. Het moment dat je de capsule neemt, maakt niet uit. Alpilean zou zelfs in je slaap zijn werk doen.

Het bedrijf achter Alpilean

Alpilean is een relatief nieuw product, maar de producent van het afslankmiddel is dat niet. De producent van Alpilean heeft namelijk ook Exipure gelanceerd. Dit product is ook gericht op afslanken, maar dan door het verbranden van zogenaamd ‘bruin vet’. Exipure heeft in een vrij korte periode een slechte reputatie opgebouwd in Nederland. De leverancier zou het product niet volgens afspraak leveren, is niet bereikbaar voor klanten en veel mensen voelen zich opgelicht. Dat belooft niet veel goeds voor Alpilean.

Hoe betrouwbaar is Alpilean?

Alhoewel de website op zich goed in elkaar zit, zouden er flink wat alarmbellen moeten afgaan wanneer je goed kijkt naar het product en de website. Zo zijn de contactgegevens van Alpilean moeilijk op de website te vinden. Alhoewel alle bedrijven verplicht zijn om deze gegevens te vermelden in hun privacyverklaring en disclaimer, is hier bij Alpilean geen sprake van. De adresgegevens staan wel vermeld bij de retouropties en hieruit blijkt dat Alpilean een Amerikaans product is en geen adres heeft in Europa.

Wanneer je op de website contact wilt opnemen over een bestelling word je geleid naar een externe website, genaamd Clickbank. Dit is een customer service gigant die voor diverse organisaties verkoopt, werft en de klantenservice voor zijn rekening neemt. Je kunt wel direct met Alpilean contact opnemen via het e-mailadres op hun website, maar als we de reviews van klanten van Exipure mogen geloven, is de kans dat je een reactie krijgt erg klein.

Ingrediëntenlijst

Een middel dat je lichaamstemperatuur verhoogt en zo de vetverbranding stimuleert zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen? Dan klinkt natuurlijk als een droom. Maar welke ingrediënten in Alpilean zijn hiervoor verantwoordelijk? Dat zijn de volgende zes ingrediënten. Deze stoffen zouden stuk voor stuk een verhogend effect moeten hebben op de innerlijke lichaamstemperatuur.

Alpilean Ingrediëntenlijst

Fucoxanthine

Eén van de hoofdbestandsdelen in Alpilean is fucoxanthine, afkomstig van bruine algen. Fucoxanthine is een carotenoïde: een gelige kleurstof die bovendien sterke ontstekingsremmende effecten heeft.

Dika noot

De dika noot, ook wel bekend als de pit van de Afrikaanse mango, is een veelgebruikt ingrediënt in supplementen. Omdat het veel vezels bevat en bovendien rijk is aan vitamines en mineralen is het populair in gezondheidswinkels.

Moringablad

Het blad van de moringaboom, ook wel bekend als de Moringa oleifera, is populair als ingrediënt in natuurlijke supplementen. Het ingrediënt helpt bij het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte en bevat veel vezels en antioxidanten.

Citrus bioflavonoïden

Citrus bioflavonoïden zijn plantaardige stoffen afkomstig uit citrusvruchten. Het witte deel onder de schil van deze vruchten is rijk aan antioxidanten en onder de naam citrus bioflavonoïden wordt het toegevoegd aan supplementen.

Gemberwortel

Gember is een ingrediënt dat al eeuwenland in diverse geneestradities wordt gebruikt om de gezondheid te bevorderen. Gember werkt ontstekingsremmend, maar helpt ook bij een goede functie van de spijsvertering en het zit vol met vezels.

Kurkumawortel

Net als gember heeft ook kurkuma een lange traditie van medische toepassingen. Kurkuma werkt ook ontstekingsremmend, maar boost ook het immuunsysteem, de spijsvertering en de algehele gezondheid.

Werkt Alpilean echt?

Er zijn veel verschillende afslankpillen op de markt en allemaal werken ze op een andere manier om gewichtsverlies mogelijk te maken. Alpilean baseert de claims voor gewichtsverlies op recente studies van de Universiteit van Stanford. De beweringen dat gewichtsverlies wordt gestimuleerd door de lichaamstemperatuur te verhogen zijn dus wetenschappelijk onderbouwd en tot op bepaalde hoogte helemaal waar.

Bepaalde ingrediënten hebben inderdaad het vermogen om de thermogenese te stimuleren en het metabolisme te boosten. Het is echter opvallend dat de meest voor de hand liggende ingrediënten om dit te bereiken niet in dit supplement zijn opgenomen, zoals cafeïne, cayennepeper, groene thee en groene koffie.

Ondergedoseerd en misleidende claims

Het is altijd nog de vraag in hoeverre de ingrediënten daadwerkelijk een waardevolle bijdrage leveren aan een betere vetverbranding in de hoeveelheden die het supplement bevat. Er wordt door de makers van Alpilean geen inzicht gegeven in de exacte doseringen, maar als je voor ogen houdt dat gember een positief effect heeft op de vetverbranding bij 2 gram en de Alpilean blend slechts 250 mg per dag bevat, doet dat de geloofwaardigheid niet veel goeds.

Bovendien moet ook nog vermeld worden dat een ingrediënt als kurkuma in dit supplement nauwelijks toegevoegde waarde heeft zonder de toevoeging van zwarte peper aan het supplement. Piperine in zwarte peper zorgt er namelijk voor dat de curcumine goed kan worden opgenomen door het lichaam. Zonder peper gaat het overgrote deel van de werkzaamheid van kurkuma verloren. Een ervaren fabrikant van voedingssupplementen zou dit moeten weten.

Er zijn tal van afslanksupplementen verkrijgbaar die beter betaalbaar zijn en boven effectiever en betrouwbaarder zijn dan de Alpilean Afslankpillen. Je gezondheid komt tenslotte altijd op de eerste plek.

Bekijk hier de Top 5 beste afslankpillen van dit moment >>

De veiligheid van Alpilean

Alpilean is in de markt gezet als een natuurlijk supplement om gewichtsverlies te stimuleren. De ingrediënten in het supplement zijn ook stuk voor stuk van plantaardige en natuurlijke afkomst en over het algemeen veilig in gebruik.

Dat een voedingssupplement veilig is, betekent niet dat het helemaal zonder bijwerkingen is. Als je overgevoelig bent voor één of meerdere van deze ingrediënten kun je dit middel beter niet gebruiken. Een overgevoeligheid merk je wanneer je na het innemen last krijgt van onder andere hoofdpijn, jeuk, misselijkheid, diarree, braken of maagpijn.

Bovendien is het oppassen met supplementen die kurkuma bevatten. Alhoewel dit ingrediënt over het algemeen goed is voor de gezondheid, kan het wat nadelige effecten hebben als je bepaalde medische aandoeningen hebt of medicatie slikt. Neem dit supplement daarom niet als je last hebt van galstenen of als je bloeddrukverlagers, ontstekingsremmers of antikankermedicatie neemt.

Ervaringen met de Alpilean afslankpillen

Online zijn er maar weinig objectieve ervaringen te vinden met de afslankpillen van Alpilean. Het product is nog vrij nieuw en wordt bovendien alleen verkocht vanuit Amerika. Over het andere afslankproduct van deze producent, Exipure, zijn er echter meningen ten over. En deze zijn over het algemeen niet positief. Dat geeft weinig vertrouwen in Alpilean als product.

Alpilean kopen in Nederland

In Nederland is Alpilean alleen verkrijgbaar via de officiële Engelstalige website van het merk. Het bedrijf verzendt de pakketten zowel in Amerika als internationaal. Het middel is dus niet verkrijgbaar via online drogisterijen of via winkels als Etos of Kruidvat.

Een nadeel van het bestellen van dit product uit Amerika is dat de verzendkosten hoog op kunnen lopen. Bovendien is er kans dat je invoerkosten betaalt en dat is een vervelende financiële verrassing waar je niet op zit te wachten. En mocht je uiteindelijk niet tevreden zijn met het product? Dan kun je nauwelijks gebruik maken van hun garantie. Retourneren is namelijk een duur grapje en deze kosten zijn voor eigen rekening.

Kosten

Eén verpakking van Alpilean kost $ 59. Dit is voldoende voor een maand gebruik van deze capsules. Wil je het middel langer uitproberen? Dan kun je ook direct een voordeelverpakking aanschaffen. Voor een pakket van 3 verpakkingen betaal je via de website $ 147. Dat is $ 49 per verpakking. Je kunt ook direct kiezen voor een pakket van 6 verpakkingen. Dan betaal je $ 39 per verpakking. Bovendien krijg je bij dit pakket gratis verzending.

Conclusie: oplichting?

Als je jouw gewichtsverlies een handje wilt helpen met een supplement is hier niets mis mee. Soms kan een supplement uitkomst bieden bij de vetverbranding, het onderdrukken van hongergevoelens of het verhogen van het energieniveau. Maar of Alpilean hier de beste keuze voor is, dat betwijfelen we.

De afslankpillen van Alpilean beloven gouden bergen voor mensen die gewicht willen verliezen, maar kunnen hun beloften niet helemaal nakomen. De reputatie van het bedrijf is dubieus, de ingrediëntenlijst en de dosering van de ingrediënten laat te wensen over en bovendien zorgt de invoering van het supplement vanuit Amerika voor veel hoge kosten en onzekerheid.

Wil je jouw dieet ondersteunen met een supplement? Kies dan liever een voedingssupplement dat betrouwbaar is, dat goede reviews krijgt van gebruikers en dat je gewoon in Nederland of in een online webshop kunt aanschaffen. Zo weet je zeker dat je een betrouwbaar product krijgt dat doet wat het belooft.

Wil je gebruik maken van afslankmiddelen om wat extra’s kilo’s te verliezen? Dan is het verstandig om de Alpilean afslankpillen te vermijden. Kies liever voor een betrouwbaar merk met volwaardige ingrediënten.

Bekijk hier de Top 5 beste afslankpillen van dit moment >>

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

december 6, 2023
Green Gummies G7 Plus Ervaringen: Oplichting?

Een gummie die je zogenaamd laat afvallen - het klinkt bijna als iets uit een sciencefictionverhaal. De Green Gummies G7 […]

november 27, 2023
Thorasan Review & Ervaringen: Is dit oplichting?

In een tijdperk waarin de zoektocht naar persoonlijke verbetering en zelfvertrouwen nooit lijkt te eindigen, duikt er soms een product […]

oktober 29, 2023
Testomore Ervaringen & Review: Werkt het echt?

Terwijl je online doorzoekt naar manieren om je testosteronniveaus te boosten, is de kans groot dat je de naam 'Testomore' […]

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling